ستاره زتا مارافسای معروف به زتا اوف همانند کشتی، دریاهای کیهانی را شخم میزند و موج کمان بینستارهای تشکیل میکند که در این پرتره مادون قرمز خیرهکننده دیده میبشود.
در عکس روز ناسا چه میبینیم؟
در نمای رنگی عکس، زتا مارافسای مایل به آبی، ستارهای با جرم نزدیک به ۲۰ برابر خورشید، در نزدیکی مرکز کادر قرار دارد و با شدت ۲۴ کیلومتر در ثانیه به سمت چپ حرکت میکند.
باد ستارهای قوی آن مواد غبارآلود بین ستارهای را فشرده و گرم میکند و کمان منحنی را شکل میدهد. اما چه چیزی این ستاره را به حرکت درآورد؟
زتا اوف به گمان زیادً وقتی عضوی از یک سیستم ستارهای دوتایی بوده است. ستاره همراه آن پرجرمتر است و از این رو عمر مختصرتری داشته است. هنگامی که ستاره همراه بهگفتن یک ابرنواختر درحال ازدستدادن جرم خود منفجر شد، زتا مارافسای از سیستم به بیرون پرتاب شد.
زتا مارافسای در فاصله نزدیک به ۴۶۰ سال نوری از ما، ۶۵۰۰۰ برابر درخشانتر از خورشید است و اگر توسط غبار مبهم احاطه نمیشد، یکی از ستارههای درخشانتر در آسمان می بود.
این عکس در نزدیک به ۱.۵ درجه یا ۱۲ سال نوری از فاصله تخمینی زتا اوف است. در ژانویه ۲۰۲۰، ناسا تلسکوپ فضایی اسپیتزر را در حالت ایمن قرار داد و به ۱۶ سال کاوش پیروزیآمیز در کیهان آخر داد.
منبع