شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

راه های انتقال ویروس “آبله مرغان”/ زمان زمان سرایت بیماری_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

شهنام عرشی در او مباحثه با خبرنگار اجتماعی  درمورد بیماری آبله مرغان اظهار کرد: واریسلا (آبله مرغان) یک بیماری عفونی حاد است که توسط ویروس «واریسلا زوستر» تشکیل می‌شود. بعد از عفونت اولیه، این ویروس در بدن به گفتن یک عفونت نهفته باقی می‌ماند. فعال شدن مجدد عفونت نهفته علتایجاد زونا می‌شود.

ویروس آبله مرغان تا چند روز نهفته می‌ماند؟

وی درمورد دوره نفهتگی ویروس آبله مرغان افزود: متوسط دوره نهفتگی ویروس ۱۴ تا ۱۶ روز بعد از قرار گرفتن در معرض ضایعات پوستی آبله مرغان است که دامنه آن بین ۱۰ تا ۲۱ روز است. یک تا دو روز قبل از اغاز بثورات، به‌اختصاصی در بزرگسالان، امکان پذیر یک پیش‌درآمد خفیف تب و ضعف رخ دهد. در کودکان، بثورات پوستی، زیاد تر اولین علامت بیماری است.

علائم آبله مرغان چیست؟

عرشی در ادامه گفت: این ضایعات پوستی خارش‌دار می باشند. بثورات طبق معمولً ابتدا روی قفسه سینه، پشت و صورت ظاهر خواهد شد و سپس در همه بدن پخش خواهد شد. ضایعات طبق معمولً زیاد تر روی قفسه سینه و پشت متمرکز خواهد شد و علائم طبق معمولً ۴ تا ۷ روز طول می‌کشد.

علائم رایج آبله مرغان در کودکان

وی او گفت: در کودکان سالم، آبله مرغان به طور کلی خفیف و با بثورات خارش‌دار، حس ضعف و درجه حرارت تا ۳۹ درجه سانتیگراد به زمان ۲ تا ۳ روز همراه است.

راه‌های انتقال ویروس آبله مرغان

عرشی درمورد راه‌های انتقال ویروس آبله مرغان تشریح کرد: واریسلا زیاد مسری است. ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر از طریق تماس مستقیم، و به گمان زیادً از طریق ترشحات تنفسی عفونی که امکان پذیر در هوا نیز پخش شوند، منتقل شود.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

زمان زمان سرایت ویروس از فرد بیمار

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمورد زمان زمان سرایت ویروس نیز او گفت: فرد مبتلا به آبله مرغان از یک تا دو روز قبل از اغاز بثورات تا وقتی که همه ضایعات آبله مرغان پوسته پوسته شوند، قابلیت انتقال بیماری به افراد سالم را دارد.

او همین طور گفت: افرادی که واکسینه شده‌اند امکان پذیر ضایعاتی تشکیل کنند که پوسته‌ای ندارند. این افراد تا وقتی که ۲۴ ساعت ضایعات جدیدی ظاهر نشده، مسری محسوب خواهد شد.

وی متذکر شد: ۱۰ تا ۲۱ روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس طول می‌کشد تا فردی به آبله مرغان مبتلا شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با گفتن این که بهبودی عفونت اولیه آبله مرغان طبق معمولً مصونیت مادام‌العمر را نسبت به ویروس تشکیل می‌کند، تصریح کرد: در افراد سالم، وقوع بیماری در بار دوم، غیرمعمول است و گمان وقوع دوم در افرادی که نقص ایمنی دارند زیاد تر است.

گروه‌های در معرض خطر آبله مرغان

وی درمورد گروه‌های در معرض خطر بیماری آبله مرغان نیز فرمود: نوزادان، نوجوانان، بزرگسالان، زنان باردار و افراد دارای نقص ایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های شدیدتر می باشند و ابراز عوارض بیشتری دارند.

شایع ترین عوارض ویروس چیست؟

به حرف های عرشی، شایع‌ترین عوارض آبله مرغان در کودکان شامل عفونت‌های باکتریایی پوست و بافت‌های نرم و در بزرگسالان شامل پنومونی (ذات‌الریه) است.

انتهای مطلب/

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article