به گزارش آفتاب شرق
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری سرزمین در مشهد مقدس، با گفتن این که افتپرستار یک قضیه جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان ۳۴ میلیون نفر است یعنی با افت۶ میلیون پرستار در جهان روبه رو هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت اصرار دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری اشکار کند تا عدل در سلامت، محقق شود.
او گفت: عدل در سلامت در سرفصلهای وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنی دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.
عبادی درمورد آمار پرستاران فعال در سرزمین تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال می باشند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل دقت است و به این علت پرستاران میتوانند در سنجههای گوناگون نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر میشود.
وی با گفتن این که جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد سپس از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در سرزمین دارد، فرمود: بر پایه فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این نوشته نگاه ما به پرستاری را اختصاصیتر میکند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش میدهد. از نظر دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با دقت به این که تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند خواهد شد جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا یابد.
عبادی با اشاره به این که در رشتههای گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریتهای پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر پرورش خواهد شد، خاطرنشان کرد: این چنین ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبتهای اختصاصی کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و .. است.
وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری فرمود: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را مردان راه اندازی خواهند داد اما در سرزمین ما پذیرفتن دانشجویان آقا افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران بانوان و ۲۵ درصد آقایان می باشند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به دقت خاص به این گروه را زیاد تر میکند چون ماهیت پرستاری سخت است و شیفتهای غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.
او همین طور گفت: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز میرسد اما در سرزمین ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه اختصاصیای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش اشکار کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تشکیل ناخالص ملی رسیده است.
وی با گفتن اینکه انسان سالم محور گسترش پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در گسترش هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال قبل نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی می بود اما سپس از گسترش فناوریها و شدت بیشتر از حد زندگی روزمره، کم کم نوشته سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد دقت قرار گرفتند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با گفتن این که در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، او گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفتهاند منفعت گیری از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر پایه برنامههای درسیشان در حوزههای پیشگیری، ترقی سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی شراکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبین سلامت است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.
وی با گفتن این که در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، اصرار کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد میتواند تعداد بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع