به گزارش آفتاب شرق
سهام عدل | شرکت سپرده گذاری مرکزی هفته قبل با انتشار کردن اطلاعیهای اظهار کرده می بود در صورتی که شرکتهای اندوخته پذیر در زمان مقرر سود مشمولان سهام عدلرا به حسابهای این شرکت واریز نکنند، پرداخت مرحله دوم سود به طور کامل انجام نخواهد شد.سود سهام عدل طوری یارانه است که بنابر نظر دولت نهم، از طریق شرکتهای تعاونی عدل استانی به مشمولان آن واگذار میشود . دولت، مقصد از اراعه سهام عدل را گسترش سهم قسمت تعاون در اقتصاد ایران اظهار کردهاست.آخرین اخبار درمورد واریز سود سهام عدل را در ادامه بخوانید.
دولت سیزدهم در افزایش سود سهام عدل، کارکرد قابل قبولی از خود نشان داد و با دقت به نرخ تورم، سود آن را از نزدیک به ۷۰ هزار تومان به نزدیک به ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و۲۰۰ هزار تومان، بسته به مقدار سهام ۵۰۰ هزار تومانی و یک میلیون تومانی، افزایش داد.
در سال ۱۴۰۲، سود سهام عدل سال در دو مرحله آذرماه و اسفندماه واریز شد. در مرحله دوم واریز سود سهام عدل که از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۲ انجام شد، مبلغی بین ۴۴۶ تا ۹۰۶ هزار تومان به حساب سهماداران واریز شد.
یقیناً پرداخت سود سهام عدل برخی از سهامداران و وارثات متوفیان با مشکل روبه رو شد که این افراد باید نوشته را بسته به نوع سهامداری خود از طرق مختلفی که اظهار شده پیگیری کنند.
تعداد سهامداران و قیمت سهام عدل تا سال ۱۴۰۲
تا آخر سال ۱۴۰۲ تعداد ثبت نامکنندگان در سامانه جامع اطلاعات مشتریان «سجام» از رقم ۴۵ میلیون سهامدار عبور کرد و مطابق آخرین برآوردها، قیمت سهام عدل اکنون به نزدیک به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
چرایی دریافت سود کمتر برخی از سهامداران در مرحله دوم
بعد از واریز مرحله دوم سود سهام عدل به حساب سهامداران در روزهای پایانی اسفندماه برخی افراد سود کمتری را در قیاس با مرحله اول واریز در آذرماه دریافت کردند.
یکی از دلایل آن می بود که هشت شرکت سود سهام عدل خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند. در این خصوص سازمان بورس عمل های قانونی ملزوم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا سپس از تامین وجه از سوی شرکتهای اندوخته پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود و مقرر شد تا خردادماه ۱۴۰۳ مقدار سودی که این شرکتها در مرحله دوم پرداخت نکردند به حساب سهامداران عدل واریز شود.
جاماندگان سهام عدل
چندی پیش، وزیر اقتصاد درخصوص آخرین حالت سهام عدل جاماندگان خبرداد که شناسایی افراد مشمول سهام عدل انجام شده و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تایید شدند.
تعلق سهام عدل به جاماندگان بر پایه مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی باید انجام میشد که این عمل صورت نگرفت. در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز این نوشته گنجانده نشد. به این علت نمایندگان مجلس این مطرح را به صحن علنی بردند که با تعلق سهام به جاماندگان موافقت شد.
بر پایه گزارشها، بیشتر از یک میلیون سهامدار سهام عدل هم چنان با مشکل شماره شبای معتبر روبرو می باشند که این افراد میتوانند با ثبت نام و یا ابراز رسانی اطلاعات خود در سامانه «سجام» در فرایند دریافت سود در دورههای بعدی قرار گیرند.
پرداخت سود جاماندگان در خرداد ۱۴۰۳
مطابق حرف های عسگر توکلی – رئیس هیئت مدیره شرکتهای تعاونی سهام عدل سرزمین – سود سهام عدل جاماندگان سال ۱۴۰۱ در ابتدای سال ۱۴۰۳ واریز میشود که به نظر میرسد این عمل در مرحله سوم که خرداد ماه ۱۴۰۳ است، انجام شود.
سهام عدل متوفیان
بر پایه آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیشتر از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدل از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدل میتواند با مراجعه به دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب، فرایند ثبت نام در سامانه میراث را انجام دهد.
سامانه «میراث» اواخر آبان ماه ۱۴۰۲، برای وراث متوفیان سالهای ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ سهام عدل بازگشایی شده تا فرایند انتقال سهام به آنها تسریع شود. همه فرایند ثبت نام در سامانه «میراث» در شعب شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب رایگان است و وراث نیازی به پرداخت وجه ندارند.
مطابق اظهار شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیشتر از ۳۶۰ هزار نفر از وراث متوفیان سهام عدل از طریق شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب در سامانه میراث ثبت نام کردهاند و وراث جامانده از دریافت سود سهام عدل متوفیان در مرحله دوم واریز سود در اسفندماه سال قبل، همه سود معوقه سالهای قبل را به شرط سجامی شدن در مرحله سوم واریز سود سهام عدل در خردادماه ۱۴۰۳ دریافت میکنند.
تصویب چارچوب کلی واگذاری سهام عدل به مشمولان تازه
سومین جلسه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در دولت سیزدهم در اواخر اسفند ماه ۱۴۰۲ برگزار شد و در یکی از مصوبات آن، چارچوب کلی واگذاری سهام عدل تازه به مشمولان، از بین بردن مانع ها و تسهیل واگذاری بنگاههای دولتی از طریق روشهای ترکیبی و واگذاری مدیریت به قسمت غیردولتی در شرکتهایی که سهام دولت در آنها اندک است، به تصویب رسید و دستگاههای اجرایی مکلف شدند از طریق راه حلهایی از جمله واگذاری سهام باقیمانده، مدیریت در شرکتهای مورد اشاره را به قسمتهای خصوصی و تعاونی واگذار کنند./ ایسنا
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع