قیمت شیرهای طعم دار
قیمت یک لیتر شیر کاکائو میهن مبلغ ۳۹ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
قیمت شیر محلی
قیمت یک کیلو شیر شتر مبلغ ۳۴۰ هزار تومان است.
قیمت انواع شیرمحلی و پاستوریزه نوع نام محصول مقدار قیمت / تومان
|
|||
شیر محلی
|
شیر خام گاو
|
یک کیلوگرم
|
۲۱,۳۰۰
|
شیر کم چرب گاوی
|
یک کیلوگرم
|
۲۳,۳۰۰
|
|
شیر شتر
|
یک کیلوگرم
|
۳۴۰,۰۰۰
|
|
شیر گوسفندی پرچرب
|
۱ لیتری
|
۳۹,۰۰۰
|
|
شیر پاستوریزه
|
شیر کم چرب صباح
|
۱ لیتر
|
۳۸,۰۰۰
|
شیر نیم چرب ارگانیک کوهپناه
|
۹۵۰ میلی لیتر
|
۳۸,۲۰۰
|
|
شیر کم چرب میماس
|
۱ لیتر
|
۱۹,۰۰۰
|
|
شیر کم چرب پگاه
|
۹۴۶ میلی لیتر
|
۲۳,۴۰۰
|
|
شیر پرچرب کاله
|
۱ لیتر
|
۳۹,۰۰۰
|
|
شیر طعم دار
|
شیر بادام غیر لبنی بدون قند نیچر لین
|
۱ لیتر
|
۱۳۰,۰۰۰
|
شیر کاکائو میهن
|
۱ لیتر
|
۴۵,۵۰۰
|
|
شیر موز میهن
|
۰.۲ لیتر
|
۱۴,۰۰۰
|
تازه ترین اخبار از بازار لبنیات
صادرات لبنیات ۱۶ درصد افزایش یافت
در ۷ ماهه ۱۴۰۲ صادرات محصولات لبنی برحسب وزن با ۱۶.۵ درصد افزایش نسبت به زمان شبیه سال قبل به ۳۲۵ هزار و ۴۵۵ تن رسیده است.
در بین این محصولات لبنی صادراتی، کره ، بستنی ،شیر و خامه غلیظ شده افت در حجم صادرات داشته اند دیگر محصولات روندی افزایشی داشته اند.
سه محصول شیر و خامه ، دوغ و کفیر و شیرخشک صنعتی بیشتر از ۶۰ درصد سهم سبد صادراتی برحسب وزن را به خود تعلق داده اند.
این چنین در ۷ ماهه ۱۴۰۲ صادرات محصولات لبنی از لحاظ ارزشی ۱۳ درصد افزایش نسبت به زمان شبیه سال قبل داشته است و به بیشتر از ۴۳۶ میلیون دلار رسیده است.
سه محصول شیرخشک صنعتی، شیر وخامه و پنیر بیشتر از ۷۰ درصد سهم سبد صادراتی برحسب قیمت را به خود تعلق داده اند.
به این علت گزارش با دقت به قیمت پایین شیر خام در ایران صادرات لبنیات از ایران از به اختصاصی شیرخشک به شدت ترویج دارد.
علت قیمت پایین شیر در ایران در قیاس با دیگر کشورها نرخ پایین نهاده های دامی در سرزمین و توزیع این محصولات به طور یارنه ای بین دامداران است.
ایران بزرگ ترین صادر کننده لبنیات در آسیا است و محصولات لبنی ایران به کشورهای گوناگون صادر می بشود.
بر پایه پیشبینی فائو تشکیل شیر و لبنیات در ایران در سال جاری به ۷ میلیون و ۸۲۰ هزار تنمی رسد. این رقم در سال قبل ۷ میلیون و ۸۴۰ هزار تن بوده است.
آیا تا بحال در رابطه مزایا نوشیدن شیر شتر شنیدهاید؟ اگر اینطور نیست، بگذارید ما برایتان بگوییم که چرا باید این شیر را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
بهترین روش جوشاندن شیر محلی
هر فردی که توانایی جوشاندن شیر محلی را دارد، همیشه با سر رفتن شیر، ترش شدن شیر سپس از یک روز و یا زرد شدن آن آشناست. اما دلایل این که شیر شما حتی سپس از جوشاندن، زیاد سریع خراب میبشود و یا رنگ آن زرد میبشود، این است که رازهای جوشاندن آن را نمیدانید. به طور کلی نگهداری شیر محلی نسبت به شیرهای پاستوریزه سختتر است. به هر حال باکتریهای اسید لاکتیک در شیر خام و محلی زیاد تر از شیرهای استریلیزه است. از آنجا که امکان پذیر شما هم همیشه با مشکل ترش شدن شیر، سر رفتن آن زمان جوشاندن و یا زرد شدن شیر روبه رو شده باشید، در اینجا میخواهیم روش درست جوشاندن این ماده مقوی را برایتان توضیح دهیم.
چرا باید شیر را بجوشانید؟
نقطه جوش شیر گاو ۹۵ درجه سانتیگراد است و اگر آن را بدون این که بجوشانید، به غذاها یا دسرهایی همانند کیک و پودینگ اضافه کنید، در فرآیند پخت، به همین نقطه جوش میرسد و میکروبهای آن کشته میبشود. با اهمیت ترین دلیلی که باید شیر را بجوشانید، از بین بردن باکتریها و عوامل میکروارگانیسم است که علتبیماری میبشود. در صورتی که گاو به یک بیماری خاص همانند تب مالت مبتلا باشد، شیر نجوشانده آن علتابتلا انسان به این بیماری میبشود.
زمان جوشاندن شیر محلی ۱۵ ثانیه است تا تبدیل از بین رفتن هر گونه پاتوژن زیان اور در این ماده غذایی بشود.
نحوه جوشاندن شیر محلی
با دقت به سخت بودن نگهداری شیر محلی باید برای جوشاندن آن به طور زیر عمل کنید.
ریختن شیر در ظرف با عمق زیاد
اگر میخواهید زمان جوشاندن، شیر محلی سر نرود و روی اجاق گاز را کثیف نکند، باید ظرف مناسب را انتخاب کنید. به طور کلی سطح شیر نباید به لبه ظرف نزدیک باشد و باید سپس از ریختن شیر در ظرف، حداقل ۱۰ سانتیمتر از ظرف خالی بماند. در این صورت به محض این که شیر به جوش میآید، میتوانید شعله را کم کنید تا برای زمان زیاد تر از ۱۵ ثانیه بجوشد و دلواپس سر رفتن شیر هم نباشید.
حرارت ملایم شعله
هیچ گاه برای جوشاندن شیر محلی، شعله را زیاد نکنید. برخی با این نادرست که با زیاد کردن شعله، میکروبهای شیر کشته میبشود، شعله را بیشتر از ۱۵۰ درجه سانتیگراد زیاد میکنند. در حالی که زیاد شدن شعله به مواد مغذی شیر همانند پروتئین و ویتامینهای گروه B صدمه میرساند.
هم زدن شیر در میانه جوشیدن
هنگامی شیر محلی در حال گرم شدن است، مدام آن را هم بزنید تا حرارت به طور یکنواخت در سراسر آن پخش بشود. درست است که دیرتر شیر به جوش میآید و حبابهای جوش در کنار دیواره قابلمه دیده نمیبشود، اما شیر یکدست گرم شده و سپس به جوش میآید.
قرار دادن بشقاب چینی در ظرف شیر
اگر میخواهید شیر را برای زمان طویل (زیاد تر از ۳ روز) نگهداری کنید، باید به زمان بیشتری آن را بجوشانید. برای این که شیر در حال جوشیدن سر نرود، یک بشقاب چینی در ظرف بیندازید. اکنون هر چه مقدار شیر جوش بزند، به هیچ گفتن سرنمیرود.
سرد شدن شیر
هنگامی شیر خنک میبشود، یک لایه سرشیر به رنگ زرد روی آن مینشیند که همان چربی شیر است. این تکه شیر حاوی کلسترول بالایی است و خوردن آن برای افرادی که چربی خون یا سختی خون دارند، پیشنهاد نمیبشود. با جدا کردن سرشیر، مقدار چربی شیر کمتر میبشود و اکنون میتوانید از آن برای درست کردن انواع کیک، شیرینی، دسر، غذا و لبنیات منفعت گیری کنید.
نحوه نگهداری شیر محلی
با وجودی که شیر سپس از جوشیدن، دوام بیشتری دارد و میتوانید آن را برای زمان طویلتری منفعت گیری کنید، اما باز هم برای برای نگهداری آن به چند مسئله دقت داشته باشید:
– هیچ گاه شیر جوشیده شده داغ را در ظرف پلاستیکی نریزید.
– شیر باید سرد بشود و سپس در یخچال گذاشته بشود.
