به گزارش آفتاب شرق
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز او گفت: مطابق آمار ثبت شده هر فرد ایرانی سالانه نزدیک به ۴۲ لیتر نوشابه مصرف میکند که در قیاس با مقیاس جهانی که برای هر فرد سالانه نزدیک به ۱۰ لیتر است آمار زیاد وحشتناکی محسوب میشود.
عهدیه مرادی افزود:از آنجائی که نوشابه مقدار بسیاری قند در ترکیبات خود دارد، هیچگونه مصرف متعادلی برای آن وجود ندارد. با خوردن مقدار اندکی نوشابه مقدار بسیاری قند را به بدن خود داخل میکنیم.
او همین طور گفت:در ترکیبات این نوشیدنی از آسپارتام به گفتن قند منفعت گیری میشود که این نوع قند میتواند علتتشنج، ام اس، دیابت و برخی دیگر از بیماریها میشود.
برخی افراد فکر میکنند که شیرین کنندههای مصنوعی جانشین خوبی برای قند است، برخی از این شیرین کنندهها علتابراز سرطان و تشکیل تومور در بدن میشود.
کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به اعتیاد برخی افراد به مصرف نوشابه او گفت: این اتفاق به علت وجود کافئین در ترکیبات این نوشیدنی است که علتمیشود این افراد مدام به سمت نوشابه جذب شوند.
مرادی اظهار داشت:کافئین حاضر در نوشابه علتعوارضی، چون سرطان، سختی خون بالا و تپش قلب میشود، این چنین برای تشکیل این نوشیدنی از آب نامرغوب که دارای کلر و فلوراید است منفعت گیری میشود.
او با اشاره به این که این نوشیدنی به ظاهر خوشمزه فاقد هرگونه قیمت غذایی است و اگر دقت کرده باشید بعد از نوشیدن آن حس تشنگی شدیدی به وجود میآید که بخاطر وجود قند و کافئین بالاست، چون این دو ماده جهت افت آب بدن و این چنین پوسیدگی دندانها و از بین رفتن آنها در صورت منفعت گیری طویل زمان میشودادامه داد:چند دقیقه سپس از خوردن نوشابه، قند بدن زیاد بالا میرود و کبد ناچار میشود این حجم از قند را به چربی تبدیل کند.
مرادی افزود:حجم زیاد شکری که در تهیه نوشابه به کار رفته است را اگر در یک لیوان آب حل کرده و میل کنیم علتابراز حالت تهوع و استفراغ میشود، اما در نوشابه با منفعت گیری از فسفریک اسید و برخی دیگر از طعم دهندهها تغییراتی تشکیل میشود که خوردن این حجم از شکر را قابل تحمل میکند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی