به گزارش آفتاب شرق
معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت او گفت: تقریبا ۳۰ درصد زوجین در سن باروری یک فرزند دارند. جمعیت اینها به ۴میلیون نفر میرسد و اگر اینها را تشویق کنیم در دوسال میتوانند مشکلات نرخ باروری ما را حل کنند.
نشست دبیران ستاد جوانی جمعیت استانداریها و دستگاههای اجرایی در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. بر پایه این گزارش، شکیبا محبی تبار دبیر ستاد ملی جمعیت در این نشست اظهار کرد: استانداریها در تماس با مردم می باشند و آشنایی کامل با نیازهاو خواستها و نکات زندگی مردم دارند و مسئولیت اجرای سیاستهای ملی جمعیت را نیز مسئولیت دار می باشند.
او گفت: بر پایه بند پ ماده یک قانون، استانداران موظف می باشند از طریق شورای فراهم مسائل جمعیتی را پیگیری کنند و بر پایه بند ۱۰ سیاستهای کلی نظام، نگه داری و جذب جمعیت روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و تشکیل مراکز تازه جمعیتی به اختصاصی در دریای عمان و خلیج فارس با استانداران است. دبیر ستاد ملی جمعیت در ادامه گفت: در سفر تازه رئیس جمهور به سیستان و بلوجستان بند ۱۰ سیاستهای ملی جمعیت پیگیری شد و میتوانیم بگوییم اهداف این سفر منطبق بر بند ۱۰ سیاستهای کلی نظام می بود که جزایر خلیج فارس و دریای عمان را نیز بازدید کردیم.
او گفت: اهتمام به پیگیری مباحث جمعیتی در استانهای ساحلی را برتری قرار داده ایم و قولهای بازدید گزارش شده است و میخواهیم این استانهای مرزی آبی به طور اشکار را پیگیری کنیم.
انسیه کتابچی معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت او گفت: تکالیف استانداران اشکار است و گزارشهای استانی به دست ما رسیده است ملزوم است برنامههای مشابه با آن استان تدوین و تصویب و اجرا شود. از برخی از استانها گزارشهای خوبی را دریافت کرده ایم و افزایش نرخ باروری را در ابتدای سال ۱۴۰۳ داشته ایم که مربوط به سال قبل می بود. باید در هرجای برنامه روح حاکم بر برنامههای به سمتی برود که این زودبازدهتر و اثربخشتر باشند. او گفت: از بین مشوقهای جمعیتی تنها مشوق زمین و مسکن میتواند علتترغیب به فرزندآوری کند. حتی این میتواند تمایل تازه هم تشکیل کند.
کتابچی خاطرنشان کرد: اجرای ماده ۴ قانون جوانی جمعیت و خوابگاههای ها متاهلی شدت خوبی روی نرخ ازدواج داشته است. معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت یادآور شد: بر پایه آخرین مطالعات مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه تهران ۳.۵ میلیون زوج نابارور در سرزمین داریم و ۱۲ درصد ناباوری اولیه و ۱۶ درصد ثانویه می باشند. در ناباروی اولیه این افراد به جستوجو فرزند می باشند، اما نمی توانند فرزنددار شوند که باید در برتری ما قرار بگیرند.
او همین طور گفت: در ناباوری چند مساله همانند نابسامانی میدان عمل وجود داشت زوج نمیدانست از کجا باید اغاز کند و کجا برود که قانون اجرای نظام ارجاع را پیگیری کردیم و مشکلات حل شد.
کتابچی اصرار کرد: تا پیش از اجرای نظام ارجاع ۳۵ درصد زوجین ما مستقیما به مراکز قوق تخصصی ناباروری میرفتند این در حالی است که این نرخ در دنیا ۱۵ درصد است.
وی یادآور شد: عملا ۲۵ درصد امکان پیروزی در مراکز ناباوریها وجود دارد و تعداد بسیاری از افراد میتوانند با اصلاح سبک زندگی، جراحیهای سرپایی و دارو درمانی مشکلاتشان را حل کنند.
وی اصرار کرد: در ماده ۴۱ قانون هم آمده است که به طور نامحسوس نوجوانان و جوانان پیش از ازدواج در معرض اولیه ازمایشات ناباوری قرار بگیرند تا معطل مشکلات ناباوری در آینده نشوند. معاون پایش و نظارت ستاد ملی جمعیت در ادامه گفت: تقریبا ۳۰ درصد زوجین در سن باروری یک فرزند دارند. جمعیت اینها به ۴میلیون نفر میرسد و اگر اینها را تشویق کنیم در دوسال میتوان مشکلات نرخ باوری ما را حل کند و علاوه بر این میتواند مشکلات تک فرزندیها را در ابتدا حل کند.
وی گفت: تکریم و تشویق اراعه خدمات دهندگان سلامت در شبکه و بهداشت مهم است، اینها مانع جلوگیری از بارداریها شدند و در نزدیک به ۴۰ درصد از جامعه کل سرزمین خدمات سلامت را از شبکه بهداشت دریافت میکنند و به اراعه دهندگان خدمات مطمعن دازند، اینها آموزش دیده اند که انصراف از سقط بدهند و برای فرزنداوری ترغیب کنند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی