ایستگاه فضایی بین المللی به زمان ۲۳ سال به طور مداوم میزبان فضانوردان بوده است و تا بحال در گزارشهایی به آخر کار آن تا سال ۲۰۳۰ اشاره شده است. اکنون ناسا درمورد برنامههای خود برای بهترین روش متوقفکردن فعالیت ایستگاه فضایی در اغاز دهه ۲۰۳۰ سخن بگویید کرده است.
همانطور که نشریه ساینتیفیک امریکن گزارش میدهد، ناسا تخمین زده که به گمان زیادً برای آخر کار ایستگاه فضایی بین المللی تقریباً به یک میلیارد دلار نیاز خواهد داشت. با وجود این هزینه، ISS به نحوی متوقف میبشود که بدون هیچ ضرری در جو زمین خواهد سوخت. این چنین هزینه برنامه ناسا به گمان زیادً بهعلت جلوگیری از بهکارگیری وسایل روسی افزایش یافته است.
با وجود این مطرح آخر چندین دهه همکاری علمی مسالمتآمیز کشورهای جهان، که نمادی از وحدت بینالمللی است (به اختصاصی در رابطه با روابط ایالات متحده و روسیه) از بین خواهد رفت.
«مایا کراس»، دانشمند علوم سیاسی دانشگاه نورث ایسترن درمورد ایستگاه فضایی بین المللی میگوید:
«از نظر همکاری غیرنظامی، فکر میکنم تعداد بسیاری آن را بزرگترین پروژهای که بشر تا بحال روی آن کار کرده است توصیف میکنند.»
راه حلهای انهدام ایستگاه فضایی بین المللی
بهطور کلی، برای خارجکردن ISS از مدار دو گزینه وجود دارد. مهندسان میتوانند بهسادگی ارتفاع ایستگاه را بهطور غیرقابل کنترلی افت دهند یا میتوانند با پشتیبانی یک فضاپیمای اختصاصی برای هدایت آن، علتفرود دقیق ایستگاه فضایی بینالمللی شوند. در گزینه اول، خطر برخورد قطعات غول پیکر ISS با مناطق پرجمعیت روی زمین وجود دارد.

در هر صورت، دانشمندان اکنون ماموریت دارند تا مقدار زبالههایی که به گمان زیادً بعد از آخر کار ISS به زمین سقوط خواهد کرد را افت دهند. یقیناً انجام این کار زیاد سخت خواهد می بود، چون ایستگاه فضایی هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور کل سیاره زمین میچرخد.
در همین رابطه، ماه قبل حرف های شده می بود ایستگاه فضایی بینالمللی در صورت عدم وجود جانشین، میتواند سپس از ۲۰۳۰ نیز فعال بماند. چین ازجمله کشورهایی بوده که در چند زمان قبل ایستگاه فضایی خود با نام تیانگونگ را گسترش داده است و اخیراً در گزارشی حرف های شد با دقت به این که ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) به آخر چرخه فعالیت خود در دهه ۲۰۳۰ نزدیک میبشود، چین با مقصد جایگزینی ایستگاه فضایی بینالمللی، تصمیم دارد طی چند سال آینده، اندازه ایستگاه فضایی خود را افزایش دهد و تعداد ماژولهای آن را از سه به شش عدد رساند.
منبع