شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

«برنج گوشتی»، منبع پروتئین آینده

مریم یزدانی
3 Min Read


پژوهشگران کره جنوبی موفق شده‌اند سلول‌های گوشت گاو را در دانه‌های برنج کشت کنند. آن‌ها «برنج گوشتی» خود را یک قدم بزرگ به سمت یک منبع پروتئین پایدار، ارزان و دوستدار محیط‌زیست می‌دانند که می‌تواند جانشین دام‌های امروزی شود.

«جینکی هونگ» (Jinkee Hong) از دانشگاه یانسه سئول، می‌گوید برنج گوشتی آن‌ها اولین محصول در نوع خود است. آن‌ها نتایج خود را در ژورنال Matter انتشار کرده‌اند. آن‌ها از دانه‌های برنج به‌گفتن یک پایه برای کشت سلول‌های ماهیچه و چربی حیوان منفعت گیری می‌کنند.

پژوهشگران برای ساخت برنج گوشتی ابتدا دانه‌های برنج را آغشته به آنزیم می‌کنند تا یک محیط بهینه برای رشد سلول تشکیل شود. سپس سلول‌های گاو، که برای رشد در برنج کشت داده شده‌اند، به خورد دانه‌های برنج می‌روال. محصول نهایی دانه‌های برنجی به رنگ صورتی است.

برنج گوشتی در قیاس با دیگر گوشت‌های مصنوعی

دانشمندان کره‌ای اولین افرادی نیستند که روی محصولات گوشتی آزمایشگاهی کار کرده‌اند. برای مثال، در سنگاپور گوشت‌های مرغ و مارماهی کشت‌شده برپایه سویا در بازار فروخته خواهد شد.

اما هونگ می‌گوید مزیت برنج نسبت به سویا و مغزهای دیگر این است که افراد کمتری به برنج حساسیت دارند. او می‌گوید اگر محصول‌شان با پیروزی به فرآورده‌های غذایی تبدیل شود، یک منبع پروتئین خوب برای مکان‌هایی خواهد می بود که پرورش دام در آن‌ها ممکن نیست.

این برنج ۸ درصد زیاد تر از برنج‌های معمولی پروتئین و ۷ درصد زیاد تر چربی دارد. ۱۸ درصد پروتئین این محصول از نوع پروتئین حیوانی است که آن را به یک منبع غنی برای آمینواسیدهای الزامی تبدیل می‌کند.

قیمت این محصول ۲ دلار به‌ازای هر کیلوگرم و ردپای کربن آن زیاد کمتر از محصولات گوشتی سنتی است.

چالش مهم این برنج این است که بتواند با طعم و بافت گوشت و برنج واقعی رقابت کند. هونگ می‌گوید این محصول مزه گوشت و پروتئین‌های گیاهی می‌دهد. این چنین ردی از طعم کَره در آن وجود دارد و مقداری خشک است. افرادی که طعم این محصول را چشیده‌اند از آن رضایت دارند، اما می‌گویند تا این مدت نمی‌تواند با طعم و بافت گوشت واقعی رقابت کند.



منبع

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

TAGGED:
Share This Article