شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

تصمیم مهم مجلس درمورد همسان سازی حقوق بازنشستگان

مریم یزدانی
11 Min Read


حقوق بازنشستگان مسائل اساسی هر کشوری است. هر سرزمین به فکر رفاه و افزایش حقوق بازنشستگان است. هرساله اقداماتی برای افزایش حقوق بازنشستگان انجام می بشود. یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست.در ادامه خبر تازه درمورد حقوق بازنشستگان را میخوانید.

خبر مهم درمورد افزایش حقوق بازنشستگان

عباسعلی سلطانی‌کیا رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون فراهم اجتماعی همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که در برنامه گسترش هفتم در مجلس مصوب شده را به زیان بازنشستگان خواند.

او اظهار داشت: با قانونی که مجلس در لایحه برنامه گسترش هفتم گذاشته، حقوق قانونی و مکتسبه هر فرد بازنشسته مشمول قانون فراهم اجتماعی نه تنها مشابه‌سازی نمی‌بشود، که در دو مرحله افت می‌یابد؛ به این علت خواست ما از مجلس اصلاح جز ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم گسترش اقتصادی اجتماعی است، به نحوی که کلمه برابر به جای ۹۰ درصد قرار گیرد.

وی او گفت: در این خصوص چندین نامه به نایب رییس مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون تلفیق نوشته و خواستِ تجدیدنظر داشته‌ایم. در نامه‌ها پافشاری کردیم که نحوه‌ی مشابه‌سازی حقوق بازنشستگانِ غیرحداقل‌بگیر دارای عیب حقوقی است که هم بر خلاف اصل عدل است هم علاوه بر این که حقوق این گروه از بازنشستگان مشابه‌سازی نمی‌بشود و افت ۱۵ساله حقوقشان نیز جبران نمی‌بشود، حقوق قانونی آنان افت نیز می‌یابد.

سلطانی‌کیا او گفت: با این چنین قانونی، حقوق بازنشستگان مشمول قانون فراهم اجتماعی طی ۲ مرحله افت می‌یابد؛ در مرحله اول، مطابق ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی، در زمان اغاز بازنشستگی و معدل‌گیری تعیین حقوق بازنشستگی که بر پایه معدل ۲ سال آخر اشتغال و بیمه‌پردازی تعیین می‌گردد، که طبیعتا و به‌طور رایج کاهشی بیشتر از ۱۰ درصدی خواهد داشت. در مرحله دوم نیز با اجرای مصوبه مورد اشاره مجددا حقوق بازنشستگی بازنشسته مشمول قانون فراهم اجتماعی ۱۰ درصد دیگر افت می‌یابد، چون در مصوبه قید شده است که نسبت مستمری ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی مشابه گردد. درنتیجه حقوق قانونی و مکتسبه هر فرد بازنشسته مجددا به مقدار ۱۰ درصد افت می‌یابد.

وی پافشاری کرد: این نوشته مغایر با حقوق متعینه‌ی بازنشستگی هر فرد است که مطابق ماده ۷۷ تعیین شده است. به عبارت دیگر، نه تنها عقب‌ماندگی حقوق بازنشستگان مشمول قانون فراهم اجتماعی مشابه‌سازی نمی‌بشود، بلکه با این مصوبه اولین حقوق مستمری استحقاقی آنان مجددا به مقدار ۱۰درصد افت می‌یابد.

سلطانی‌کیا او گفت: از مجلس می‌خواهیم نسبت به اصلاح جز ۲ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم گسترش اقتصادی اجتماعی عمل نماید، به نحوی که کلمه برابر به‌جای ۹۰ درصد قرار گیرد.

وی فرمود: سازمان فراهم اجتماعی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به مشابه‌سازی مستمری بازنشستگان عمل نماید، به نحوی که در آخر سال سوم نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال برابر نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری مشابه گردد.

سلطانی‌کیا در آخر او گفت: از مجلس انتظار داریم که قبل از ارسال مصوبه به شورای نگهبان، این عیبِ زیاد مهم رفع بشود.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

مشابه‌سازی حقوق بازنشستگان

اسدی درمورد مشابه‌سازی حقوق بازنشستگان او گفت: برای آنکه متوسط‌بگیران فاصله خود را در زمان برقراری مستمری با حداقل‌بگیران نگه داری کنند، مشابه‌سازی انجام می‌بشود که ۷۵ درصد آن برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پرداخت شد و ۲۵ درصد آن مانده که در احکام بازنشستگان نیز آمده اما پرداخت نشده است. ما در حال تعامل با مجلس هستیم تا دولت مکلف بشود حقوق بازنشستگان را به اندازه تورم افزایش دهد تا هرساله نیازمند مشابه‌سازی حقوق بازنشستگان نباشیم.

وی در رابطه با موارد تحت پوشش اقلام‌ دارویی در بیمه‌های پایه اظهار کرد: ۴۰۰ قلم دارو در سال جاری از پوشش بیمه‌های پایه خارج شده است. داروهایی که از شمول لیست‌های تحت پوشش بیمه خارج شده، همانند ویتامین و مسکن‌ها بقای بازنشسته را ضمانت می‌کند و بازنشسته بدون این داروها نمی‌تواند زنده بماند و سرپا باشد و این داروها تنها برای جوانان جنبه غیرضروری دارد اما از لیست‌ها حذف شده است. از وقتی که نسخه‌ها الکترونیکی شده، مستنداتی نیز نزد بازنشستگان وجود ندارد تا بازنشسته شکایت کند و بگوید از من مبلغی بابت دارو اخذ شده است. ما مکتوب به شورای عالی بیمه نامه زده‌ایم و حرف های‌ایم باید بازدید بشود که چند درصد داروهای خارج شده از پوشش برای بازنشستگان با نظر پزشکان الزامی است. متاسفانه شفاف‌سازی در حوزه دارویی وجود ندارد. ما در شورای عالی بیمه نماینده نداریم و خود شرکت‌های بیمه و دولت در آن وجود یافته و پاسخگو نیستند.

حقوق بازنشستگان

حقوق بازنشستگان در بودجه

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس او گفت: باید حقوق بازنشستگان به اختصاصی آن دسته از بازنشستگانی که دریافتی مقداری دارند، در بودجه سال آینده افزایش اشکار کند.در تعریف مستمری یا حقوق بازنشستگان به زبان عامیانه ، می توان او گفت ، مقدار پولی است که ماهانه ، به طور مستمر و تا آخر عمر ، به افراد دارای شرایط بازنشستگی مندرج در قانون تامین اجتماعی و قانون مدیریت خدمات کشوری و بر پایه احکام تازه بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی ، تعلق می گیرد.

اصلاح تصویب‌نامه نوشته تعیین ضریب حقوق کارمندان، اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، قضات و بازنشستگان کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۲ ابلاغ شد.

هیئت وزیران در جلسه اول مرداد ۱۴۰۲ به نظر شماره ۱۷۲۵۷۹/۵۱۰۳۹ مورخ ۲۸ تیر ۱۴۰۲ معاونت حقوقی رییس جمهور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب نامه شماره ۳۶۰۷/ ت ۶۱۱۲۴ هـ مورخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ به شرح زیر اصلاح کرد.

۱- در بند (۳) سپس از واژه «افزایش» واژه «ضریب» الحاق میشود.

۲- بند (۵) به شرح زیر اصلاح و تبصره‌های (۱) و (۲) آن به قوت خود باقی و متن زیر به گفتن تبصره (۳) به بند مذکور الحاق می‌بشود.

۵ -در اجرای جزء (۴) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل سرزمین حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و حداقل حقوق دیگر حقوق بگیران حداقل حقوق بازنشستگان و ماموریت بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان فراهم اجتماعی نیرو‌های مسلح و دیگر صندوق‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی به مقدار بیست درصد (۲۰) افزایش یافته و به شرح زیر تعیین میشود:

الف- برای کارمندان دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و دیگر مشمولان قانون مزبور و نیز بازنشستگان و ماموریت بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان فراهم اجتماعی نیرو‌های مسلح و دیگر صندوق‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی به مقدار بیست و نه میلیون و ششصد و پنجاه و هشت هزار (۲۹.۶۵۸.۰۰۰) ریال

ب- برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت به مقدار شانزده میلیون و سی و چهار هزار و چهارصد (۱۶.۰۳۴۴۰۰) ریال

تبصره -۳ در هر صورت مراعات حداقل مبلغ حکم کارگزینی نوشته بند (۶) این تصویب نامه در خصوص کارکنان رسمی، پیمانی، قرارداد کار معین (اشکار) و کارکنان مطرح خدمت پزشکان و پیراپزشکان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الزامی است.

۳- بند (۶) به شرح زیر اصلاح می‌بشود:

الف- در ابتدای بند مذکور عبارت در اجرای جزء (۱) بند (الف) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل سرزمین» الحاق میشود.

ب- عبارت «حداقل مبلغ حکم کارگزینی یا قرارداد افرادی که در سال جاری استخدام یا در قالب قرارداد کار معین (اشکار) یا مطرح خدمت پزشکان و پیراپزشکان در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به کارگیری میشوند هفتاد میلیون (۷۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تعیین میشود.» حذف میشود.

پ- در تبصره (۱) بند یاد شده، عبارت و فقطً در محاسبه پاداش آخر خدمت نوشته بند (هـ) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل سرزمین و ذخیره مرخصی استحقاقی در زمان بازنشستگی احتساب می‌بشود.» حذف می‌گردد.

قانون رتبه‌بندی معلمان با مقصد افزایش کیفیت در مدارس سرزمین و حمایتزیاد تر از معلمان با شاخص‌هایی همچون توانمندی زیاد تر در تدریس، ربط با دانش‌آموزان و … از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اجرا شد.

در کل ۹۶۰ هزار نفر از معلمان مشمول رتبه‌بندی شدند و معلمان در رتبه‌های آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب معادل رتبه‌های ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ گروه بندی شدند.

با وجود اجرای رتبه‌بندی برای معلمان شاغل اما این نوشته برای معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ محقق نشده می بود.

مطابق اظهار صندوق بازنشستگی کشوری، اجرای رتبه‌بندی برای ۶۳ هزار معلم بازنشسته سال ۱۴۰۰، ۵۱ هزار بازنشسته سال ۱۴۰۱ و ۸۰ هزار بازنشسته سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و سازمان برنامه و بودجه ضمانت داده تا دو ماه آینده کل مبلغ را وصول کند تا قبل از شهریور، رتبه‌بندی معلمان بازنشسته اجرا بشود.

در همین ربط، محمد وحیدی؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به تسنیم او گفت: آموزش و پرورش بابت بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۳۰۰ میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کشوری بدهکار می بود که این بدهی پرداخت شده است.

او گفت: در سال ۱۴۰۲ به طور ماهانه، سهم صندوق بازنشستگی برای معلمان شاغل واریز می‌بشود و نگرانی بابت بازنشستگی آنها وجود ندارد.



مبع
Share This Article