شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

مخالفت صریح انجمن داروسازان با “فروش اینترنتی دارو” در سکوها/ خطر نشت اطلاعات بیماران

مریم یزدانی
3 Min Read


به نقل از خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهرام کلانتری؛ رئیس انجمن داروسازان ایران در حاشیه سمینار دارودرمانی در هتل المپیک تهران در جواب به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر نظر انجمن داروسازان درمورد فروش اینترنتی دارو اظهار کرد: امروزه ناظر سختی بر توزیع اینترنتی دارو هستیم اما جامعه داروسازی اجازه نخواهد داد توزیع دارو از مسیر درست خود خارج بشود. قوانین دارویی سرزمین بر ربط چهره به چهره داروساز و بیمار اصرار دارد و این چنین محرمانگی اطلاعات بیماران باید نگه داری بشود.

وی درمورد علت مخالفت با فروش اینترنتی دارو در سکوها افزود: دارو و درمان همانند دیگر کالاها نمی توانند داخل اینترنت شوند چون سلامت بیماران شوخی بردار نیست. اگر پلتفرم‌ها بین داروخانه‌ها و بیماران واسطه شوند و اطلاعات بیماران در این سکوها دست به دست بشود، امکان پذیر اطلاعات از محرمانگی خارج یا حتی هک بشود.

او همین طور گفت: از نظر دیگر نگاه این پلتفرم‌ها اقتصادی و رقابتی است در حالی که این نگاه نباید در حوزه سلامت داخل بشود. این چنین با دقت به این که تبلیغ دارو ممنوع است اگر پلتفرم‌ها داخل فروش اینترنتی شوند این نوشته علتالقای مصرف دارو به بیماران می‌بشود.

کلانتری او گفت: فروش اینترنتی دارو مغایر با ۲۰ قانون بالادستی از جمله قانون مدیریت داده‌های دولت الکترونیک، قانون تعزیرات حکومتی و … است. در همه این قوانین اشاره شده که اراعه دارو به بیمار باید در وجود مسئول فنی داروخانه انجام بشود‌ و تا وقتی که زیرساخت‌ها آماده نشده است نمی‌توان به این نوشته ورود کرد.

وی تصریح کرد: در عین حال فروش اینترنتی دارو باید تحت تشکیل وزارت بهداشت باشد و داده‌ها فقط در سرورهای وزارت بهداشت ذخیره‌سازی بشود.

رئیس انجمن داروسازان ایران در جواب به سوال دیگر تسنیم مبنی بر تجارب دیگر کشورها درمورد فروش اینترنتی داروها نیز فرمود: نمی‌توان شرایط فروش اینترنتی دارو در سرزمین ایران را با کشورهایی قیاس کرد که زیرساخت‌های زیاد قوی برای این نوشته تشکیل کرده‌اند. همه تلاش این کشورها این بوده که ربط بیمار و داروساز قطع نشود و اطلاعات مردم خارج از حوزه‌های حاکمیتی و دولتی ذخیره سازی نشود. در کشورهای تراز اول آسیا همانند کره جنوبی و چین فروش اینترنتی دارو در پلتفرم‌ها انجام نمی‌بشود و در کشورهای پیشرفته که این مطرح اجرا شده ربط بین بیمار و داروخانه کاملاً به طور مستقیم است.

وی با گفتن این‌که ما با اراعه خدمات اینترنتی و دارورسانی به بیماران خاص و صعب‌العلاج توسط داروخانه‌ها با تولیت و نظارت وزارت بهداشت موافق هستیم، او گفت: بیماران خاص و صعب‌العلاج امکان پذیر به علت شرایط جسمانی امکان مراجعه به داروخانه را نداشته باشند اما درمورد دیگر بیماران خوشبختانه دسترسی مردم به داروخانه‌ها زیاد مناسب است، به طوری که به ازای هر ۳۰۰۰ نفر جمعیت سرزمین، یک داروخانه داریم.

انتهای مطلب/



مبع

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

Share This Article