پدرام پاک آیین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی درمورد خبر انتشار کردن یافته مبنی بر تعیین کالری مورد نیاز کارگران از سوی وزارت بهداشت در کمیته مزد کارگران او گفت: مقصد از تعیین سبد غذایی، پیشنهاد سیاستی در حوزه تشکیل مواد غذایی است نه مصرف آن.
او گفت: اولاً سبد غذایی در وزارت بهداشت در مرحله تدوین قرار دارد و تا این مدت نهایی نشده است؛ ثانیاً سبد غذایی هیچ گاه مبنای تعیین دستمزد قرار نداشته و تعیین سبد غذایی برای مشاغل، فاقد مبنای علمی است.
پاکآیین با گفتن این که وزارت بهداشت مرجع تعیین دستمزد کارگران نیست، تصریح کرد: هیچگاه از وزارت بهداشت درمورد سبد غذایی کارگران به گفتن مبنای تعیین دستمزد یا به هر گفتن دیگر استعلام نشده است.
دستیار وزیر بهداشت یادآور شد: سبد غذایی مطلوب از سوی وزارت بهداشت هر چند سال یکبار تدوین میشود که ابزاری برای هماهنگی و برنامهریزی در عرصه تشکیل و اراعه غذا با مقصد تغذیه سالم آحاد جامعه است.
پاکآیین او گفت: سبد غذایی که مورد استناد قرار گرفته مربوط به نزدیک به ۱۰ سال پیش است و سبد غذایی جدیدی تدوین نشده است؛ تدوین سبد غذایی تازه در حال طی مرحله های نهایی است که در سال آینده رونمایی میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت اصرار کرد: مقصد از تدوین سبد غذایی مطلوب از سوی وزارت بهداشت، برنامهریزی برای اراعه و پیشنهاد سیاستی برای تشکیل غذاست نه مصرف آن؛ چرا که نیاز و الگوی تغذیه افراد بر پایه سبد غذایی تعیین نمیشود.
وی از میانگین نیاز جامعه به گفتن یکی از مولفهها در تدوین سبد غذایی یاد کرد و تعیین سبد غذایی برای مشاغل را فاقد مبنای علمی دانست.
به نقل از تسنیم، هفته قبل جلسه کمیته مزد راه اندازی شد که در پی آن، گزارش وزارت بهداشت درمورد سبد غذایی تازه مورد انتقاد کارگران قرار گرفت؛ علت شگفتی و انتقاد گروه کارگری این می بود که بدون نظرخواهی از این گروه، مقدار کالری مورد نیاز در سبد معیشت تحول کرده می بود! به باور نمایندگان کارگری، افت مقدار کالری در سبد معیشت که از سوی وزارت بهداشت به وزارت کار اراعه شد در راستای ارزانسازی سبد معیشت است که مورد قبول کارگران نیست.
انتهای مطلب/
مبع