شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

۵۶ قلم داروی طب سنتی تحت پوشش بیمه است

مریم یزدانی
4 Min Read


به نقل از گروه اجتماعی ، نفیسه حسینی یکتا در نشست خبری با اصحاب رسانه او گفت: طب ایرانی به گفتن یک گنجینه منحصر به فرد ملی ریشه در آداب و رسوم ایرانیان دارد و باید همراستا با دنیا و سیاست‌های سازمان بهداشت جهانی از این ظرفیت به بهترین شکل منفعت ببریم.

او گفت: سیاست‌های ابلاغی سازمان بهداشت جهانی، اسناد ملی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و بند ۱۲ سیاست‌های کلی سلامت، اسناد بالادستی این حوزه می باشند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با گفتن این که سیاستگذاری در عرصه طب ایرانی و مکمل به طور تلفیق یافته در نظام سلامت در حال برنامه ریزی است، اظهار کرد: خدمات طب ایرانی از خانه‌های بهداشت تا خدمات سرپایی و بستری را در برمی‌گیرد و پیشگیری و اصلاح سبک زندگی، اولین قدم ادغام این برنامه‌ها در شبکه است.

حسینی یکتا اضافه کرد: او گفت و گو آموزش اصلاح سبک زندگی بر پایه طب سنتی در ۱۰۰ درصد دانشگاه های علوم پزشکی سرزمین و ۴۰ درصد شبکه بهداشتی سرزمین جریان دارد و در ۶۰ درصد دیگر شبکه نیز در دست عمل است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به این که بیماری‌های غیرواگیر همچون سختی خون، دیابت و چربی خون نظام‌های سلامت دنیا را متاثر کرده است و اصلاح سبک زندگی در مهار آن‌ها تاثییر دارد، او گفت: طب سنتی در سطح دو اراعه خدمات در سلامتکده‌های دولتی دارد و در سطح ۳ خدمات بستری نیز آیین نامه ها در دست تدوین است.

حسینی یکتا افزود: مطرح ملی نهضت سواد سلامت بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش برای دانش آموزان و والدین به طور آزمایشی اغاز شده و تا آخر ۱۴۰۳ در سرزمین اجرایی می‌بشود.

وی با گفتن این که سه خدمت طب ایرانی از جمله ویزیت تخصصی، تحت پوشش بیمه است و سه خدمت هم در شورای عالی بیمه برای تصویب نقل است، ابراز داشت: در ۲۱ دانشگاه علوم پزشکی سرزمین نیروی انسانی در طب سنتی پرورش می‌بشود.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت او گفت: بر پایه آیین نامه، فقط پزشک دارای مدرک تخصصی طب سنتی و ایرانی و پزشک دوره دیده در محدوده فعالیت آیین نامه‌ها می‌توانند خدمت طب سنتی و ایرانی اراعه بدهند و مهم است که خدمات به طور ادغام یافته اراعه بشود و افراد فاقد این مدارک مجاز به اراعه خدمت نیستند.

حسینی یکتا افزود: به کرات به عموم مردم در این خصوص خبر رسانی شده که از مراجعه به افرادی که مدرک مرتبط ندارد مراجعه نکنند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

او همین طور گفت: فهرست مراکز معتبر و پزشکان در سایت دفتر طب ایرانی و سایت سازمان نظام پزشکی حاضر است.

وی تصریح کرد: خدمت دهندگان طب سنتی از طریق یک سامانه می‌توانند ارزشیابی شوند که تعداد بسیاری ثبت نام کرده‌اند و در صورتی که تجاربی دارند بر پایه ضوابط در مراکز مورد تایید زیر نظر پزشک می‌توانند فعالیت کنند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در آخر او گفت: ۱۲ مراکز تحقیقات طب سنتی و گیاهان دارویی در سرزمین داریم و در سه سال متوالی، رتبه چهارم تشکیل علم در طب مکمل و جانشین در دنیا سپس از هند، چین و آمریکا به ایران تعلق یافته است‌.

انتهای مطلب/



مبع

Share This Article