شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

وزارت بهداشت: توان افزایش ظرفیت پزشکی را نداریم/ برخی دانشگاه ها پارکینگ را کلاس درس کردند!

مریم یزدانی
5 Min Read


به نقل از خبرنگار اجتماعی ، ابوالفضل باقری‌فرد امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت اظهار کرد: ما توان افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پزشکی را نداریم چون زیرساخت‌های آن تا این مدت مهیا نشده است؛ در برخی دانشگاه‌ها پارکینگ را تبدیل به کلاس درس کرده‌اند!

او گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی حرف های به ازای هر ۱۰۰ دانشجوی پزشکی باید ۲۴ استاد وجود داشته باشد. ما ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی و ۲۲ هزار عضو هیئت علمی داریم به این علت در عرصه تعداد اساتید نیز با کمبودهای نسبی مواجهیم. در عین حال مجوزی برای جذب اساتید به ما داده نشده است و سازمان امور استخدامی باید مجوز آن‌ها را صادر کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در ادامه گفت: این چنین به ازای هر دانشجوی پزشکی باید ۵.۶ تخت آموزشی وجود داشته باشد. در وزارت بهداشت ۱۶۰ هزار تخت آموزشی وجود دارد اما ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی داریم که کمتر از ۱.۵ تخت به هر دانشجو می‌رسد و این نوشته به کیفیت آموزش ضربه می‌زند.

افزایش جذب ۴۸۰۰ نفری دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی 

وی با گفتن این که کمیت و کیفیت آموزش پزشکی باید همراه با یکدیگر ارتقا اشکار کند، او گفت: علی‌رغم این که قرار می بود زیرساخت‌های ملزوم در حوزه آموزش به وزارت بهداشت داده بشود این امکانات فراهم نشد؛ بر پایه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می بود که تا آخر سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۰۰۰ نفر مازاد بر ظرفیت قبلی دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی پذیرفتن کنیم اما ما ۴۸۰۰ دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی در سال جاری پذیرفتن کردیم اما متأسفانه اعتبارات ملزوم به وزارت بهداشت داده نشده و با این روال، قادر نیستیم ظرفیت پزشکی را افزایش دهیم؛ در این راستا مکاتباتی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر مراجع ذی‌صلاح انجام داده‌ایم. 

خالی ماندن ۸۰۰ صندلی دستیاری پزشکی

وی در جواب به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اظهاراتی درمورد خالی ماندن ۸۰۰ صندلی دستیاری فرمود: در سال‌های قبل، ظرفیت آزمون دستیاری ۳۶۰۰ نفر بوده است که از آن تعداد نزدیک به ۶۰۰ صندلی خالی می‌ماند؛ الان ظرفیت دستیاری به ۴۶۰۰ نفر رسیده است که از این تعداد نزدیک به ۸۰۰ صندلی خالی می‌ماند. این چنین ظرفیت همه رشته‌های لوکس و پردرآمد پر می‌بشود و ما در حال تلاش هستیم که صندلی دیگر رشته‌ها نیز خالی نماند؛ یک قسمت از آن از طریق افزایش ظرفیت آموزشی و قسمت دیگر از راه اصلاح نظام پرداخت حاصل می‌بشود.

هزینه‌های اولیه پرورش دانشجوی پزشکی یک میلیارد تومان!

وی فرمود: هزینه اولیه هر دانشجو پزشکی برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی نزدیک به یک میلیارد تومان است برای این مقدار افزایش ظرفیت پزشکی، وزارت بهداشت باید حداقل ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد دریافت کند. 

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

تعارض منافع را قبول نداریم

باقری‌فرد در جواب به اظهاراتی مبنی بر این که انحصارطلبی و تعارض منافع مانع افزایش ظرفیت پزشکی شده است، تصریح کرد: اگر انحصارطلبی وجود داشت تعداد دانشکده‌های پزشکی و مقاطع تحصیلی به این صورت رشد نمی‌کرد و نقل شدن مسائلی نظیر تعارض منافع را قبول نداریم. 

وی این چنین ضمن تبریک اغاز دهه فجر، به پیشرفت‌های علمی ایران در حوزه آموزش پزشکی اشاره و همین طور گفت: در سال‌های پیش از انقلاب، کمیسیونی راه اندازی می‌شد که برای بیماران صعب‌العلاج صف راه اندازی و مجوز و ارز دولتی داده می‌شد تا برای درمان به دیگر کشورها بروند؛ امروزه دیگر نیازی به خروج بیماران از سرزمین برای تشخیص و درمان بیماری‌ها نداریم. قبل از انقلاب کمتر از تعداد انگشتان یک دست دانشگاه علوم پزشکی داشتیم اما امروزه بیشتر از ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی داریم. 

او گفت: بیشتر از پیروزی انقلاب، پزشکان پاکستانی، فیلیپینی و اندونزیایی در بیمارستان‌های سرزمین کار می‌کردند اما امروزه آموزش پزشکی به حدی رسیده که از ۵۰ سرزمین جهان بیشتر از ۸۰۰۰ دانشجوی رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران تحصیل می‌کنند.

انتهای مطلب/



مبع

Share This Article