یارانه نقدی | منفعت گیری و خرید در مطرح کالابرگ الکترونیک کاملا «اختیاری» است اما منفعت گیری از آن علتبهرهمندی از یارانه نقدیاضافهتر خواهد شد. یارانه بگیران باید در روز ۲۰ هرماه چشم به راه دریافت یارانه نقدی خود باشند و حساب خود را چک کنند. بر همین مبنا، در صورتی که سرپرستان خانوار جزو دهکهای اول تا سوم می باشند، یارانه نقدی مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتیکه جزو دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، یارانه نقدی مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد.
بیستم آذرماه یارانه نقدی آذر ماه ۱۴۰۲ واریز میبشود و از ساعت ۱۲ بامداد روز سهشنبه، بیستویکم آذر، یارانه معیشتی قابل برداشت خواهد می بود.
در تعداد بسیاری از کشورها، دولتها از برنامههای یارانه نقدی برای پشتیبانی به افراد با درآمد کم منفعت گیری میکنند. یارانه نقدی یک پرداخت مستقیم از دولت به گیرنده است که به طور پول نقد یا از طریق کارتهای بانکی انجام میبشود. این برنامهها برای ترغیب افراد به پرداخت مالیات، افت فقر و تشویق بهترین منفعت گیری از منبع های جامعه، به کار میروال.
تعداد بسیاری از این برنامهها از محدودیت دریافت تمایل دارند و تحت شرایط و دستورالعملهای خاصی تعیین خواهد شد تا به مقصد موردنظر دست یابند. این برنامههای یارانه نقدی غالباً به گفتن یک پشتوانه مالی برای افرادی که به علت شرایط اقتصادی نیاز به پشتیبانی دارند، عمل میکنند.
یارانه نقدی تازه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی آذر ماه این ماه هم در تاریخ بیستم به حساب سرپرستان خانوار واریز بشود.
یارانه نقدی آذر ۱۴۰۲ چه مقدار است؟
یارانه معیشتی مرحله ۱۵۴، بر پایه دهکبندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مطابق معمول ماههای قبل روز دوشنبه، بیستم آذر به حساب سرپرستان خانوار واریز و از ساعت ۱۲ بامداد روز سهشنبه، بیستویکم آذر قابل برداشت خواهد می بود. بر همین مبنا، در صورتی که سرپرستان خانوار جز دهکهای اول تا سوم می باشند، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر و در صورتی که جز دهکهای چهارم تا نهم قرار دارند، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بهازای هر نفر به حساب آنان واریز خواهد شد./منبع: نبض بازار
یارانه نقدی تازه
مقصد سازمان بورس و اوراق بهادار این است تا اراده مالکیتی و رای سهامداران را منتقل کنیم، موضوعی که در سالهای قبل با ایرادهای اساسی همراه می بود.
مقصد سازمان بورس و اوراق بهادار این است تا اراده مالکیتی و رای سهامداران را منتقل کنیم، موضوعی که در سالهای قبل با ایرادهای اساسی همراه می بود.
عشقی گفتنداشت: تصمیم برگزاری مجامع شرکتهای اندوختهگذاری استانی از سال ۱۳۹۹ گرفته شد، اما به علت برخی ایرادها از جمله دولتی بودن اشخاص هیات مدیره این کار اجرا نشد و همین امر علتمتوقف شدن مجامع شد.
وی ادامهداد: انتخاب مدیران با این مقصد که سهامداران حق مالکیت داشته باشند، از سال قبل به طور جدی مورد او گفت و گو و بازدید قرار گرفت. اما به علت تعدد نظرها در تیرماه به یک جمعبندی نهایی رسیدیم، ولی از آنجا که باز هم این نوشته نیاز به اصلاح داشت، این او گفت و گو در جلسه آخر شورای عالی بورس مصوب شد.
عشقی درمورد سهام عدل جا ماندگان نیز توضیح داد: سهام عدل جاماندگان در اختیار سازمان بورس و شورای عالی بورس نیست و سازمان خصوصی سازی باید دراین باره پاسخگو باشد.
عشقی افزود: جمعیت پنج تا ۶ میلیون نفری ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد به سهامداران عدل اضافه خواهند شد که سبد سهام آنها در دولت در حال بازدید است.
از طرفی افزایش مستمری مددجویان بلاخره تصویب شد. علاوه بر تصویب افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در این گزارش به منبع تامین اعتبار این افزایش و نحوه پرداخت آن اشاره می کنیم و در اندیشه معاصر تصمیم مجلس در این مورد را به تفضیل گفتن کرده ایم.
نمایندگان مجلس به منظور گسترش عدل اقتصادی و بهبود توزیع درآمد، دولت را مکلف کردند در طول اجرای قانون برنامه هفتم گسترش علاوه بر پرداخت یارانه، هر سال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی سرزمین را پرداخت کند.
مجلس در لایحه بودجه تازه ۲۰ درصد مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی را افزایش داد.
با دقت به تصویب بند الحاقی ۱ تا ۳۱ لایحه بودجه در مجلس سازمان بهزیستی ایران بایستی ۲۰ درصد به پرداختیهای خود بی افزاید.
بر پایه این مصوبه، دولت موظف است در طول اجرای قانون برنامه علاوه بر پرداخت یارانه جاری، هرسال حداقل مستمری مددجویان خانوارهای مددجویان تحت حمایتکمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی سرزمین را مشابه با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (%۲۰) حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون موثر کردن یارانهها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف جدا گانه از طریق دستگاههای مذکور پرداخت نماید. دولت مکلف به پرداخت ۲۰ درصد حداقل دستمزد به مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی شد.
فعال حقوق معلولان فرمود: بودجه اجرای ماده ۲۷ در سال جاری نزدیک به هزار میلیارد تومان است که انچه که حرف هایاند افزایشِ چشمگیری داشته و منتظریم ببینیم سپس از انتشار کردن جزیاتِ لایحه بودجه ۱۴۰۳ این رقم چه مقدار افزایش اشکار کرده است.
وی فرمود: آقای نجفیخواه در این جلسه در خصوص خواست بازدید حالت معلولان پشتنوبتی ماده ۷ و ۲۷ دستور دادند که بازدید بشود چه مقدار بودجه برای این کار نیاز است و چه مقدار پشت نوبتی برای دریافتِ این حقوق وجود دارد.
این فعال حقوق معلولان او گفت: در این جلسه اظهار شد که درخصوص نحوه اجرای ماده ۲۷ قانون حمایتاز معلولان تصمیم قطعی گرفته نشده و قرار است درموردی نحوهی افزایش تعداد دریافتکنندگان یا افزایش پلکانی پشتیبانی هزینه معیشت رایزنی و تصمیمگیری بشود.
مروتی او گفت: مفادی در قانون وجود دارد که اعتبار برای آنها در نظر گرفته شده، اما اجرا نمیشوند؛ در رابطه این مفاد هم او گفت و گو شد که از آن جمله میتوان به تبصره دو ماده ۵ اشاره کرد. در این جلسه قرار شد علت عدم اجرای این مفاد بازدید بشود.
او همین طور گفت: آییننامه بند «ب» تبصره ۱۲ که امسال در بند «ب» ماده ۳ تبصره ۱۶ تکرار شده است، اجرا نمیبشود که در این مورد هم قرار شد پیگیری بشود تا آییننامهای این تبصره نوشته و اجرا بشود.
مروتی او گفت: معاون سازمان برنامه و بودجه درخصوص معوقات معلولان سال ۱۴۰۲ اظهار کرد که پرداخت معوقات منوط به فراهم منبع های است، اما با این وجود، نوشته را قابل بازدید دانست.
موضوعاتِ دیگر مورد او گفت و گو در این جلسه عبارت بودند از: نحوهی اجرای ماده ۲۷ قانون حمایتاز حقوق معلولان، بازدید پرداخت حق پرستاری و پشتیبانی هزینه معیشت ماده ۲۷ به همهی معلولان واجد شرایط پشت نوبت، رسیدگی بهعدم اجرای تبصره ۲ ماده ۵ قانون معلولان (بلیط نیم بها)، دستور بازدید برگزاری جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه با تشکلهای معلولان، خواست تعلق کامل بودجه بهزیستی، خواست مستثنی کردن بهزیستی از قانون منفعت گیری متوازن.
مروتی در آخر او گفت: این جلسه را مثبت برداشت میکنیم و امیدواریم ثمربخش باشد.
افزایش مبلغ یارانه معیشتی آذر خانوارها
یکی از با اهمیت ترین عمل های دولت به افزایش مبلغ یارانه های دهک های ضعیف درآمدی باز می گردد. در شرایطی که پیش از این رقم یارانه ها ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان می بود و این یارانه، حتی به دهک های درآمدی بالا نیز تعلق می گرفت، دولت با اصلاح در این روال، یارانه دهک های ضعیف درآمدی را در قالب پرداخت نقدی افزایش داد.
«پرداخت نقدی» یکی از متداولترین برنامههای حمایتی در جهان است که افراد حق انتخاب دارند. بخشی از پرداخت یارانه در ایران به این شکل بوده و بر پایه دهک بندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر ماه یارانه پشتیبانی معیشتی به حساب سرپرستان خانوار واریز میبشود. تقریباً در یک سال تازه بیستم هر ماه به خانوارهای دهکهای اول تا سوم مبلغ ۴۰۰ هزار تومان و خانوار دهکهای چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شده و ساعت ۱۲ بامداد بیست و یکم قابل برداشت است.
نوع دیگر پشتیبانی معیشتی دولت «شبه نقد» بوده و به شکل کوپن، بن غذا و کالا انجام میبشود. این شیوه نیز در ایران در قالب کالابرگ الکترونیک بوده که مشمول خانوارهای دهک اول تا هفتم میبشود. یقیناً دریافت یارانه به شکل شارژ کالابرگ الکترونیک اختیاری است که در صورت منفعت گیری از این روش مبلغی به یارانه افراد اضافه می بشود.
مبلغ یارانه معیشتی برای ۴ نفر ۱۴۰۲
یکی دیگر از عمل های حمایتی دولت از دهک های ضعیف درآمدی به مساله رایگان شدن درمان آنها باز می گردد. اکنون ۵ دهک از پوشش رایگان بیمه سلامت برخوردار می باشند و درمان سه دهک نخست جامعه نیز رایگان است و ۱۰۰ درصد حق بیمه افراد واقع در ۳ دهک اول درآمدی که مورد تایید پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان می باشند، از سوی دولت پرداخت میبشود.
تداوم حمایتاز دهک های ضعیف درآمدی در برنامه هفتم گسترش نیز مورد دقت دولت می بود. مطابق لایحه برنامه هفتم، دولت بر پایه آزمون وسع نسبت به اجرای برنامه حمایتی درمان مازاد بر بسته بیمه پایه در بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی برای بازنشستگان و دهکهای پائین درآمدی حداقل سه دهک عمل میکند.
داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در این خصوص او گفت: دولت پیش از این حکمی را تصویب کرد که فرانشیز بیماران در دهک های اول تا پنجم رایگان بشود و این حکم ناظر به این است که علاوه بر رایگان کردن فرانشیز بتوانیم خدمات بیمه ای، همانند خدمات بیمه تکمیلی به دهک های ضعیف جامعه اراعه کنیم.
مبع