شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

افت اثرات مخرب پرتودرمانی در سرطان معده با دستاورد محققان ایرانی

مریم یزدانی
2 Min Read


به نقل از گروه اجتماعی ، علی‌رغم افت کلی وقوع سرطان معده در جهان، این سرطان تا این مدت پنجمین سرطان رایج و سومین علت مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در جهان است. این چنین بازدید‌ها در ایران نشان داده‌اند که بدون در نظر گرفتن سرطان پوست، سرطان معده جزو ۵ سرطان اول در بین مردان (اولین) و زنان (سومین) است.

پرتودرمانی یکی از راه حلهای درمان سرطان است که تقریباً برای ۵۰ درصد از بیماران سرطانی منفعت گیری می‌بشود. در دهه‌های تازه، منفعت گیری از ترکیباتی که بتوانند تاثییر پرتو یونیزان را بر بافت‌های سرطانی افزایش دهند مدام نوشته تحقیق و بازدید بوده است.

بوتئین متعلق به خانواده فلاونوئیدها است. این ترکیب در تعداد بسیاری از گیاهان که برای درمان سرطان منفعت گیری خواهد شد وجود دارد. کارکرد آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطانی، ضددیابتی و ضد التهابی از جمله ویژگی‌های این ترکیب است.

در مطالعه تازه محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، منفعت گیری از بوتئین به همراه پرتودهی در رده سلولی سرطان معده، علتافزایش مقدار صدمه‌های تشکیل شده در ماده وراثتی، افزایش مقدار مرگ‌ومیر این سلول‌ها و نیز علتاختلال در چرخه سلولی شده است.

از این رو، این ترکیب می‌تواند به گفتن یک حساس‌کننده پرتویی نقل بشود و بازدید‌های بیشتری در این عرصه انجام گیرد.

محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران اظهار کردند که بوتئین می‌تواند اثرگذاریِ دُز سودمند پرتودهی را در سرطان معده افزایش دهد و در نتیجه، تاثییر مخرب پرتودرمانی را افت دهد.

این نتایج بر پایه یافته‌های تز دکتری زهرا حبیبی کلیشمی با گفتن «مطالعه تأثیر تیمار ترکیبی بوتئین و پرتو ایکس بر روی رده سلولی سرطان معده، MKN_45» با راهنمایی دکتر بهرام گلیایی استاد مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران حاصل شده است.

انتهای مطلب/



مبع

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

Share This Article