به گزارش آفتاب شرق
حقوق بازنشستگان | مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت بخشی از معوقات رتبهبندی معلمان به حقوق بازنشستگان در آذر ماه خبر داد و او گفت: نزدیک به ۶۲ هزار نفر مشمول مطرح رتبه بندی خواهد شد. یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان ، سابقه کاری آنهاست. سالهای کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار میکرده است، به گفتن یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگان منفعت گیری میشود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد منفعت گیری میشود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر میگیرد.
مشابه سازیِ ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان چطور قرار است محقق شود؟
بازنشستگان خواستار توضیح مکانیسم مشابه سازی در سال تازه می باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «مشابهسازی در سال اول به مقدار ۴۰ و در سالهای دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یادشده خواهد می بود»؛ این جمله چکیده برنامه هفتم گسترش در ربط با مشابهسازی حقوق بازنشستگان است که قرار است اعتبار آن از محل افزایش یک درصدی مالیات بر قیمت افزوده تامین شود.
با این حال، احمدزاده، بازنشسته کشوری معتقد است؛ اشکار نیست چه وقتی قرار است این مشابهسازی جامه عمل بپوشد و اغاز آن از چه ماهی است؛ چراکه تا این مدت در احکام حقوقی ما بازنشستگان نشانی از اجرای این مشابهسازی نیست.
در روزها و هفتههای پایانی سال قبل، نمایندگان مجلس در ربط با مشابهسازی حقوق بازنشستگان زیاد داد سخن دادند و تلاش کردند معایب افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان صندوقهای دولتی و ناچیز بودن این رقم را با این وعده که تا این مدت نشانی از تحقق آن نیست، بپوشانند.
برای نمونه، میرتاجالدینی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ فرمود: مقدار افزایش حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد تعیین شد، یقیناً بازنشستگان علاوه بر ۲۰ درصد، شامل ۴۰ درصد اجرای مشابهسازی حقوق بازنشستگان بر پایه برنامه هفتم گسترش هم خواهد شد.
در روزهای ابتدای فروردین امسال، هیات عالی نظارت در ادامه رسیدگی به موارد مغایرت بودجه سال ۱۴۰۳ کل سرزمین با سیاستهای کل نظام، بند (س) تبصره ۶ بودجه سال ۱۴۰۳ کل سرزمین مصوب مجلس را مغایر سیاستهای کلی نظام ندانست و با مشابهسازی حقوق بازنشستگان موافقت کرد.
با همه اینها، به حرف های احمدزاده، بازنشستگان تا این مدت نمیدانند چه وقتی قرار است اعتبار مشابهسازی تامین شود و تا چند ماه بازنشستگان باید با فقط ۲۰ درصد افزایش حقوق در سال تازه زندگی کنند آنهم هنگامی که قیمت کالاهای اساسی به نسبت سال قبل بیشتر از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
این بازنشسته اصرار کرد: نمایندگان مجلس و کاربدستانی که مدام در رابطه مشابهسازی حقوق بازنشستگان مصاحبه میکردند، لطف کنند همراه شوند و در رابطه مکانیسم و زمان اجرایی شدن آن توضیح دقیق به ما بدهند. / ایلنا
جزئیات مشابه سازی سه مرحله ای حقوق بازنشستگان
در جریان بازدید ایرادات برنامه هفتم گسترش، سازمان تامین اجتماعی مکلف شد در طول سه سال اول برنامه نسبت به مشابهسازی مستمری بازنشستگان غیرحداقلبگیر عمل نماید.
در جریان بازدید ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم گسترش نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بندهای ۲۷، ۲۹، ۳۱، ۳۹ و ۴۰ را اصلاح کردند.
سازمان تامین اجتماعی در راستای اجرای ماده (۹۶) قانون فراهم اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی مکلف است در طول سه سال اول برنامه نسبت به مشابه سازی مستمری بازنشستگان غیرحداقل بگیر عمل نماید به نحوی که در آخر سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، مشابه گردد.
این مشابه سازی در سال اول به مقدار ۴۰ و در سالهای دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یادشده خواهد می بود.
بند ث ماده ۳۱ حذف شد که در این بند آمده می بود: «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است با مراعات جزء (۳) بند «الف» ماده واحده قانون برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل سرزمین مصوب ۱/ ۴/ ۱۴۰۰، پنجره واحد خدمات حمایتی و پرونده الکترونیک رفاهی افراد یا خانوار را بهطور کامل راهاندازی نماید. دستگاههای اجرائی که به هر شکل از اقشار صدمهپذیر حمایتمیکنند مکلفند همه پشتیبانیهای نقدی و غیرنقدی خود را از طریق این پنجره اراعه دهند.
متقاضیان دریافت پشتیبانیها نیز باید از این طریق برای دریافت پشتیبانیهای مذکور عمل کنند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است گزارش کارکرد این بند را هر ۶ ماه یکبار به کمیسیون اجتماعی و معاونت نظارت مجلس ارسال نماید.»
جزء ۴-۲ بند (ج) ماده (۳۱)- عبارت “رزمندگان به ازای هر ماه وجود در جبهه مشمول هشت درصد (۸%) معافیت می شوند” جانشین عبارت “رزمندگان با حداقل دوازده ماه وجود در جبهه” مذکور در بند «ذ» ماده (۸۸) قانون برنامه ششم می گردد.
دولت مجاز است نسبت به اصلاح حکم ذیل عمل قانونی به عمل آورد: حکم بند (ز) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم به همسران شهدا تسری می یابد.
بند الحاقی ۱ ماده ۳۱- دولت موظف است در طول اجرای قانون برنامه علاوه بر پرداخت یارانه جاری، هر سال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایتکمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی سرزمین را مشابه با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (۲۰%) حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون موثر کردن یارانهها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف جدا گانه از طریق دستگاههای مذکور فراهم و پرداخت نماید./ منبع : جماران
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع