شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

واریزی شگفت انگیز آخر سالی برای سهام عدالتی ها

مریم یزدانی
8 Min Read


سهام عدل | دی‌ماه اولین مرحله سود سهام عدل به حساب ۴۵ میلیون سهامدار واریز شد. ‌بر پایه مصوبه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، سود سهام عدل مربوط به سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ شرکت‌های اندوخته‌پذیر، در دو مرحله به حساب دارندگان سهام عدل واریز می‌بشود و اکنون سهامداران باید چشم به راه واریز سود بعدی سهام عدل باشند.

 محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه با اشاره به زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدل اظهار کرده است: «سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری مرکزی مکاتبات و مذاکرات ملزوم را برای دریافت کل سود از شرکت‌های اندوخته پذیر انجام خواهد داد تا بتوانیم تا آخر سال باقیمانده سود این گروه از سهامداران را نیز دریافت و به حساب آن‌ها واریز کنیم. اما مبلغ سود سهام عدل مرحله دوم چه مقدار است؟

مبلغ سود سهام عدل مرحله دوم چه مقدار است؟

در اولین مرحله که مربوط به دی ماه می بود، دارندگان سبد سهام عدل ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۶۸۱ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۷۳۶ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان سود دریافت کردند؛ مبالغ فوق به طور علی‌الحساب است و باقیمانده سود سهام عدل بعد از تکمیل واریزی شرکت‌های اندوخته‌پذیر تا آخر سال به حساب سهامداران واریز خواهد شد. بازدید‌ها مشخص می کند در سال‌های تازه سود سهام عدل در مرحله دوم به نسبت مرحله اول زیاد تر بوده است. در سال قبل سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علی‌الحساب دریافت کردند، در حالیکه در مرحله دوم سهامداران به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷، ۷۲۱ و یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود گرفتند و اگر امسال نیز رویه این چنین باشد سهامداران در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ سود بیشتری نسبت به مرحله نخست دریافت خواهند کرد.

مجموع سهامداران عدل در ایران

‌در کل ۴۹ میلیون نفر در سرزمین سهامدار عدل می باشند که تعداد ۳.۷ میلیون نفر از آنها ظرف ۱۶ سال قبل تا کنون فوت شده‌اند که سود این سهامداران ذخیره شده و سپس از انحصار ورثه و انتقال قهری سهام به وراث،‌ این سود برای ذینفعان واریز خواهد شد.  در صورتی که وراث متوفیان سهام عدل تا اسفندماه امسال مدارک خود را در سامانه میراث ثبت کنند، می توانند سود سنوات سال های قبل را دریافت کنند. سهام عدل طوری یارانه است که بنابر نظر دولت نهم، از طریق شرکت‌های تعاونی عدل استانی به مشمولان آن واگذار می‌بشود. دولت، مقصد از اراعه سهام عدل را گسترش سهم قسمت تعاون در اقتصاد ایران اظهار کرده‌است. بنابر مطرح «سهام عدل»، بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشرهای کم‌درآمدتر فروخته می‌بشود./اقتصادآنلاین

هشدار جدی برای همه دارندگان سهام عدل

 یک باند کلاهبرداری با ارسال پیامک «مشاهده سهام عدل» حساب بیشتر از هزار نفر را هک کردند.

کلاهبرداران حرفه‌ای با ارسال پیامک آلوده حساب بیشتر از هزار نفر را خالی کردند.

اعضای باند کلاهبرداری با ارسال پیامک «مشاهده سهام عدل» حساب بیشتر از هزار نفر را هک کردند و میلیارد‌ها تومان به جیب زدند.

تحقیقات پلیس فتای استان البرز برای شناسایی و دستگیری این باند با شکایت تعداد بسیاری از مال‌باختگان که مدعی بودند به‌حساب بانکی‌شان دستبرد زده شده، اغاز شد. بازدید اظهارات این افراد نشان می‌داد که حساب بانکی همه آن‌ها به‌صورت اینترنتی خالی شده و همه مال‌باختگان، قربانی کلاهبرداران فیشینگی شده‌اند. تحقیقات نشان می‌داد که همه این افراد بعد از دریافت یک پیامک آلوده به دام کلاهبرداران دچار شده‌اند. پیامک با گفتن «مشاهده سهام عدل» یا «دریافت سود سهام عدل» برای مال‌باختگان ارسال شده می بود.

این پیامک حاوی یک لینک هم می بود به‌طوری که هنگامی مال‌باختگان روی لینک کلیک کرده بودند، یک بدافزار روی گوشی آن‌ها نصب شده می بود که اطلاعات گوشی آن‌ها را در اختیار کلاهبرداران قرار داده می بود. لینک آلوده، مشخصات فرد دیگر هم از مال‌باختگان می‌خواست. از جمله شماره کارت و اطلاعات آن. از نظر دیگر بدافزاری که روی گوشی مال‌باختگان نصب شده می بود، به‌طوری عمل می‌کرد که هر پیامکی که به گوشی آن‌ها ارسال می‌شد همزمان برای کلاهبرداران هم ارسال می‌شد. به این ترتیب کلاهبرداران که اطلاعات کارت بانکی طعمه‌شان را داشتند و از طرفی می‌توانستند به پیامک حاوی رمز دوم آن‌ها دسترسی اشکار کنند، به راحتی عمل به خرید‌های اینترنتی کرده و از این طریق حساب طعمه‌هایشان را خالی می‌کردند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

پلیس که یقین شده می بود همه این کلاهبرداری‌ها از سوی اعضای یک باند صورت گرفته است، تحقیقات برای شناسایی آن‌ها را در ادامه گفت. بازدید‌ها نشان می‌داد که کلاهبرداران برای این که ردی از خودشان باقی نگذارند، عمل به تهیه کارت‌های عابربانک گوناگون کرده بودند تا پول‌های کلاهبرداری شده را به‌حساب این کارت‌ها منتقل و آن‌ها را خرج کنند. کارت‌هایی که این افراد در اختیار داشتند، کارت‌های اجاره‌ای یا کارت‌های عابربانک خریداری شده از افراد معتاد می بود تا پلیس نتواند از طریق ردگیری آن‌ها به اعضای مهم باند برسد. با این حال تیم تحقیق در جریان بازدید‌ها و ردگیری پول‌هایی که از حساب مال‌باختگان خارج شده می بود، توانست به نخستین سرنخ‌ها از اعضای باند دست اشکار کند.

تحقیقات نشان می‌داد که اعضای این باند همانند تعداد بسیاری از باند‌های فیشینگی دیگر، بدون این که یکدیگر را بشناسند از طریق گروه‌های تلگرامی با هم آشنا شده‌اند. آن‌ها در استان‌های گوناگون زندگی می‌کردند و از طریق تلگرام با هم در ربط بودند و هر بار که حسابی را هک می‌کردند، اطلاعات آن را در این گروه با هم به اشتراک می‌گذاشتند. در ادامه اشکار شد که این باند از ۴ مجرم سابقه‌دار راه اندازی شده که همه انها آن‌ها پیش از این هم به جرم کلاهبرداری فیشینگی دستگیر و زندانی شده بودند. در ادامه محل زندگی هر چهار عضو باند شناسایی شد و آن‌ها در جریان عملیات همزمان و جداگانه دستگیر شدند. به‌حرف های سردار حمید هداوند، فرمانده انتظامی استان البرز، با دستگیری این باند مقدار بسیاری طلاجات و سکه خریداری‌شده با پول‌های کلاهبرداری از مخفیگاه آن‌ها کشف و اشکار شد که آن‌ها حساب هزار و ۸۸ نفر را با این شگرد هک و بیشتر از ۴.۵ میلیارد تومان از این حساب‌ها سرقت کرده بودند.

بر پایه این گزارش، با اعترافات اعضای این باند برای همه آن‌ها قرار قانونی صادر شد و متهمان در اختیار مرجع قضایی قرار گرفتند./همشهری

 

 



مبع
Share This Article