شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

عبور دنباله‌دار هالی از کنار زمین_آفتاب شرق

مریم یزدانی
2 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

۱۸ مه ۱۹۱۰، زمین تقریباً ناظر عبور دم دنباله‌دار هالی می بود.

در اواخر سال ۱۹۰۹، چندین رصدخانه بزرگ جهان مشتاقانه چشم به راه ظهور مجدد هالی بودند. مردم نیز چشم به راه لحظه‌ای بودند که دنباله‌دار با چشم غیرمسلح قابل مشاهده شود.

این دنباله‌دار به‌نام ستاره‌شناس بریتانیایی «ادموند هالی»، اولین کسی که مدار آن را تعیین کرد و برگشت آن به آسمان شب زمین را به دقت پیش‌بینی کرد، نامگذاری شد. اگرچه هالی ۱۶ سال قبل از آزمایش پیشگویی خود مرد، این دنباله‌دار در شب کریسمس ۱۷۵۸ درست مطابق برنامه ظاهر شد. از آن زمان نام این دنباله‌دار هالی بوده‌ و در فواصل منظم ۷۴ تا ۷۹ ساله ظاهر می‌شود.

دانشمندان محاسباتی انجام داده بودند که ادعا می‌کرد بین ۱۸ تا ۱۹ مه، زمین از کنار دم دنباله‌دار هالی عبور خواهد کرد.

روزنامه‌های معاصر درمورد تأثیرات فاجعه‌آمیز دنباله‌دار گازی، بر جو زمین او گفت و گو کردند که علتوحشت تعداد بسیاری شد. اما درواقع، دم دنباله‌دار فاصله ۴۰۰۰۰۰ کیلومتری از زمین داشت و زیان اور نبوده است. در برخی محافل نیز، نزدیک‌شدن‌ غیرمعمول دنباله‌دار به‌گفتن نشانه‌ای از عذاب قریب الوقوع برداشت می‌شد.

در انتظار ورود دنباله‌دار، فروش تلسکوپ افزایش یافت و هتل‌های شهرهای بزرگ، بسته‌های اختصاصی‌ای را اراعه کردند که شامل تماشای هالی از پشت بام می بود.

این دنباله‌دار بین ۱۴ و ۲۲ مه در نزدیک‌ترین و درنتیجه درخشان‌ترین حالت آن قرار داشت. دنباله‌دار هالی قرار است در اواخر ژوئیه ۲۰۶۱ مجدد ظاهر شود.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار



منبع

Share This Article