به گزارش آفتاب شرق
یک استارتاپ سوئیسی حوزه زیسترایانه با نام FinalSpark، پلتفرم آنلاینی را راهاندازی کرده است که به ۱۶ ارگانوئید مغز انسان دسترسی از راه دور فراهم میکند. این استارتاپ ادعا میکند که سیستم آنها با نام Neuroplatform اولین پلتفرم آنلاین جهان است که دسترسی به نورونهای بیولوژیکی را در شرایط آزمایشگاهی فراهم میکند. این چنین به حرف های این شرکت، زیستپردازنده هایی همانند این سیستم «میلیونها برابر کمتر از پردازندههای دیجیتال سنتی انرژی مصرف میکنند».
FinalSpark توضیح میدهد که سیستم Neuroplatform آن قادر به یادگیری و پردازش اطلاعات است و به علت مصرف کم انرژی، میتواند اثرات زیست محیطی محاسبات را افت دهد.
این شرکت در یک مقاله تحقیقاتی ادعا میکند که آموزش یک مدل زبانی بزرگ همانند GPT-3 به نزدیک به ۱۰ گیگاوات ساعت انرژی نیاز دارد (نزدیک به ۶۰۰۰ برابر زیاد تر از مصرف انرژی یک شهروند اروپایی در یک سال کامل). به حرف های آنها بعد از استقرار پیروزیآمیز این زیستپردازنده ها، هزینههای مربوط به انرژی میتواند به شدت افت اشکار کند.
ساختار و معماری زیستپردازنده Neuroplatform
کارکرد Neuroplatform اکنون به معماری متکی است که از آن بهگفتن «wetware» یاد میشود و در آن سختافزار، نرمافزار و زیستشناسی با یکدیگر ترکیب شدهاند. نوآوری مهم اراعه شده توسط این سیستم، چهار آرایه چند الکترودی (MEA) آن است که ارگانوئیدها را در خود جای میدهد. ارگانوئیدها تودههای سلولی سهبعدی بافت مغز می باشند. علاوه بر این، هر MEA دارای چهار ارگانوئید است که در کل ۱۶ ارگانوئید گوناگون را شامل میشود.
FinalSpark پلتفرم محاسباتی از راه دور خود را در دسترس ۹ موسسه قرار داده است. با همکاری این چنین مؤسساتی، این استارتاپ امیدوار است که بتواند اولین پردازنده زنده دنیا را تشکیل کند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی