شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

کسوف، اعتدالین و ابرماه همه در یک روز رخ می‌دهند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

۲۰ مارس ۲۰۱۵، آسمان زمین ناظر سه‌گانه نجومی می بود که شامل یک خورشیدگرفتگی کامل، اعتدال بهاری و یک ابرماه می‌شد.

کسوف کامل وقتی اتفاق می‌افتد که ماه بین زمین و خورشید قرار می‌گیرد و در طول مسیری باریک به عرض ۱۰۰ کیلومتر سایه‌ای بر سطح زمین می‌اندازد. از آنجایی که این تاثییر تاریک تنها چند دقیقه طول می‌کشد، رویدادی واقعاً نادر محسوب می‌شود که تقریباً هر سه قرن یک‌بار برای هر مکان جغرافیایی رخ می‌دهد.

این کسوف در مناطق دورافتاده اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس منجمد شمالی رقم خورد. به این علت تنها تعداد نسبتاً مقداری از ناظران خوش‌شانس قادر به دیدن آن بودند. اما مردم در قسمت‌های وسیعی از اروپا و در مناطق شمالی آفریقا و آسیا از ناپدید شدن نسبی خورشید لذت بردند.

این اتفاقات بی همتا در اعتدال بهاری رقم خورد که اغاز بهار را مشخص می کند. درحالی‌که وقوع خسوف در اعتدال یک اتفاقات چرخه‌ای درنظر گرفته‌ می‌شود و چندان نادر نیست، این ترکیب آسمانی تا سال ۲۰۳۴ مجدد رخ نخواهد داد.

اگر همه این‌ها به قدر کافی خاص نباشد، باید بدانید که خورشید در این کسوف توسط یک ابرماه پوشیده شد. ابرماه وقتی رخ می‌دهد که ماه در حضیض خود یا نزدیک‌ترین فاصله به زمین باشد. حضیض علتمی‌شود قرص ماه نزدیک به ۱۵ درصد بزرگ‌تر از حد معمول به‌نظر برسد. بااین‌حال، اکثر تماشاگران آسمان قادر به دیدن‌ این ابرماه نبودند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

TAGGED:
Share This Article