به گزارش آفتاب شرق
دانشمندان «دانشگاه ساوتهمپتون» در یک پروژه تحقیقاتی با پشتیبانی هوش مصنوعی بهجستوجو یک شریک برای یک گیاه نر در حال انقراض می باشند که از آن بهگفتن «تنهاترین گیاه جهان» یاد میشود.
به حرف های دانشمندان، همه اعضای حاضر در این گونه گیاهی خاص که Encephalartos woodii نام دارد، نر می باشند و نمی توانند بهطور طبیعی تکثیر اشکار کنند. این چنین دوران قدمت آنها به زمان دایناسورها برمیگردد و باور بر این است که در بین همه موجودات کره زمین، خطر بسیاری برای انقراض آن وجود دارد.
دکتر «لورا سینتی»، محقق دانشگاه ساوتهمپتون که این پروژه را رهبری میکند، در حال منفعت گیری از پهپاد و هوش مصنوعی برای اشکار کردن یک گونه زن E. woodii است. او میگوید:
«داستان E. woodii زیاد الهامقسمت من بوده است که یک داستان کلاسیک از عشق نافرجام را منعکس میکند. امیدوارم یک گونه ماده در جایی وجود داشته باشد. زیاد شگفتانگیز خواهد می بود اگر بتوانیم این گیاه که تا این حد به انقراض نزدیک است را از طریق تشکیل همانند طبیعی احیا کنیم.»

اکنون تنها E. woodii شناختهشده، سال ۱۸۹۵ در آفریقای جنوبی و جنگل Ngoye کشف شده است. با دقت به این که فقط یک گونه نر اشکار شده است، دانشمندان بر این باور می باشند که همه مثالهای تکثیرشده بعدی نیز کلونهای نر می باشند، به این معنی که گیاه بهطور طبیعی نمیتواند تکثیر اشکار کند.
پشتیبانی هوش مصنوعی به کشف شریک برای «تنهاترین گیاه جهان»

تصاویر گرفتهشده توسط پهپاد از جنگل توسط هوش مصنوعی تجزیهوتحلیل میشود و اکنون کمتر از ۲ درصد از مساحت ۱۰۰۰۰ هکتاری آن تا بحال بازدید شده است. دکتر سینیتی میگوید:
«با هوش مصنوعی، ما از یک الگوریتم برای تشخیص گیاهان بر پایه شکل آنها منفعت گیری میکنیم. ما تصاویری از گیاهان تشکیل کردهایم و آنها را در محیطهای گوناگون اکولوژیکی قرار دادیم تا مدل آنها را بشناسد.»
جنگل Ngoye هیچ زمان بهطور کامل کاوش نشده است، به این علت گمان کشف یک گونه ماده از این گیاه هم چنان وجود دارد.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی