جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

روز قطعی واریز سود سهام عدل اظهار شد

مریم یزدانی
11 Min Read


سهام عدل | سود سهام عدل طوری یارانه است که بنابر نظر دولت نهم، از طریق شرکت‌های تعاونی عدل استانی به مشمولان آن واگذار می‌شود . دولت، مقصد از اراعه سهام عدل را گسترش سهم قسمت تعاون در اقتصاد ایران اظهار کرده‌است بنابر مطرح «سهام عدل»، بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به قشرهای کم‌درآمدتر فروخته می‌شود. آخرین اخبار درمورد واریز سود سهام عدل را در ادامه بخوانید.

مبلغ سود سهام عدل امسال

به‌حرف های سعادتی، سود سهام عدل امسال برای برخی از سهامداران تحت پوشش، از یک تا دو میلیون تومان است. برای برخی دیگر از سهامداران هم مبلغ ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برآورد شده است. سال ۱۴۰۱ سود سهام عدل مربوط به سال ۱۴۰۰ طی دو مرحله واریز شد. روال پرداخت مرحله اول از روز ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ اغاز و تا سوم دی ماه ادامه یافت. در مرحله نخست سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند. به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند. مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علی‌الحساب دریافت کردند.فرآیند پرداخت مرحله دوم نیز روز ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ انجام گرفت. در اسفندماه نیز سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارایی داشتند. به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷ و ۷۲۱ هزار تومان سود دریافت کردند. این چنین افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند. مبلغ یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود به ایشان تعلق گرفت.

پرداخت سود سهام عدل همچون سال قبل

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در جواب به سوال فرد دیگر درمورد نحوه و جزئیات پرداخت سود سهام عدل نیز اظهار کرد.  با دقت به این که شرکت‌ها به طور تدریجی این کار را انجام خواهند داد. اختلاف چند ماهه را ناظر هستیم. تا این مدت نهایی نشده است، اما به گمان زیاد در تاریخ‌های شبیه سال قبل، سود سهام عدل پرداخت خواهد شد.

وی این چنین درمورد افرادی که تا کنون سود سهام عدل دریافت نکردند. آیا سود آن‌ها برای سال‌های قبل باطل و سوخت شده. او گفت: قطعا افرادی که در سامانه سهام عدل و سجام ثبت نام کردند. شماره حساب کردند سود سنوات قبل برای افراد واریز شده. اگر فردی در این دو سامانه ثبت نام نکرده و سود سهام عدل را دریافت نکرده و بخواهد امروز ثبت نام کند. سود آن از سال ۹۸ و به طور یکجا واریز خواهد شد و سود افراد سوخت نشده. محفوظ است و به محض ثبت نام واریز می‌شود.

درمورد سهام عدل جاماندگان نیز سال قبل نزدیک به ۳.۵ میلون نفر به گفتن جاماندگان سهام عدل شناسایی شدند. قرار می بود به هرکدام از این افراد مبلغ ۱۰ میلیون تومان سهام عدل تعلق اشکار کند. اما رئیس اسبق سازمان خصوصی‌سازی خبرداد. تحقق این نوشته به ۳۵ هزار میلیارد تومان منبع های نیاز دارد. این چنین منابعی فعلا حاضر نیست. اواسط شهریور امسال هم احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد اظهار کرد. مرحله های تصویب و تخصیص سهام عدل به جاماندگان باید از طریق هیات دولت طی شود.

چندی پیش احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران در جواب به سوالی در خصوص چگونگی و زمان واریز او گفت. صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدل به تازگی رسیده. اگر همزمان سود‌ها پرداخت شود عدد آن افزایش می‌یابد.

او گفت: اما اگر همانند سال قبل سود برخی شرکت‌ها همانند پتروشیمی خلیج فارس با تاخیر روبه رو شود. پرداخت آن دو مرحله‌ای خواهد شد.

زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدل اشکار شد

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد از واریز مرحله دوم   در ۲۵ اسفند خبر داد.

به نقل از تجارت نیوز، او با اشاره به کوششهای دولت در سال‌ ۱۴۰۱ برای پرداخت به موقع او گفت: مدام تلاش کردیم که سود سهام عدل را سریعتر از دولت‌های قبل پرداخت کنیم و انشالله مرحله دوم سود سهام عدل تا ۲۵ اسفندماه پرداخت می‌شود.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

مبلغ سود مرحله دوم برای افراد گوناگون متفاوت است.

آمارهای انتشار شده از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نشان می دهد که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا آخر هفته چهاری دی ماه، سود جاری و سنواتی ۷۶۱ ناشر شامل ۱۰۳ هزار و ۹۵۴ میلیارد تومان می‌شود را توسط سمات و از طریق سامانه سجام واریز شده است.

تکلیف انتقال سهام عدل متوفیان یکسره شد/ پیشنهاد مهم به وراث

اقتصادنیوز: سرانجام با فراهم شدن سامانه میراث یعنی همان سامانه انتقال سهام عدل متوفیان به وراث تکلیف انتقال این سهام هم اشکار شد.

 به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر اظهار مسئولان، وراث متوفیان سهام عدل حداکثر تا روز ۱۷ اسفندفرصت دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث که فرآیند آن رایگان است، در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدل سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.

سرانجام با فراهم شدن سامانه میراث یعنی همان سامانه انتقال سهام عدل متوفیان به وراث تکلیف انتقال این سهام هم اشکار شد.

بر این مبنا یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار اندوخته به آدرس «ddn.csdiran.ir» داخل شود و در قدم بعدی با ورود به قسمت «امور سهام عدل متوفی» و با داخل کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در قسمت «استعلام نوبت راه اندازی پرونده» نسبت به زمان فرا رسیدن راه اندازی پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی ملزوم را کسب کرده، بعد از آن در صورت تائید زمان راه اندازی پرونده می‌تواند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانک‌های منتخب مراجعه کند و در آخر نیز بعد از راه اندازی پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق قسمت «استعلام حالت پرونده» در درگاه یکپارچه برای همه وراث، قابل مشاهده خواهد می بود.

بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاری‌های منتخب «معامله های آرتان، گسترش فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، گسترش اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، اندوخته‌گذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین اندوخته، سودمند، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» از جمله قسمت‌هایی می باشند که بنابر اظهار مسئولان سازمان بورس عمل های مربوط به انتقال سهام عدل به وراث را رایگان انجام خواهد داد.

برای انتقال سهام عدل متوفیان به وراث مدارک زیر مورد نیاز است:

عکس کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی

اصل یا عکس برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه همه وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جانشین کارت ملی باشد)

اصل یا عکس برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)

در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اراعه اصل یا عکس برابر با اصل وصیت نامه نیز الزامی است.

اما بنابر اظهار مسئولان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برای واریز سود سهام متوفیان به حساب وراث در سال ۱۴۰۲ وراث باید سریع تر عمل های وابسته را انجام بدهند در همین جهت محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی او گفت: وراث متوفیان سهام عدل حداکثر تا روز ۱۷ اسفندماه زمان دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدل سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.

پیش از این هم باغستانی در رابطه با واریز سود سهام عدل متوفیان به وراث اظهار کرد: اگر وراث سجامی بوده و شماره شبای معتبر بانکی داشته باشند، سود آن‌ها همزمان با مرحله دوم پرداخت سود سهام عدل کارکرد سال ۱۴۰۱ به حساب این افراد واریز می‌شود.

باغستانی در جواب به این سوال که سود افرادی که تا زمان مقرر (۱۷ اسفند) نتوانند فرآیند انتقال سهام عدل متوفیان را طی کنند، چه خواهد شد؟ فرمود: سهامداران نباید دلواپس باشند، چون سود آن‌ها در مرحله های بعدی پرداخت سود سهام عدل به حسابشان واریز خواهد شد.

در ادامه مهدی حاجی‌وند، دستیار اختصاصی و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدل او گفت: مسئله مهم این که برای دریافت سود (سهام عدل و متوفیان) هیچ لینک و پیامکی برای افراد ارسال نخواهد شد و افراد هم باید در این عرصه هوشیار باشند.

در نهایت بنابر اظهار سازمان بورس، همه خدمات مربوط به انتقال سهام عدل متوفیان به وراث از طریق سامانه «میراث» در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب به طور رایگان است و نیازی به پرداخت هیچ‌گونه وجهی نخواهد می بود.



مبع
Share This Article