مدیرعامل آسیاتک، در نشستی که با مقصد بازدید «تاثییر فیبر نوری (FTTH) بر صنعت VOD» برگزار شد، از افزایش ظرفیت خدمات اشتراکی محتوا تا ۱۰ برابر طی دو سال آینده خبر داد.
دومین نمایشگاه ملی رسانههای صوت و عکس فراگیر ایران «رصتا» از روز یکشنبه دهم دی ماه اغاز به کار کرد. در حاشیه این نمایشگاه، مجموع عمومی رسانههای صوت و عکس فراگیر ایران (رصتا)، نشستها و پنلهای تخصصی متنوعی را به منظور بازدید چالشها و ظرفیتهای این حوزه برگزار کرد.
یکی از این نشستها به بازدید «تاثییر فیبر نوری (FTTH) بر صنعت VOD» تعلق داشت که طی آن، «محمد علی یوسفیزاده»، مدیر عامل شرکت آسیاتک و «محمد حسن شانهساززاده»، رئیس هیات مدیره شرکت شاتل نظرات و راهکارهای خود را نقل کردند.
در این نشست، مدیر عامل آسیاتک در رابطه برنامههای این شرکت در حوزه محتوا او گفت: «پروژه فیبر نوری از ابتدای دولت سیزدهم، به منظور گسترش این فناوری برنامهریزی شد، علاوه بر آسیاتک، اپراتورهای بسیاری از سوی وزارت ارتباطات موظف به اجرای این پروژه شدهاند. آسیاتک یکی از اپراتورهایی است که از همان ابتدا برنامههای خود را برای اندوختهگذاری و گسترش قسمت محتوا هم اغاز کرد و سیاستهای ما در این عرصه با تحولی جدی روبه رو شد.»
مدیرعامل آسیاتک به تاثیرات فیبر نوری در تحول نسل تکنولوژی اشاره کرد و تصریح داشت که این فناوری توانسته نحوه دسترسی کاربران به محتواهای صوتی یا تصویری را در سراسر جهان منقلب کند و امروزه کاربران به جستوجو سرویسهایی می باشند که به آنها اجازه میدهد تا در هر وقتی که میخواهند به تماشای محتوا بنشینند.
مدیرعامل آسیاتک ضمن تشریح چالشهای گسترش سرویسهای خدمات محتوایی او گفت: « ما تا این مدت به یک نقطه واحدی در تدوین استاندارد اراعه خدمات محتوایی نرسیدهایم. مدلهای جاری مبتنی بر IP است و از ترافیک اینترنت منفعت میبرد اما ما نیاز به مدلهای فرد دیگر داریم که در این قسمت باید نهادهای نظارتی همانند صدا و سیما و نظیر آن، همکاری کرده و آن را به یک مدل ارتباطی تبدیل کنند».
یوسفیزاده در ادامه تصریح کرد: «ما باید تصمیم بگیریم که آیا تصمیم داریم از همان تکنولوژیهای قدیمی ۱۰ سال قبل منفعت گیری کنیم، یا نه؛ میخواهیم از یک بستر یا شبکه جدا گانه منفعت گیری کنیم که نحوه محاسبه ترافیک آن، با نحوه ترافیک اینترنت جدا باشد. اینها لایههای مهم تحول نسل شبکه است، به طور مثال اگر پایه همه این خدمات یک لانچر اندرویدی باشد این لانچر در مودم میتواند تاثییر بسیاری در گسترش سرویسها و هزینههای مشتریان داشته باشد».
مدیرعامل آسیاتک در رابطه مقصدگذاری پروژه گسترش فیبر نوری او گفت :« وزارت ارتباطات مقصد را بر روی پوشش فیبر نوری برای ۲۰ میلیون خانوار گذاشته است، مقصد ما در آسیاتک پوشش چهار میلیون خانوار است که از این رقم یکونیم میلیون خانوار در کلانشهرها و ۲ونیم میلیون در شهرها و مراکز استانها خواهند می بود. با تکمیل این پروژه طی دو سال آینده، دسترسی ارتباطی خانوادهها تا ۱۰۰ برابر گسترش اشکار میکند و طبیعتا حجم محتواهای آنلاین گستردهتر شده و برای همین نیاز است تا از همین اکنون برنامهریزیها برای این قسمت انجام بشود. برای مثال اکنون تعداد کاربران خدمات اشتراکی محتوا در سرزمین احتمالا به یک تا یک و نیم میلیون کاربر یا خانوار برسد، این رقم در آینده تا ۱۰ برابر جای رشد دارد».
مدیرعامل آسیاتک در جواب به سوالی در رابطه مدلهای درآمدی آینده این سرویسها او گفت: «ما در آسیاتک، در عرصه خرید و انتقال ترافیک پیشرو و میزبان تعداد بسیاری از پلتفرمها بودهایم اما حقیقت این است که این حوزه در آینده درآمدهای خود را از دست میدهد، چرا که این جنس از انتقال ترافیک و محتوا در شبکه فیبر نوری معنی ندارد و مدلهای درآمد به سمت تبلیغات و اشتراک میرود، در دنیا هم اپراتورها از پلتفرمها مبلغی را دریافت میکنند تا ترافیک خود را به مشتری نزدیک کنند».
یکی از فعالیتهای آسیاتک در قسمت VOD به راهاندازی پلتفرم «تماشاخونه» است که یکی از معدود پلتفرمهای بدون حق اشتراک یا رایگان استریم فیلم و سریال است.
آسیاتک در پروژه ملی فیبر نوری، مسئولیت عملیات اجرایی این پروژه را در شهرهای گوناگون استانهای سرزمین شامل: مازندران (شهرهای چالوس، نکا، عباسآباد، کیاکلا، نشتارود)، کرمانشاه، تهران، زنجان (زنجان و خرمدره)، لرستان (خرمآباد، دورود، الیگودرز، ازنا)، فارس (کازرون، شیراز)، اصفهان (خوانسار، نجفآباد، خمینیشهر)، چهارمحال و بختیاری (سفید دشت)، سمنان (گرمسار، سمنان، مهدیشهر و دامغان) برعهده دارد.
برای کسب اطلاعات زیاد تر لطفا به وبسایت رسمی آسیاتک به مراجعه کنید و با مزایا و خدمات جانبی این شرکت به مشترکان خدمات فیبر نوری آشنا شوید.
منبع