سهام عدل | رئیس سازمان بورس با گفتن این که مرحله اول سود سهام عدلتا شب یلدا واریز می بشود در رابطه رقم واریزی او گفت: افرادی که سهام ۵۰۰ هزار تومانی دارند ۶۰۰ هزار تومان و افراد دارای سهام یک میلیون تومانی دو برابر این رقم سود می گیرند..مجید عشقی رئیس سازمان بورس در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سود سهام عدل تا این مدت در شورای عالی بورس تصویب نشده و به محض این که سود سهام عدل اشکار بشود تصمیمگیری انجام میبشود.آخرین اخبار سهام عدل را در خبر آزاد بخوانید.
بانک ملی ایران خبرداد: در پی اظهار سازمان بورس و اوراق بهادار درمورد فراهم شدن امکان انتقال سهام عدل متوفیان به ورثه،بانک ملی ایران نیز ساز و کارهای مربوط به این عمل را فراهم کرده است.
الزامی است ورثه بعد از ثبت نام در سامانه سجام، اصل و کپی مدارک شناسایی متوفی و همه وراث تعیینی مندرج در گواهی حصر وراثت و در صورت وجود وصیت نامه متوفی را تهیه کرده و برای طی فرآیندهای ملزوم به سامانه میراث به آدرس https://www.csdiran.ir/pages?page=apps (درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته) مراجعه کنند.
در این درگاه، داخل تکه «امور سهام عدل متوفیان» شده و اطلاعات ملزوم را داخل و از زمان راه اندازی پرونده متوفی خبر حاصل کنند.
ورثه این چنین در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته از تکه دارایی سهام می توانند اطلاعاتی از قبیل حالت دارایی سهام و امکان یا عدم امکان تقسیم سود را ببینند.بعد از مطمعن از زمان تقسیم سود دارایی می توانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به یکی از شعب بانک ملی ایران مراجعه کنند.
گفتنی است پرونده بعد از بازدید مدارک و احراز هویت،در صورت ناقص نبودن مدارک ،به شرکت سمات جهت تقسیم دارایی و واریز وجه ارسال می بشود./تسنیم
جزییات ثبت نام انتقال سهام عدل متوفیان به وراث
۱۵ آبان امسال می بود که از میراث سامانه انتقال سهام عدل متوفیان به وراث رونمایی شد سامانهای که دغدغه نزدیک به ۱۵ میلیون نفر را حلوفصل کرد.
اما نحوه انتقال سهام عدل متوفیان به وراث به چه شکل است؟ گفتنی است که یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته به آدرس «ddn.csdiran.ir» داخل شوند و در قدم بعدی با ورود به قسمت «امور سهام عدل متوفی» و با داخل کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در قسمت «استعلام نوبت راه اندازی پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن راه اندازی پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی ملزوم را کسب کرده، بعد از آن در صورت تائید زمان راه اندازی پرونده میتوانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کنند و در آخر نیز بعد از راه اندازی پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق قسمت «استعلام حالت پرونده» در درگاه یکپارچه برای همه وراث، قابل مشاهده خواهد می بود.
به تازگی هم امکان استعلام سهام عدل متوفیان در درگاه یکپارچه ذینفعان نیز فراهم شده است در همین رابطه هم حسنلو، معاون شرکت سپردهگذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان حرف های می بود: تعداد بسیاری از هموطنان اظهار میکردند که از وجود دارایی سهام عدل متوفی خود خبر ندارند و نقل میکردند که این نیاز برای استعلام وجود دارد.
این مقام مسئول در ادامه فرمود: بر همین مبنا در سامانه درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته به آدرس ddn.csdiran.ir در تکه امور سهام عدل متوفیان یک امکان تازه تشکیل کردیم که افراد میتوانند با منفعت گیری از کد ملی و تاریخ تولد فرد متوفی استعلام دریافت کنند که فرد فوت شده آیا سهام عدل داشته یا خیر؟ در این تکه علاوه بر این که اشکار میبشود، متوفی سهام عدل داشته یا خیر، نوع سهام عدل شامل مستقیم و غیرمستقیم و پرتفوی سهام عدل هم اشکار میبشود. افراد برای این که بتوانند استعلام بگیرند باید داخل سامانه ddn شوند و برای ورود به این سامانه افراد باید حتما سجامی شده باشند و به شکل کلی در هیچکدام از قسمتهای فرآیند تقسیم سهام عدل متوفی نیاز به پرداخت هزینه وجود ندارد.
مسئله دیگر این که وراث متوفیان سهام عدل سپس از مراجعه به درگاه ذینفعان بازار اندوخته به آدرس «ddn.csdiran.ir» و اشکار شدن زمان راه اندازی پرونده برای اغاز فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدل به وراث باید به بانکهای «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاریهای منتخب از جمله «معامله های آرتان، گسترش فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، گسترش اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، اندوختهگذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین اندوخته، سودمند، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» مراجعه کنند.
سهام عدل | عکس کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
اصل یا عکس برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه همه وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جانشین کارت ملی باشد)
اصل یا عکس برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اراعه اصل یا عکس برابر با اصل وصیت نامه نیز الزامی است.
اما سود سهام عدل وراث که کار انتقال سهام عدل متوفی آنها انجام شده چه وقتی واریز خواهد شد؟ موضوعی که محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی او گفت: مطابق برنامه زمان بندی که برای میراث داشتیم سپس از انتقال سهام به وراث ان شاء الله در سال آینده این نوشته عملیاتی خواهد شد.
او در جواب به این سوال که بنا نیست این سود با مرحله دوم و تسویه سود سهام عدل در انتهای سال پرداخت بشود؟ فرمود: فکر نمیکنم در اسفند ماه باشد به این علت که باید ابتدا انتقال سهام صورت بگیرد و سپس از شناسایی وراث سود واریز بشود.
۴ دی ماه نیز شرکت سپرده گذاری مرکزی خبر از افزایش زمان بندی انتقال سهام عدل متوفیان به وراث داد تا فرآیند انتقال سهام به وراث تسریع یابد؛ موضوعی که مژگان صفری مقدم، مدیر حمایتو راهبری عملیات شرکت سپردهگذاری مرکزی در او مباحثه با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به آن او گفت: میراث، سامانه انتقال سهام عدل متوفیان به وراث آنها است که از آبان ماه امسال اغاز به فعالیت کرد.
این مقام مسئول در ادامه فرمود: در ابتدا زمان بندیهایی را برای مراجعه وراث به مراکز راه اندازی دهنده پرونده اشکار کردیم، اما این زمان افزایش یافت و فرآیند راه اندازی پرونده برای همه متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۹ باز شده است و وراث همه متوفیان که در این سالها بودند و سهام عدل داشتند میتوانند به دفاتر کارگزاری و شعب بانکی منتخب اظهار شده مراجعه کنند.
او در جواب به این سوال که وراث متوفیان سپس از سال ۹۹ چه وقتی باید عمل کنند؟ او گفت: از ۳۱ تیر سال ۹۹ به جهت این که مطابق مصوبه سازمان بورس سهام عدل مشمول مالیات شده است و به این خاطر که فرآیند الکترونیکی است فعلا این گروه از افراد باید منتطر باشند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی بتواند بستر مناسبی را فراهم کند.
در نهایت گفتنی است، اراعه همه خدمات انتقال سهام عدل به وراث توسط بانکها و کارگزاریهای منتخب کاملاً رایگان بوده و نیازی به پرداخت هیچگونه وجهی نیست.
مبع