به گزارش آفتاب شرق
به گزارش گروه اجتماعی ، حسین فرشیدی با گفتن عمل های انجام شده در راستای همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت و دانشگاه تهران در اجرای برنامه دانشگاه بدون دخانیات، به حالت مصرف دخانیات در جهان و ایران و مقدار خسارات اقتصادی وارده در تاثییر مصرف مواد دخانی اشاره و اظهار کرد: مصرف دخانیات ۶ علت از ۸ علت مهم مرگ و میر در جهان و عامل ۲۲ درصد از مرگهای مرتبط با سرطان است.
او گفت: مصرف دخانیات میتواند در هر تکه از بدن تشکیل بیماری و سرطان کند و میتوان او گفت هیچ عضوی در بدن نیست که در تاثییر مصرف دخانیات دچار صدمه نشود و اگر بخواهیم یک مداخله را نام ببریم که با کمترین هزینه و با تاثییر زیاد جدی بتواند مقدار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و بیماریهای غیرواگیر را کم کند بدون تردید از دخانیات میتوان نام برد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با گفتن این که روبه رو با دود دست دوم دخانیات سالانه جهت مرگ نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از مردم جهان میشود، ۶ راهبرد کلیدی سازمان جهانی بهداشت برای افت دخانیات را مورد اشاره قرار داد و همین طور گفت: سازمان جهانی بهداشت گزارشی دوسالانه از حالت اجرای راهبردهای فوق در کشورهای جهان را اراعه میدهد که مقدار اجرای برنامه در سرزمین ما پیشرفت چشمگیری داشته است.
فرشیدی افزود: در گزارش قبلی آن سازمان، حالت اجرای راهبرد مالیات دخانیات در سرزمین ما قرمز رنگ و راهبرد پشتیبانی به ترک دخانیات زرد رنگ می بود ولی مطابق گزارش ۲۰۲۳ حالت افزایش مالیات به رنگ زرد و ترک دخانیات همانند چهار راهبرد دیگر به رنگ سبز است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آمار مربوط به مصرف دخانیات در ایران او گفت: مطابق آخرین مطالعه که در سال ۱۴۰۰ انجام شده است، ۱۴درصد جمعیت سرزمین مصرف کننده دخانیات می باشند که بانوان ۴.۴۴ و آقایان ۲۵.۸۸ این جمعیت را راه اندازی خواهند داد. این چنین مصرف دخانیات در گروههای سنی ۱۸ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۳۴ سال روال افزایشی دارد.
فرشیدی در ادامه به زیان های مصرف قلیان اشاره کرد و او گفت: مصرف قلیان به اندازه مصرف ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار برای افراد زیان اور است.
وی درمورد برنامه شهر و روستای بدون دخانیات او گفت: ۶۳ شهر و ۶۳ روستای بدون دخانیات در سرزمین داشتهایم و روستاهای بسیاری در سرزمین هست که در ورودی آنها، تابلوی روستای بدون دخانیات و ممنوعیت مصرف دخانیات نصب شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت این چنین به شیوه نامه اماکن و وسایل نقلیه عمومی بدون دخانیات که در حال اجرا است اشاره و فرمود: کنترل مصرف دخانیات تاثییر زیاد جدی در افت مقدار مرگ و میر ناشی از بیماری قلب و عروق دارد.
فرشیدی با اشاره به عمل های انجام شده برای افت مصرف دخانیات در دانشگاهها و مدارس یادآور شد: برای دانشجویانی که در موقعیت تحصیلی و پیشرفت قرار گرفتهاند باید پشتیبانیهای ملزوم را برای پیشگیری از مصرف فراهم کرد و تبلیغات ملزوم را در این عرصه انجام داد.
او گفت: در تشکیلات دانشآموزی تعداد ۳ میلیون نفر سفیر دانشآموزی در سطح سرزمین داریم که پتانسیل زیاد قوی در افت مصرف دخانیات در خانوادهها دارند. برنامه بیمارستان بدون دخانیات نیز در سرزمین در حال اجراست.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به سامانه ۴۰۳۰ که خدمات مشاوره ترک دخانیات اراعه میدهد، او گفت: یکان شرکتهای چند ملیتی دخانیاتی به سمت دو قشر بانوان و جوانان است.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع