عربستان سعودی مطرح خود برای ساخت یک ورزشگاه فوق مدرن ۴۵ هزار نفری را آشکار کرد. این ورزشگاه که قرار است زمین خانگی تیم النصر، تیم کریستیانو رونالدو بشود دیوار الایدی و سقف ریلی بازشو دارد و قرار است روی یک صخره ۲۰۰ متری نزدیک ریاض ساخته بشود.
بعد از این که استرالیا از میزبانی جام جهانی کنار رفت، عربستان سعودی به گفتن میزبان جام جهانی ۲۰۳۴، بزرگترین رقابتهای فوتبال جهان در ۱۰ سال آینده در نظر گرفته می بشود. این اتفاق در حالی رخ میدهد که عربستان سعودی بعد از اندوختهگذاریهای سنگین در گلف، فوتبال و بوکس و دیگر ورزشها در تلاش است تا به یکی از پایتختهای ورزشی جهان تبدیل بشود.
در ۱۲ ماه قبل به اختصاصی اندوختهگذاریهای سنگینی در عرصه فوتبال این سرزمین انجام شده است، به طوری که لیگ حرفهای عربستان سعودی نقشی مهم در بازار نقل و انتقالات بازیکنان و مربیان بازی می کند.

ستارگانی نظیر نیمار، کریم بنزما، سادیو مانه، سرگئی میلینکوویچ-ساویچ، انگولو کانته و روبرتو فیرمینو تنها چند بازیکنی می باشند که در ۱۲ ماه قبل به جستوجو کریستیانو رونالدو به عربستان سعودی آمدهاند.

این ورزشگاه قرار است به افتخار شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نامگذاری بشود.
طراحی نوآورانه این استادیوم این چنین به آن اجازه میدهد تا برای اهداف متعدد مورد منفعت گیری قرار گیرد، چون کل طبقه آن میتواند در عرض چند ساعت به عرصهای تبدیل بشود که برای برگزاری رویدادهای ورزشی و سرگرمی گوناگون همانند مسابقات راگبی، بوکس، و مسابقات هنرهای رزمی ترکیبی، مسابقات ورزشی الکترونیکی، نمایشگاهها و کنسرتهای بزرگ منفعت گیری بشود.

از فناوریهای بی همتا این استادیوم میتوان به کف، سقف و دیوار بالایی تاشو و جمعشونده اشاره کرد که اجازه میدهد یک طرف آن باز بشود تا منظرهای دلنشین از تکه پایینی شهر، همانند پارک آبی، به چشم بخورد.
قاب بیرونی استادیوم، برخی از دیوارهای داخلی و سقف آن با تعداد بیسابقه صفحات نمایشی به طول ۱.۵ کیلومتر پوشانده میبشود که تواناییای فراگیر و شوقانگیز را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند.

فناوری قابل دقت فرد دیگر که استادیوم تازه به آن تجهیزخواهد شد، فناوری پیشرفته کنترل آب و هوا است که با تشکیل یک دریاچه خنک کننده سازگار با محیط زیست مستقیماً در زیر استادیوم، امکان برگزاری رویدادها و مسابقات در طول سال بدون مصرف انرژی زیاد را فراهم می کند. این فناوری آب باران جمع آوری شده از استادیوم را پمپاژ میکند و منطقه اطراف به دیواری از یخ تبدیل میبشود که هوای ورودی به سیستم تهویه مطبوع مرکزی را خنک میکند.

معماران این ورزشگاه، سابقه کار روی چندین ورزشگاه المپیک و این چنین ورزشگاه تاتنهام لندن را در کارنامه خود دارند. صندوق اندوختهگذاری عمومی عربستان مالک پروژه قدیه، مدیریت نزدیک به ۵۵۴.۶ میلیارد دلار ثروت حاکمیتی عربستان را برعهده دارد.

مدیر عامل شرکت اندوخته گذاری قیدیه، عبدالله الداود، با گفتن این که این شرکت آرزو دارد قیدیه به یک مقصد جهانی پیشرو در عرصه ورزشی، سرگرمی و فرهنگی تبدیل بشود، اصرار کرد که استادیوم شاهزاده محمد بن سلمان نمادی زیاد قشنگ از شهر خواهد می بود و آن را برای میزبانی رویدادها و مسابقات ورزشی و سرگرمی در سطح جهانی آماده میکند.
این ورزشگاه تازه این چنین قرار است ورزشگاه خانگی تیمهای النصر و الهلال مستقر در ریاض بشود.
منبع