به گزارش آفتاب شرق
دانشمندان «دانشگاه منچستر» به اسرار جدیدی در عرصه طراحی ربات پی بردهاند که علتمیشود رباتها بتوانند ۱۲۰ متر بپرند؛ یعنی زیاد تر از «برج ساعت بیگ بن»!
محققان با ترکیبی از دانشهای ریاضی، همانندسازیهای کامپیوتری و آزمایشها کشف کردهاند که چطور میتوان رباتی را با اندازه، شکل و چیدمانه بهینهای طراحی کرد که بتواند بیشتر از اندازه بپرد. اکنون بیشترین رتبه ثبتشده در این عرصه به رباتهایی مربوط میشود که میتوانند تا ۳۳ متر بپرند (معادل ۱۱۰ برابر اندازه خود ربات).
با این حال، در طراحی تازه محققان، رباتها قادر خواهند می بود که بیشتر از ۱۲۰ متر بپرند؛ برای قیاس، ارتفاع برج ساعت بیگ بن ۹۳ متر است.
دکتر «جان لو»، محقق این مقاله از دانشگاه منچستر میگوید:
«رباتهای از قدیم برای حرکت با چرخیدن روی چرخها یا منفعت گیری از پاها برای راهرفتن طراحی شدهاند، اما پریدن راه موثری در مکانهایی اراعه میکند که زمین زیاد ناهموار است یا در جایی همانند غارها، جنگلها یا حتی سطح سیارات دیگر که مانع ها بسیاری وجود دارد.»
چالشهای رفعشده در طراحی تازه ربات
او در ادامه اشاره میکند که هماکنون نیز رباتهایی با قابلیت پرش وجود دارند، اما در طراحی آنها چند چالش بزرگ دیده میشود. مهمترین چالش محدودیت در مقدار پرش است که با طراحی تازه، بهطور کاملاً چشمگیری بهبود یافته است و علتافزایش کارکرد ربات میشود.
به حرف های محققان، در طراحیهای قدیمی، ربات قبل از آزادشدن کامل انرژی ذخیرهشده فنر به هوا بلند میشود که نتیجه آن پرشهای بی فایده و محدود است. این چنین به حرف های آنها انرژی ربات در این شرایط بهعلت چرخش بهجای حرکت مستقیم، از دست میرود.
در طراحی تازه کوشششده تا این حرکات نامطلوب کنار گذاشته شود و در عین حال ربات استحکام و قوت ساختار خود را نگه داری کند. مقصد بعدی آنها کنترل جهت پرشها و یافتن راهی برای مهار انرژی جنبشی مربوط به فرود آن است تا بتوانند تعداد پرشهایی که ربات میتواند انجام دهد را زیاد تر کنند. دانشمندان هم چنان مطرحهایی را برای ماموریتهای فضایی بازدید خواهند کرد که میتواند حملونقل و استقرار ربات در ماه را آسانتر کند.
نتیجه تحقیق آنها که توسط ژورنال Mechanism and Machine Theory انتشار شده است، میتواند در عرصههایی از جمله اکتشافات سیارهای، نظارت بر فضاهای خطرناک یا غیرقابل دسترسی و نجات انقلاب بزرگی تشکیل کند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی