جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

کیک سیب کاراملی یک انتخاب عالی برای عصرانه

مریم یزدانی
10 Min Read

کیک سیب کاراملی یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که به علت داشتن سیب و کارامل عطر و طعم دلپذیری دارد و برای عصرانه یک انتخاب عالی است.

کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا می باشند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و… تهیه خواهد شد که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند.

کیک‌های میوه‌ای به علت عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آن‌ها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب می باشند. کیک سیب یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که به علت داشتن سیب و کارامل عطر بی‌نظیری دارد.

به نقل از فرارو، این کیک آنقدر خوشمزه است که اگر یکبار آن را امتحان کنید، مشتری ثابتش خواهید شد. بعد با ما همراه باشید تا در ادامه این کیک خاص و خوشمزه را در منزل درست کنیم.

مواد ملزوم

آرد سفید قنادی: ۲ پیمانه سرپر

شیر: دو سوم پیمانه

روغن: دو سوم پیمانه

شکر: ۲۰۰ گرم

تخم مرغ: ۴ عدد

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

سیب: ۲ عدد

وانیل مایع: ۱ قاشق چای‌خوری

بکینگ پودر: ۲ قاشق چای‌خوری

مواد ملزوم برای تهیه کارامل

شکر: ۱ پیمانه

کره: ۵۰ گرم

نحوه تهیه

برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا باید شکر را کاراملی کنید که این کار نیاز به صبر و حوصله بسیاری دارد. یک ماهی تابه بزرگ انتخاب کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا ماهی تابه حسابی داغ بشود، سپس حرارت اجاق را کم کنید و شکر را داخل ماهی تابه بریزید.

از قاشق اصلا منفعت گیری نکنید و فقط ماهی تابه را دور بدهید و با تکان دادن ماهی تابه شکر را هم بزنید تا جایی که شکر با حرارت ملایم کاملا کاراملی و قهوه‌ای بشود، سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره کاملا آب بشود و با شکر مخلوط بشود.

در این فاصله سیب‌ها را به طور خلالی برش بزنید. یک قالب مناسب منفعت گیری کنید و کف آن کاغذ روغنی پهن کنید. اکنون سیب‌های برش زده را روی کاغذ روغنی به طور منظم کنار هم بچینید و سپس شکر کاراملی شده را روی سیب‌ها بریزید، طوری که کاملا روی سیب‌ها را بپوشاند.

در مرحله سپس تخم مرغ، وانیل و شکر را که به دمای محیط رسیده است، با همزن برقی به زمان ۵ دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و کش دار بشود، سپس روغن را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید. در مرحله سپس شیر را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید.

اکنون همزن برقی را خاموش کنید و کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر را که از قبل الک کرده‌اید، کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا داخل مایه باز بشود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد.

اکنون مایه کیک را داخل قالب و روی لایه سیب و کارامل بریزید و قالب را داخل فر برقی ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به زمان ۴۵ تا ۵۵ دقیقه بگذارید تا کیک بپزد. برای فر گازی دمای ۱۸۰ درجه و توستر ۱۵۰ درجه مناسب است. سپس از پخت اجازه بدهید کیک کاملا سرد بشود، سپس کیک را داخل ظرف سرو برگردانید و کاغذ روغنی را به آرامی از روی کیک جدا کنید، نوش جان.

نکات مهم درست کردن کیک در منزل

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ به این علت تلاش کنید حداقل نیم ساعت قبل از اغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.

۲- طبق معمولً درجه حرارت و زمان زمان پخت در فر‌های گوناگون متفاوت است. به گفتن مثال اگر در دستور حرف های شده دمای ۱۷۵ درجه به زمان ۴۵ دقیقه ذکر شده، امکان پذیر در فر شما با این دما و زمان زمان نتیجه مساعد حاصل نشود. یقیناً دلواپس این نوشته نباشید. با چندبار منفعت گیری از فر فهمید می‌شوید که چه دما و زمان وقتی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.

با این حال به این نوشته دقت داشته باشید که طبق معمولً درجه حرارتی که در دستور‌ها حرف های می‌بشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی منفعت گیری می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید.

اما دمایی که حرف های می‌بشود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن فهمید دما و زمان زمان پخت خواهید شد. همیشه هنگامی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از اغاز به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۳-تلاش کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ چون در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه زیاد مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با پشتیبانی لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به طور هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود این که از وانیل و یا اسانس منفعت گیری می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.

۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر همانند پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار علتهواگیری و سبک شدن آرد می‌بشود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌بشود. مسئله مهم فرد دیگر که باید در رابطه آرد به آن دقت کنید، کیفیت آرد‌های حاضر در بازار است که با هم تفاوت دارند.

به همین علت مشابه با کیفیت آرد امکان پذیر مقدار آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری بشود که در دستور حرف های شده است؛ به این علت موقع اضافه کردن آرد به این قضیه دقت داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی تا این مدت مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.

اگر هم مطابق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک تا این مدت به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید مقداری زیاد تر آرد اضافه کنید؛ به این علت شما همیشه مقدار آردی را که در دستور حرف های شده است، تهیه کنید. حال امکان پذیر این مقدار با دقت به کیفیت آرد کم یا زیاد بشود.

۶- یک مسئله زیاد مهم که در پخت انواع کیک باید مراعات کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ گفتن باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، همه زحمات شما هدر می‌رود؛ چون کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مساعد نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که هنگامی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. یقیناً همه این موارد نیاز به توانایی دارد. احتمالا بار اول فهمید نشوید چه قالبی مناسب است.

باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید. هنگامی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. سپس به اطراف پخش کنید. تلاش کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به طور یک‌نواخت همه جا پخش بشود.

۸- مسئله مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت بسیاری در بازار حاضر است. هنگامی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع امکان پذیر در انتخاب قالب سردرگم شوید.

یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به دیگر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که طبق معمولً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در مطرح‌ها و شکل‌های گوناگون موجودند.

 



مبع

Share This Article