شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

در از بین بردن محدودیت‌های اینترنت موفق نبودیم؛ اما چه نهادی موفق می بود؟

مریم یزدانی
10 Min Read


رئیس نصر تهران در نشست خبری «هم‌آفرینی صنفی» خبرداد که آن‌ها طی سه سال قبل، همه تلاش خود را برای برقراری تعامل با دولت و نهادهای تصمیم‌گیر حوالی مشکلات اینترنت و فیلترینگ به‌کار گرفته‌اند اما موفق به تشکیل تحول در این عرصه نشده‌اند. او خبرداد که این مورد نقطه‌ضعفی در کارنامه آن‌ها محسوب می‌بشود، اما به حرف های او، هیچ نهادی تا بحال نتوانسته است تغییری در این عرصه تشکیل کند.

«حسین اسلامی» در نشست خبری که هم‌آفرینی صنفی برگزار کرد، در جواب به این سوال دیجیاتو که صندلی صنفی چه چیزی دارد که تعداد بسیاری از افراد در دوره حاضر به‌جستوجو آن می باشند؟ به دیجیاتو او گفت: «اگر این تیم نبوده است قطعاً من به‌تنهایی داخل دور تازه نمی‌شدم. اگر فردی به‌تنهایی قبول کند که رئیس هیئت‌مدیره بشود، در طول سه سال چنان بر او می‌گذرد و آن‌قدر اذیت می‌‌بشود که رفتن هم خوشحالش می‌کند. اتفاقی که برای من افتاد، این می بود که تا روز آخر همه کمکم کردند و سختی روی شخص من نبوده است، ولی در دوره قبل سختی روی آقای اثنی‌عشری، مدیر اسبق نصر تهران می بود و بعضی اوقات در مجمع هم هیئات مدیره پشت او نمی‌ایستاد. در دوره حاضر دوست دارم به‌گفتن یک عضو ساده در هیئات مدیره این سازمان ظاهر شوم.»

او پافشاری کرد که اگر تقسیم‌کار به‌درستی صورت بگیرد، افراد می‌توانند هم به کسب‌وکار خود برسند و هم کار صنفی کنند: «همه افرادی که اینجا می باشند کسب‌وکار خودشان را دارند. در دوره قبل، من ۸ ساعت در هفته در جلسات بودم و باقی را خارج از ساعات اداری انجام می‌دادم. بعد فرق حال‌حاضر با دوره‌های قبل این است که ابزارهای ملزوم برای مدیریت وجود دارد و می‌توان در تعداد بسیاری از ساعات خارج از زمان اداری با ابزارهای آنلاین در جلسات می بود.»

اما آیا فعالیت صنفی در دوران حاضر جواب می‌دهد؟ اصلاً نصر می‌تواند با نهادهای دولتی و حاکمیتی سخن بگویید کند؟ اسلامی در جواب به دیجیاتو او گفت: «من باور ندارم که فعالیت صنفی جواب نمی‌دهد؛ ما در برخی از قسمت‌های حوزه خودمان، همانند PSPها، VODها، ISPها و… که گسترش بسیاری اشکار کرده است، پشتیبانی می‌کنیم. حتی بازیگران این حوزه می‌آیند و از ما پشتیبانی می‌خواهند.»

«در برخی مسائل که تصمیم‌ها بر پایه نهاد امنیتی است، نتوانستیم مؤثر واقع شویم»

اسلامی پافشاری کرد که در برخی موارد که تصمیمات امنیتی می‌بشود، آن‌ها نتوانسته‌اند مشکل را حل کنند: «در این صورت نظام صنفی به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلی را حل کند. ما در از بین بردن محدودیت‌های اینترنت موفق نبودیم؛ اما چه فردی موفق بوده است؟ برخی از این مشکلات را نظام صنفی که هیچ، اتاق بازرگانی هم نمی‌تواند کاری برایش کند. بااین‌حال، ما به‌صراحت گفتیم که نتوانستیم. اکنون برای اولین‌بار در برنامه هفتم گسترش، اسم نظام صنفی آمده و از همه دستگاه‌های اجرایی خواسته شده است تا نظر نظام صنفی را در مصوبات خود لحاظ کنند و این دستاورد بزرگی است. ما خودمان در نظام صنفی تا این مدت بزرگی این مصوبه را فهمیدن نکرده‌ایم.»

اسلامی پافشاری کرد که از ضعف نصر تهران دفاع نمی‌کند، اما باور دارد که کار صنفی جواب می‌دهد؛ او برای دفاع از سخن خود نوشته پلمب بودن دیجی‌کالا را نقل کرد: «من از ضعف خودمان دفاع نمی‌کنم، اما معتقدم که کار صنفی جواب می‌دهد. برای مثالً در اتفاقی که برای دیجی‌کالا افتاد؛ ما همه تلاشمان را کردیم و به ما برچسب فعال سیاسی هم زدند. سپس از از بین بردن پلمب، من به مدیران این شرکت گفتم که حتی شما به این بزرگی هم بعضی اوقات نمی‌توانید مشکلات خود را به‌تنهایی مدیریت کنید و نیاز به صنف دارید.»

«جلسات مختلفی برای از بین بردن مشکلات اینترنت برگزار کردیم»

او درمورد چرایی عدم انتشار کردن گزارش‌های تخصصی حوالی مشکلات اینترنت به دیجیاتو او گفت: «ما هم ابتدای امر مقدار صدمه‌دیدگی را محاسبه کردیم و به ما برچسب‌هایی زده شد. ولی به‌طور شفاف، قضیه این است که مجموعه‌هایی که به سرزمین اینترنت خواهند داد، راضی نمی‌شوند که گزارششان را به این راحتی در اختیار نهادها قرار دهند. گزارش انجمن تجارت الکترونیک خوب می بود اما آیا تأثیری هم داشت؟ ما هم تلاش کردیم و به رئیس‌جمهور درمورد مشکلات اینترنت گفتیم و این چنین با قائم‌مقام وزیر در یک جمع ۱۲ نفره (از اعضای کمیسیون مصادیق مجرمانه) جلسه داشتیم و با کارگروه فیلترینگ درمورد از بین بردن فیلتر گوگل پلی سخن بگویید کردیم و هزاران کار دیگر…اما به نتیجه نرسیدیم.»

رئیس هیئت‌مدیره نصر تهران درمورد صورت‌های مالی انتشار‌شده به دیجیاتو او گفت که بازرس و حسابرس این صورت مالی را قبول کرده‌اند و جزئیات آن را نیز شفاف گفتن خواهند کرد. به حرف های وی، هزینه ثبت‌شده برای هدایا که با رشد تقریباً ۸۰ درصدی همراه بوده، بابت نشان سازمان نظام صنفی بوده است که شب عید سال قبل برای همه اعضا تدارک دیده شد.

بر پایه گزارش مالی نصر، روز فناوری اطلاعات نیز نزدیک به دو میلیارد تومان هزینه داشته است؛ رقمی که از نظر مدیران نصر تهران رقم بالایی نیست و برای برگزاری این چنین مراسمی منطقی به‌نظر می‌رسد. اسلامی در این مورد او گفت: «در سال‌های قبل از ابزار اسپانسرشیپ کم منفعت گیری می‌شد، اما امسال یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان اسپانسرشیپ برای این اتفاقات گرفته شده است.» به حرف های او، هزینه‌های این اتفاقات نیز شامل پذیرایی، فضا، کنسرت و… بوده و پذیرایی برای ۱۶۰۰-۱۵۰۰ نفر که ثبت‌نام کرده بودند، انجام شده است: «قرارداد این هزینه‌ها حاضر است و کلیات در هیئت‌مدیره قبول شده است.»

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

او در جواب به این سوال که آیا در ماه‌های تازه وام‌های خرد به نصرهای دیگر شهرهای سرزمین پرداخت داشته است یا خیر، او گفت: «احمدی‌نژاد از این کارها می‌کرد.» هرچند خزانه‌دار نصر در همین جلسه خبرداد که درمورد اعطای این وام‌ها در مجمع اطلاعات دقیق‌تری اراعه خواهد شد و دیجیاتو از رسیدن به جواب دقیق این سوال بازماند.

«رضا قربانی»، عضو هیئت‌مدیره نصر نیز در جواب به شبهات حاضر در گزارش مالی نصر خبرداد عددی که برای یکی از خبرنگاران حوزه فناوری در این گزارش آمده، عدد زیاد مقداری است؛ چرا که کاری که این فرد انجام داده از تشکیل محتوا، انتشار کردن اختصاصی‌نامه، مجری‌گری، ساخت ویدئو و… بوده است که عدد زیاد بیشتری را می‌طلبد: «رویدادی که با وجود ۱۶۰۰ نفر فعال صنفی برگزار شده باشد و هزینه‌اش یک میلیارد و ۸۰۰ شده باشد، سراغ ندارم.»

قربانی باور دارد سازمان نظام صنفی که به‌علت ارتباطات ضعیفش با مجلس موفق نشد پروژه نمافا را جلو ببرد، اکنون ارتباطات زیاد قوی با این نهادها دارد: «ما در آخر دوره‌ای هستیم که مجلس نصر را می‌شناسد و این‌ها کار برندینگ است. برندینگ این نیست که با فروش زیاد تر و شاخص مارکتینگی خودش را اندازه‌گیری کند.»

«نخواستیم تعداد بسیاری از دستاوردهای کمیسیون فین‌تک رسانه‌ای بشود!»

1702737526 80 در از بین بردن محدودیت‌های اینترنت موفق نبودیم؛ اما چه

با نگاهی به وب‌سایت نصر تهران می‌توان دید که این وب‌سایت ناقص عمل کرده است. به‌گفتن مثال، در قسمت کارکرد کمیسیون فین‌تک تنها به دو دستاورد اشاره شده و بر پایه صورت‌جلسات مندرج در این وب‌سایت، به‌نظر می‌رسد که از سال ۱۴۰۰ تا به امروز هیچ جلسه‌ای در کمیسیون انجام نشده است. رضا قربانی، رئیس کمیسیون فین‌تک نصر تهران، با پذیرفتن نقص وب‌سایت نصر تهران خبرداد که آن‌ها عمل های مختلفی انجام داده اما تعداد بسیاری از این موارد را رسانه‌ای نکرده‌اند: «چندان علاقه‌ای به سروصدا نداریم. حقیقت این است که اکنون تصمیمی نیست که بانک مرکزی در حوزه فناوری بگیرد و نظرات نظام صنفی را موردتوجه قرار ندهد. نامه‌ای که اخیراً از طرف مجلس به سازمان نظام صنفی برای اظهارنظر درمورد مطرح رمزارزها ارسال شد، مشخص می کند که در همه موارد از ما نظر می‌خواهند.»

قربانی پافشاری کرد که بیشتر از هفتاد شرکت تقاضای ورود به کمیسیون را داشتند: «از بین آن ۷۰ شرکت، ۳۳ شرکت داخل کمیسیون شدند و یکی از پرتقاضاترین کمیسیون‌ها بوده است. باقی اعضا از طریق گروهی به نام حامیان، در جریان مطالبات و مسائلی که در گروه نقل می‌بشود، می باشند. به‌علت خاصیت این که برخی از نوشته‌ها در صورت کشیده‌شدن به فضای عمومی، حاشیه تشکیل می‌کند، از طریق کانال‌های رسمی نوشته جستوجو می‌بشود. هیچ شرکتی نیست که تقاضا داشته باشد که در کمیسیون یا در گروه حامیان وجود داشته باشد و الان در آنجا فعال نباشد.»



منبع
Share This Article