طی نیمه دوم سال ۱۴۰۲ ناظر رونمایی نمادین از تاکسیهای برقی برای فعالیت در شهر تهران بودیم؛ بااینحال، تا این مدت تاکسیهای برقی به مرحله فعالیت نرسیدهاند. اکنون این سوال برای تعداد بسیاری از فعالان حوزه تاکسیرانی نقل شده است که قیمت تاکسی برقی چه مقدار خواهد می بود؟
«سیدجعفر تشکری هاشمی»، رئیس کمیسیون حملونقل ترافیک شورای شهر تهران، در او مباحثه با باشگاه خبرنگاران جوان، محدودهای از قیمت این خودروها را خبرداد. به حرف های او، قیمت تاکسی برقی در چین بین ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیون تومان است. به این علت حتی درصورت واردات این خودروها با کمترین سطح عوارض و واردات، قیمت تاکسی برقی چینی برای تاکسیداران از یک میلیارد تومان فراتر میرود. یقیناً تعیین قیمت نهایی این خودروها به تصمیم دولت بستگی دارد. به حرف های تشکری هاشمی، برقیسازی ناوگان حملونقل عمومی در افت آلودگی تأثیر بسزایی دارد. ازاینرو، در این عرصه پشتیبانیهای ملزوم را از شهرداری تهران بهعمل میآوردیم.
قیمت تاکسی برقی برای اکثر رانندگان بهصرفه نیست
اکنون تاکسیرانان در تهران و دیگر شهرهای ایران میتوانند با پرداخت مبلغی در نزدیک به ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون تومان، صاحب یک تاکسی سورن پلاس یا ساینا S شوند. هر دوی این خودروها از نوع دوگانهسوز می باشند، به این علت هزینههای جاری راننده تاکسی با مصرف ترکیبی بنزین و گاز طبیعی افت مییابد. یقیناً افرادی که در سرویسهای تاکسی خصوصی یا تاکسی اینترنتی فعالیت میکنند، قادر می باشند با صرف هزینهای کمتر و خرید یک ساینا یا تیبا دستدوم و کمکارکرد، فعالیت خود را در قسمت حمل مسافر اغاز کنند.
به این علت از هماکنون میتوان در رابطه عدم تمایل گسترده رانندگان تاکسی به معاوضه اتومبیلهای خود با خودروهای برقی یقین می بود. این کار تنها درصورتیکه تسهیلات اختصاصیای برای رانندگان تاکسی درنظر گرفته بشود، توجیه منطقی برای رانندگان خواهد داشت. یقیناً آنگونه که تا بحال دیدهایم، تاکسیهای اینترنتی در سرویسهای خصوصی و تحت نظارت خودروسازان فعالیت میکنند. این سطح از فعالیت کنترلشده و محدود میتواند به گسترش آرام خودروهای برقی در ایران پشتیبانی کند؛ هرچند تأثیر آن بر افت ترافیک و آلودگی هوا ناچیز خواهد می بود.
منبع