عیدی بازنشستگان | برابر مصوبه هیات وزیران، مبلغ عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سال قبل و مبلغ عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی با بیست سال سابقه، یک میلیون و هشتصد هزار تومان، تعیین و تصویب گردید. این چنین، علاوه بر این مقدار، ۵۰۰ هزار تومان برای عائله مندی و به ازای هر فرزند تحت تکفل نیز ۲۰۰ هزار تومان، به مبلغ عیدی اضافه شد. تا این مدت مقدار عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ اشکار نشده و به محض اظهار، خبر رسانی خواهد گرفت.آخرین اخبار درمورد عیدی بازنشستگان را در ادامه بخوانید.
عیدی و پاداش آخر سال یکی از حقوقی است که در آخر سال به کارمندان دولت، کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری و لشکری تعلق می گیرد.
مبلغ این عیدی برای هر گروه از این افراد به طور جداگانه و مطابق فرمول خاصی تعیین می بشود. حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری توسط هئیت وزیران و حقوق کارکنان مشغول قانون کار توسط وزارت کار تعیین می بشود. مقدار عیدی برای افرادی که کمتر از یکسال سابقه کار دارند هم بر پایه ماه های وجود آن ها در محل کار محاسبه خواهد شد.
عیدی کارگران مطابق مصوبه ای که به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، محاسبه و تعیین می بشود، بر پایه این مصوبه که در سال ۱۳۷۰ تصویب شد، عیدی آخر سال کارگران برابر با دو برابر حداقل دریافتی کارگر است. یقیناً این مبلغ حداقل عیدی کارگر است و حداکثر عیدی می تواند تا سه برابر حداقل حقوق ماهانه کارگر پرداخت بشود. به این علت، عیدی حقوق کار حداقل برابر با دستمزد شصت روز کار تازه و حداکثر برابر با دستمزد نود روز کار تازه اوست.
این چنین مقدار عیدی کارگران نباید از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی آن ها تجاوز کند. بر پایه قانون، پرداخت عیدی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه ها مشغول به کارهستند نیز الزامی است، در این صورت مقدار عیدی کارگر باید بر پایه شصت روز دستمزد و مشابه با روزهای کار او محاسبه بشود. در واقع، در این شرایط ابتدا عیدی ماهانه برای کارگر محاسبه می بشود با ضرب در تعداد ماه های سابقه کار وی مبلغ نهایی عیدی سالیانه تعیین و پرداخت می بشود.
مساله مهم فرد دیگر که در رابطه با عیدی این قشر از اقشار جامعه وجود داشته، زمان واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۳ می باشد.
زمان واریز عیدی در سال قبل، برای بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی بر پایه اظهار کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی تهران، از ۱۵ اسفند ماه اغاز شد و بر پایه حروف الفبا انجام گرفت. زمان واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۳ تا این مدت اشکار نشده است، اما گمان می رود که همانند روال سال قبل، در اواسط اسفند ماه صورت گیرد.
رقم عیدی بازنشستگان کارگری ۱۴۰۲
فرجی با گفتن این که انتظار داریم حداقل به اندازه دو پایه دستمزد به همه بازنشستگان تامین اجتماعی عیدی بدهند؛ اضافه کرد: بیشتر از ۶۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل بگیر و زیر خط فقر می باشند؛ چرا عیدی آخر سالِ بازنشستهای که ۹ میلیون حقوق میگیرد باید برابر با عیدی پرداختی به یک قاضی یا یک استاد دانشگاه باشد؟
رقم عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۴۰۳
هر ساله پیش از اظهار رقم عیدی، فکر بازنشستگان از عیدی چیزی است که بتوانند با آن سفره عید خود را رنگین کنند اما حقیقت این است مبلغی که به گفتن عیدی برای آنها در نظر گرفته میبشود حتی بخشی از هزینههای عید خانوادههای بازنشسته را هم پوشش نمیدهد و همین علتاعتراض بازنشستگان میبشود.
گرچه تا بحال به طور رسمی درمورد مقدار عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و این چنین بازنشستگان کشوری و لشکری تصمیمگیری نشده، اما بر پایه سنوات قبل مقدار عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال جاری به اندازه مبلغ عیدی کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری خواهد می بود.
