شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

واریزی بسیار اختصاصی برای حقوق معلمان

مریم یزدانی
16 Min Read

 علی فرهادی در نشستی خبری درمورد آخرین حالت توزیع شیر در مدارس، اظهار کرد: توزیع شیر رایگان دانش‌آموزی نزدیک به ۸ ـ ۹ سالی متوقف شده می بود و به تبع استلزامات اداری، نیروهایی که این کار را آنجا می‌دادند جا به جا شده بودند و عملا این فرآیند متوقف شده می بود.

 وی با اشاره به دستور رئیس جمهوری برای از سر گیری توزیع شیر رایگان، افزود: شیر در چند استان توزیع شده اما فراگیر نیست علت آن هم آمادگی شرکت‌های تشکیل کننده برای شیر دانش آموزی است چراکه با دقت به حساسیتی که سلامت دانش آموزان دارد، نمی‌خواستیم و سیستم بهداشتی سرزمین اجازه نمی‌داد از همه شرکت‌های تشکیل کننده شیر منفعت گیری کنیم و فقط می‌توانستیم از آن دسته شرکت‌های تولیدکننده‌ای که از وزارت بهداشت مجوز و رتبه A از نظر کیفیت و بهداشت داشتند، منفعت گیری کنیم‌.

 فرهادی در ادامه گفت: تعداد این شرکت‌ها محدود است. انجمن صنایع لبنی لیست این شرکت‌ها را به آموزش و پرورش خبرداد. بخشنامه توزیع شیر دو هفته قبل برای سراسر سرزمین فرستاده شد؛ عقد قرارداد و نمونه آن هم ارسال شد. قیمت توسط سازمان حمایتاز مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برای ۲.۵ درصد چربی فَرا دما ۲۰۰ سی‌سی تایید و به استان‌ها ابلاغ شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که توزیع شیر در سیستان و بلوچستان، شهرستان‌های تهران، کهگیلویه و بویر احمد و کرمان اغاز شده اما فراگیر نشده است، گفت: برتری ما توزیع شیر در ۱۱ استان محروم است که پیش بینی می‌کنیم تا اغاز آذرماه این کار محقق بشود. شرکتهای تشکیل کننده شیر هم محدودیت برای تشکیل نوع خاصی از شیر که ما شرایط آن را گفتیم به تعداد دانش آموزان داشتند. از سوی دیگرتولید این نوع شیر شرایط بهداشتی دارد؛ شیر فرا دما باید ۱۰ تا ۱۲ روز بعد از تشکیل در انبار باقی مانده و تست شوند و در صورت نبوده است مشکل توزیع شوند. این شرایط داخلی در تشکیل کنندگان شیر است.

 فرهادی با گفتن این که آموزش و پرورش پیگیر تحقق توزیع شیر بوده است، گفت: تا آخر سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۵۰۰ میلیارد تومان تامین اعتبار برای توزیع شیر مدارس شد که در وجه استان‌ها قابل واریز است. این مبلغ از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها تامین شد. بر روی پاکت شیر نیز مطلب‌های فرهنگی، سلامتی و بهداشتی با رویکرد دانش آموزی درج می‌بشود. شیر فقط برای دانش آموزان ابتدایی توزیع می‌بشود. جنس پاکت‌های شیر غیرقابل فروش می باشند و از این رو شرایط تشکیل آن زمان برد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در عین حال فرمود: در نیمه دوم سال کلا تشکیل شیر کمتر می‌بشود و این مشکلی است که به واسطه شرایط جغرافیایی ما تشکیل می‌بشود اما تشکیل کنندگان شیر قول دادند در اسرع زمان تشکیل شیر برای کل سرزمین را پوشش دهند.

محقق شدن بسیار اختصاصی برای حقوق معلمان در دستور کار شورای حقوق و دستمزد سازمان اداری و استخدامی

وی در جواب به سوالی درمورد محقق شدن بسیار اختصاصی برای حقوق معلمان، گفت: آموزش و پرورش بسیار اختصاصی معلمان را تقاضا داده است، این کار در دستور کار شورای حقوق و دستمزد سازمان اداری و استخدامی است و به محض تصویب خبر رسانی می‌کنیم.

فرهادی درمورد دانشجو معلمانی که به علت افتمعلم در آموزش و پرورش تدریس کردند نیز فرمود: ابلاغ دانشجو معلمان امسال برابر تشویق نامه وزیر آموزش و پرورش است و برایشان امتیاز قائل می‌شویم. سال آینده نیز این کار را در مسائلی از جنس ساماندهی لحاظ می‌کنیم و این مجاهدت آنها را در نظر می‌گیریم.

استخدام ۱۹ هزار مربی پرورشی، پرورش بدنی و بهداشت در صورت موافقت سازمان استخدامی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درمورد جذب مشاور و مربی امور پرورشی گفت: خواست مجوز دادیم که اگر مورد موافقت سازمان اداری و استخدامی قرار گیرد، به زودی ۱۹ هزار نفر مشاور و مربی امور تربیتی استخدام می‌کنیم. استخدام این ۱۹ هزار نفر با شاخص‌های ظریفی که برایشان طراحی کردیم انجام می‌بشود تا در مدرسه تحول تشکیل کنند. این استخدام برای جذب مشاوره، امور تربیتی، پرورش بدنی، مربی بهداشت و سلامت است. در واقع یک بسته کامل پرورشی و فرهنگی، پرورش بدنی و سلامت دیده شده است.

کلاس خالی از معلم نداریم

فرهادی در جواب به سوال فرد دیگر درمورد افتمعلم و کلاس‌های خالی از معلم اصرار کرد: افتمعلم قطعی است اما الان کلاس خالی از معلم نداریم. سپس از آخر اظهار نتایج آزمون دبیری و مرحله تکمیل ظرفیت آزمون ابتدایی رسما اظهار کردیم که هیچ کلاس خالی نداریم. الان هم اظهار می‌کنم در هیچ جای سرزمین کلاس خالی تحت گفتن این که معلم نداشته باشد، نداریم اما این به آن معنی نیست که به طور مقطعی و موردی مشکلی برای کلاس‌های ما پیش نیامده است. به طوری که آمار گرفتیم از سراسر سرزمین ما عبارتی به نام کلاس خالی از معلم نداریم.

وی در عین حال گفت: در موارد محدودی معلمی مرخصی گرفته یا به هر دلیلی برای یک زمان نتوانسته در کلاس درس حاضر بشود که ما برای آن کلاس معلم جانشین کردیم. برای مثال معلمان خانمی که فرزنددار شده‌اند و ۹ ماه مرخصی می‌گیرند ما معلم جانشین برای این معلمان تعیین کردیم و این کار به معنی خالی بودن کلاس نیست.

نحوه جبران افتمعلم

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اصرار بر این که افتمعلم قطعی است اما الان کلاس خالی از معلم نداریم، تصدیح کرد: این افترا از طرق گوناگون جبران کردیم‌. افتمعلم ما نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر می بود. نزدیک به ۳۴ هزار نفر افتمعلم توسط اضافه تدریس بازنشستگان تامین شد، ۸۵ هزار نفر افتمعلم نیز توسط اضافه تدریس همکاران شاغل تامین و تعداد ۳۰ هزار نفر افتنیز از طریق ادامه خدمت همکاران بازنشسته تامین شد.

احصای افتمعلم در سرزمین؛ جبران کمبودها با پشتیبانی معلمان ماده ۲۸

فرهادی فرمود: اینها ناظر به این کار است که افتمعلم قطعی می بود اما امسال ساماندهی نیروی انسانی زیاد استثنایی در تاریخ آموزش و پرورش اتفاق افتاد. به تعداد محدودی از کلاس‌های ما دیر معلم ملحق شد اما تا وقتی که این معلمان تثبیت شوند، کادر اجرایی مدارس کلاس‌ها را مدیریت می‌گردند. امسال نقطه به نقطه و شهر به شهر افتمعلم را احصاء و تلاش می‌کنیم حداقل نیاز را از طریق ماده ۲۸ جبران کنیم چراکه به طور طبیعی باید از طریق داشنگاه فرهنگیان دانشجو معلم پرورش کنیم.

وی درمورد مازاد تدریس معلمان نیز گفت: حالت ایده آل این است که معلمان ما همه شاغل باشند و همه موظفی خود را تدریس کنند و مازاد تدریس نداشته باشند بلکه زمان مازاد خود را صرف مطالعه و تحکیم توانایی معلمی کنند، اما به واسطه مواردی که قبلا هم در رسانه‌ها خدمت شما خبر دادیم، در برهه‌ای آموزش و پرورش دچار انحراف در جذب دانشجو معلم شد. در فاصله سال ۱۳۹۳ تا سال ۹۷ ناظر این بودیم که دانشگاه فرهنگیان به جای جذب ۲۵ هزار الی ۳۰ هزار دانشجو معلم، بعضا ۳۰۰۰ دانشجو جذب کرد. این صدمه تاجایی پیش رفت که خود شخص مقام معظم رهبری این صدمه را تشخیص دادند و به جهت نشان دادن اهمیت این نوشته در دانشگاه فرهنگیان و در جمع دانشجو معلمان و اساتید در اهمیت جذب دانشجو معلم سخن بگویید کردند.

او گفت: در این فاصله بین سال ۹۳ تا ۹۷ نزدیک به ۹۰ هزار نفر ناترازی در پذیرفتن دانشجو و بازنشستگی داشتیم. از نظر دیگر اواخر دهه شصت و اغاز دهه هفتاد تعداد بسیاری معلم جذب آموزش و پرورش شده بودند. ما هم در بیشترین سطح بازنشستگی در نظام آموزش و پرورش و در پایین ترین سطح جذب دانشجو معلم بودیم. این دو ، ناترازی به آموزش و پرورش تحمیل می‌کرد. برای جبران کسری موقت باید سریع چند عامل را در پیش می‌گرفتیم یکی اضافه تدریس معلمان شاغل، فرد دیگر اضافه تدریس معلمان بازنشسته و درگیری یک سال به تعویق انداختن بازنشستگی معلمانی می بود که موعد بازنشستگی آنها سر آمده می بود.

فرهادی فرمود: از همه ۳۰ هزار معلمی که بازنشستگی خود را به تعویق انداختند و امسال هم تدریس کردند سپاس می‌کنم. به نوعی ما از این عزیزان دعوت کردیم بازنشستگی خود را یک سال به تعویق بیاندازند. در قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز این کار آمده که می توانید در صورت توافق بازنشستگی را یک سال به تعویق اندازید.

آموزش و پرورش بدنبال شبکه‌سازی امکانات رفاهی فرهنگیان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در جواب به سوالی درمورد تشکیل سازمان رفاهی فرهنگیان، گفت: آموزش و پرورش امکانات رفاهی گسترده‌ای دارد. هم‌اکنون امکانات رفاهی آموزش و پرورش در بین مناطق آموزش و پرورش به طور منطقه‌ای و نه متمرکز مدیریت می‌بشود، ما قریب به ۱۳۰ درمانگاه و بیمارستان در سرزمین داریم و قریب به ۵۰۰ فروشگاه زنجیره‌ای تعاونی مصرف فرهنگیان در سراسرس سرزمین داریم. اگر اینها در سازمان منسجمی شبکه سازی شده و در ربط با هم باشند، زنجیر وار به هم متصل شده و ربط طولی و عرضی بیشتری خواهند داشت. اینگونه تعامل موثرتری با هم خواهند داشت.

فرهادی خاطر نشان کرد: از این رو می‌طلبد سازمانی هوشمند و مرکزی تشکیل بشود اما نگاهمان این نیست که این سازمان دولتی باشد و پست سازمانی و رسمی داشته باشد؛ سازمان باید غیر دولتی و توسط معلمان بازنشسته علاقمند به این کار اداره بشود.

تحول محتوای برخی کتب درسی مشابه با جنسیت دانش آموزان

وی در جواب به سوالی درمورد چرایی مطرح موضوعی از سوی وزیر آموزش و پرورش مبنی بر ایحاد تحول در کتب درسی مشابه با جنسیت دانش آموزان فرمود: این که محتوای برخی از دروس بین دختران و پسران به طور خاص دیده بشود، زیاد تر ناظر به کتب خاص از جمله دینی و احکام و برخی مهارتهای اجتماعی و شهروندی است.

سخنگوی آموزش و پرورش تصریح کرد: معتقدیم حتما آموزش جهت تحول و تحول است. برخی دانشمندان اعتقاد دارند آموزش معجزه می‌کند و باید به واسطه آموزش توانایی‌های خاص را در دختران و پسران تحکیم کنیم. بخشی از این توانایی‌های خاص ناظر به احکام دینی است که برای دختران و پسران متفاوت است. سازمان پژوهش نیز کار او را در این عرصه اغاز کرده است.

برون سپاری هنرستان‌ها به قسمت صنعت

فرهادی در قسمت دیگر سخنان خود درمورد برون سپاری هنرستان‌ها به قسمت صنعت، گفت: تجهیز هنرستان‌ها در برنامه هفتم و قانون بودجه ۱۴۰۳ مورد نظر است اما غیر از آن، از راه حلهای فرد دیگر نظیر برون سپاری به قسمت صنعت می‌توانیم منفعت گیری کنیم. مقصد گذاری کردیم تا از برون سپاری هنرستانها به قسمت صنعت منفعت گیری کنیم. اغاز سال تحصیلی جاری نیز بخشنامه برون سپاری ابلاغ شد.

وی درمورد جزئیات این برون سپاری گفت: برون سپاری ناظر به گسترش مدارس غیردولتی هنرستان‌ها نیست. گرچه بهتر است به جای گسترش مدارس ابتدایی غیردولتی، هنرستان‌های غیردولتی را گسترش دهیم اما چون این مدارس از جنس صنعت و فن می باشند قسمت خصوصی از این کار استقبال نمی‌کند چراکه هنرستان‌ها هزینه بسیاری می‌طلبند. نظر ما این است که در صورت افتمعلم از ظرفیت صنعت منفعت گیری کنیم و دانش آموز در قسمت صنعت توانایی را بیاموزد اما در آموزش و پرورش آزمون داده و مدرک خود را از آموزش و پرورش بگیرد.

پرداخت حق‌التدریس تثبیت و تعمیق یادگیری دوره کرونا؛ به‌زودی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در جواب به سوال فرد دیگر درمورد پرداخت حق التدریس تثبیت و تعمیق یادگیری در دوره کرونا، یادآور شد: برگزاری کلاس‌ها تحت گفتن “تثبیت و تعمیق یادگیری” در کرونا علتتقویت دانش آموزان شد. ما این را جزو حق التدریس می‌دانیم؛ حق التدریس اسفند ۱۴۰۱ به سپس عادی معلمان را در فاصله شهریور و اواخر مهر صفر کردیم. به زودی تثبیت کرونا را هم پرداخت می‌کنیم.

پرداخت حق‌التدریس معلمان هر دو ماه یکبار به شرط تامین اعتبار

فرهادی درمورد به تعویق افتادن حق التدریس معلمان افزود: حق التدریس‌ها همانند اضافه کار کارمندان و طبیعی است که آخر هر ماه حق التدریس را پرداخت کنیم. اگر این پرداخت نمی‌بشود ناظر به عدم تامین به موقع اعتبار در آموزش و پرورش است. اگر به موقع تامین اعتبار بشود، انگیزه معلمان شاغل و بازنشسته در اخذ اضافه تدریس بالا می‌رود. این علتمی‌بشود کمتر افتمعلم داشته باشیم. امسال به نحوی برنامه ریزی کردیم تا بتوانیم به شرط تامین اعتبار به موقع از سازمان برنامه و بودجه، حق التدریس‌ها را حداقل هر دو ماه یکبار پرداخت کنیم.

شرط سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان فعلا ۲۴ سال است

وی در جواب به سوال ایسنا در خصوص این که سرانجام «سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان» چه سنی تعیین شده است؟، اظهار کرد: در دفترچه آزمون هر سنی قید بشود همان را مبنا قرار می‌دهیم. قانون فعلا ۲۴ سال سن را تعیین کرده است. رای دیوان عدل اداری نیز شکسته شد و فعلا سن ۲۴ سال تثبیت است مگر این که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جدیدی داشته باشد چراکه مصوبات این شورا و مجلس برای ما ملزوم الاجرا ست.

فرهادی در جواب به این که داوطلبانی که یک الی دو روز با این سقف سنی فاصله دارند گله‌مند می باشند که چرا نمی توانند داخل این دانشگاه شوند، اصرار کرد: بالاخره قانونگذار باید بر روی یک سنی قید بگذارد و با یکی دو روز هم تخفیف هم قائل نمی‌بشود.

ایسنا



مبع

Share This Article