– شیر جوشیده شده گاو را در یک بطری شیشهای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
– اگر میخواهید شیر را برای زمان زیاد تر از ۳ روز نگهدارید، باید آن را فریز کنید.
تفاوت مواد مغذی در شیر خام و شیر جوشیده شده
هنگامی شیر را میجوشانید در مقدار مواد مغذی آن تغییراتی تشکیل میبشود. تنها شیری که سپس از جوشیدن مواد مغذی خود را از دست نمیدهد، شیر ESL است که ماندگاری بالایی دارد. اما جوشاندن شیر به همان اندازه که در از بین بردن باکتریهای زیان اور موثر است، علتاز بین رفتن برخی مواد مغذی هم میبشود. به همین علت است که نباید شیر را زیاد تر از ۱۵ ثانیه بجوشانید.
یک فنجان شیر حاوی مواد مغذی زیر است:
– کالری: ۱۴۶
– پروتئین: ۸ گرم
– کربوهیدرات: ۱۱.۴ گرم
– چربی: ۸ گرم
– کلسیم: ۳۰۰ میلی گرم (۲۳ درصد از نیاز روزانه)
– ریبوفلاوین: ۰.۳۳۷ میلی گرم (۲۶٪ از نیاز روزانه)
– ویتامین D: ۲.۶۸ میکروگرم (۱۳٪ از نیاز روزانه)
– فسفر: ۲۴۶ میلی گرم (۲۰ درصد از نیاز روزانه)
– ویتامین B۱۲: ۱.۳۲ میکروگرم (۵۵٪ از نیاز روزانه)
تحقیقاتی که روی تغییرات محتویات ویتامینها و مواد معدنی در شیر خام با شیر جوشیده شده انجام گرفته است مشخص می کند، اگر دمای جوشیدن شیر منظم باشد، محتوای مغذی آن تحول بسیاری ندارد. اما اگر دمای آن بسیار بالا باشد، قسمت بسیاری از ویتامینهای شیر کم میبشود.
مطابق این تحقیقات شما باید شیر را با دمای ۱۳۵ تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد بجوشانید. ضمن این که بالا بردن حرارت، حتی مقدار پروتئین شیر را هم تحول میدهد. کازئین (۸۰ درصد) و آب پنیر (۲۰ درصد) دو پروتئین شیر می باشند که در صورت جوشاندن شیر با حرارت بالا، مقداری از این دو پروتئین کم میبشود.
فراموش نکنید کربوهیدرات اولیه شیر، لاکتوز است که به حرارت زیاد حساسیت مشخص می کند. هنگامی شیر را میجوشانید، مقداری از لاکتوز به قند غیر قابل هضم به نام «لاکتولوز» و دیگر ترکیبات تبدیل میبشود. جوشاندن چربی شیر را هم تحول میدهد.
مزایا و زیان های جوشاندن شیر محلی
اگرچه برای نگهداری شیر محلی باید آن را بجوشانید و هیچ راهی جز این کار نیست، اما به مزیتها و معایب آن نیز دقت داشته باشید.
مزایای جوشاندن شیر
– با جوشیدن شیر، اسیدهای چرب اضافی در شیر آب پز خواهد شد که برای سلامت بدن سودمند می باشند. این چنین وجود این چربیها با زنجیره مختصر برای تحکیم سلامت رودهها نیز سودمند می باشند و خطر ابتدا به سرطان روده را افت خواهند داد.
– با جوشاندن شیر، پروتئین و لاکتوز شیر تحول میکند و برای افرادی که به این دو ماده مغذی حساسیت دارند، مفیدتر است.
– هنگامی شیر میجوشد، باکتریهای زیان اور و عوامل بیماریزا از بین میرود.
معایب جوشاندن شیر
– افت مواد مغذی همانند ویتامینهای گروه B (تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید فولیک، B۶ و B۱۲) با جوشیدن کمتر خواهد شد.
– تحول کیفیت و طعم شیر هم یکی دیگر از معایب جوشاندن آن است. اگر شیر تازه گاو را قبل از جوشیدن بنوشید، فهمید میشوید طعم آن با شیر جوشیده شده تفاوت دارد.
جوشاندن شیر راهی برای افت میکروبها و باکتریهایی ست که علتفاسد شدن شیر خواهد شد. از نظر دیگر عواملی که امکان پذیر علتبیماری انسان بشود، با جوشیدن از بین میرود.
اقتصاد آنلاین
مبع