مشابه سازی حقوق بازنشستگان و مبلغ تازه عیدی بازنشستگان
مشابهسازی حقوق بازنشستگان به معنی تنظیم مجدد حقوق و مزایای بازنشستگان است تا با تغییرات اقتصادی و اجتماعی سازگار بشود. این عمل طبق معمولً به منظور نگه داری قوت خرید بازنشستگان، اعتدال مالی و عدل اجتماعی صورت میگیرد.
مشابهسازی حقوق بازنشستگان امکان پذیر به طور دورهای یا دائمی انجام بشود. در برخی کشورها، قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی تعیین کنندهای برای مشابهسازی حقوق بازنشستگان دارند و برخی از کشورها این ماموریت را به طور دولتی یا خصوصی به طور توافق نامهها و قراردادهای کاری انجام خواهند داد.
مشابهسازی حقوق بازنشستگان به گفتن یک اصل عدل اجتماعی و حقوق انسانی مورد دقت قرار گرفته و تأثیر بسزایی بر سطح زندگی بازنشستگان دارد. این عمل به منظور پاسخگویی به نیازهای مالی، بهداشتی و اجتماعی بازنشستگان و ارتقاء کیفیت زندگی آنها انجام میبشود.
نقش دولت در مشابهسازی حقوق بازنشستگان زیاد حیاتی است. دولت مسئول تعیین و تنظیم سیاستها، قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی و مشابهسازی حقوق بازنشستگان است. این شامل تعیین حداقل حقوق بازنشستگان، فراهم کردن بودجه ملزوم برای مشابهسازی، تعیین راه حلهای محاسبه و تعداد سالهای مورد نیاز برای اخذ بازنشستگی و موارد شبیه میبشود.
دولت این چنین مسئول نظارت بر اجرای قوانین مربوط به بازنشستگی و مطمعن از این که شرکتها و سازمانها ماموریت های خود را در این عرصه به درستی انجام خواهند داد. این چنین، دولت امکان پذیر برنامهها و مطرحهای اجتماعی را برای حمایتاز بازنشستگان و افزایش کیفیت زندگی آنها اجرا کند.
دولت این چنین مسئول بودجهبندی و فراهم منبع های مالی برای مشابهسازی حقوق بازنشستگان است. این شامل فراهم منبع های مالی از طریق مالیاتها، صندوقهای بازنشستگی، بودجه دولت و منبع های دیگر است.
به طور کلی، دولت نقش زیاد مهمی در ضمانت حقوق بازنشستگان و اجرای سیاستهای مشابهسازی حقوق آنها دارد تا مطمعن حاصل بشود که بازنشستگان به دستاوردهای خود در زندگی کاری خود احترام گذاشته شده و حقوق آنها ضمانت شده است.
عیدی کارمندان علاوهبر سپس مالی و پشتیبانی به بهبود شرایط معیشتی خانوادهها، دارای اهمیت روانی بسزایی است؛ چون پرداخت عیدی میتواند علتافزایش رضایت شغلی، انگیزه کاری و حس تعلق کارکنان نسبت به سازمان بشود. از نظر دیگر، تاخیر در پرداخت آن یا افت سهم عیدی تاثییر منفی بر روحیه کارکنان خواهد گذاشت.
وزارت آموزش و پرورش زمان فرآیند پرداخت و واریز پاداش آخر سال «عیدی» معلمان، فرهنگیان و بازنشستگان از جمله معلمان حق التدریس را خبرداد.
این فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی در آخر او گفت: اگر قرار بر برابری در پرداختها است، در طول سال مزایای آن چنانی خواص را هم به ما کارگران بازنشسته بپردازند
بر پایه آنچه قانون میگوید کارگران امسال در ماههای پایانی سال، حداقل ۱۰ میلیون و ۶۱۴ هزار تومان عیدی دریافت میکنند؛ به همین ترتیب، حداکثر مبلغ عیدی نیز ۱۵ میلیون و ۹۲۲ هزار تومان خواهد می بود.لذا هر پرداختی به گفتن عیدی کمتر از ۱۰ میلیون و ۶۱۴ هزار تومان به کارگرانی که یکسال یا زیاد تر در یک کارگاه ثابت سابقه اشتغال دارند، اتفاقی خلاف قانون است و کارگران حق شکایت دارند؛
میتوانند از کارفرما به ادارات کار شکایت کنند؛ این حق روی کاغذ برای کارگران مشمول قانون کار به رسمیت شناخته شده اما در عمل به علت قراردادهای موقت یکماهه، سه ماهه و یکساله یا حتی قراردادهای شفاهی در کارگاههای کوچک، کارگران اجازهی برخورداری از این حق قانونی را ندارند.
مبع