شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

تصاویر شگفت‌آور چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس ایکس + ویدیو_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

اسپیس‌ایکس در تاریخ ۱۷ خردادماه برای چهارمین‌بار به‌صورت آزمایشی استارشیپ را پرتاب کرد. مقصد مهم این آزمایش برگشت سالم استار‌شیپ و بوستر سوپرهوی به زمین می بود. اکنون تصاویر و ویدیویی خیره‌کننده‌ از لحظات گوناگون این پرتاب انتشار شده که در ادامه آن‌ها را مشاهده می‌کنید.

در تصویری که اسپیس‌ایکس در اکانت ایکس خود انتشار کرده، لحظات ابتدایی پرتاب استارشیپ را با پیش‌عرصه دریا می‌بینیم. در بالای عکس نیز خورشید سرخ‌رنگ، در امتداد استارشیپ قرار دارد. در عکس پایین این لحظه قشنگ را می‌بینید:

ویدیو و تصاویر چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ

همانند آزمایش‌های قبلی استارشیپ، در پرتاب تازه نیز تعداد بسیاری دوربین برای ثبت مناظر دیدنی موشک اسپیس‌ایکس مستقر شده بودند. این چنین برای ثبت برخی تصاویر از پهپاد منفعت گیری شد. ویدیویی که در ادامه می‌بینید، با منفعت گیری از دوربین‌ نصب‌شده روی بدنه استارشیپ به ثبت رسیده است:

در این ویدیو می‌بینیم که استارشیپ با سرعتی در نزدیک به ۷.۴ کیلومتربر‌ثانیه داخل جو می‌شود. یک ابر پلاسما پرشتاب در اطراف این فضاپیما شکل می‌گیرد و دمای سپر حرارتی آن نیز به ۱۴۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

تصاویر شگفت‌آور چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس ایکس ویدیو آفتاب.webp
لحظه جداسازی دو مرحله استارشیپ بر فراز زمین

این موشک از دو مرحله به‌نام بوستر سوپرهوی و یک فضاپیمای ۵۰ متری راه اندازی شده است. هنگامی که این دو مرحله روی یکدیگر قرار می‌گیرند، استارشیپ نزدیک به ۱۲۲ متر ارتفاع دارد. این چنین این موشک با نیروی رانشی ۱۶.۷ میلیون پوند، قدرتمندترین موشک تاریخ محسوب می‌شود.

1717932729 138 تصاویر شگفت‌آور چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس ایکس ویدیو آفتاب

هرچند این پرتاب با پیروزی انجام گرفت، اما بعد از چند دقیقه، یکی از ۳۳ موتور بوستر خاموش شد، یقیناً این اتفاق تأثیری روی اوج‌گرفتن استارشیپ نداشت.

1717932729 854 تصاویر شگفت‌آور چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس ایکس ویدیو آفتاب.webp

پیش‌ازاین اسپیس‌ایکس دریافته می بود برخی از موتورهای رپتور سوپرهوی در زمان پرتاب، سریع خاموش و بعد از آن در زمان فرود، مطابق زمان مقرر روشن نمی‌شوند. اما این شرکت حرف های می بود که این مشکل را رفع کرده است.

1717932729 805 تصاویر شگفت‌آور چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس ایکس ویدیو آفتاب.webp

نیروی رانش این موشک از ۳۳ موتور رپتور بوستر سوپرهوی فراهم می‌شود. استارشیپ نیز خود توسط شش موتور رپتور نیرو می‌گیرد. سوخت این موتورها اکسیژن مایع و متان است که می‌توان آن‌ها را در مریخ نیز به‌دست آورد.

1717932729 461 تصاویر شگفت‌آور چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس ایکس ویدیو آفتاب.webp

یکی از اهداف «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس‌ایکس سفر به ماه و سپس به مریخ است. این پرتاب‌های آزمایشی درواقع پیش‌درآمدی برای رسیدن به این بلندپروازی می باشند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article