شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

آخرین حالت شیوع تب دنگی در سرزمین؛ کدام استان ها در معرض شیوع می باشند؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

حسین فرشیدی روز سه‌شنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۳ در نشست خبری که در وزارت بهداشت برگزار شد، به حالت بیماری تب دنگی در سرزمین اشاره کرد و او گفت: پشه آئدس برای اولین بار در سال ۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان شناسایی شد و عمل های برای جلوگیری از گسترش زیست بوم این پشه در سرزمین از همان زمان اغاز گردید.

وی با گفتن این که مطابق آمار سازمان بهداشت جهانی یک سال بعد از کشف این پشه، بیماری تب دنگی گسترش می‌یابد، افزود: خوشبختانه با تشکیل نظام مراقبت قوی، طی چهار سال و نیم قبل از تکثیر بیماری تب دنگی در سرزمین جلوگیری شده است و در این زمان اگر پشه‌ای هم در منطقه‌ای از سرزمین مشاهده شده، این پشه‌ها آلوده نبوده‌اند.

فرشیدی اضافه کرد: با ورود بیماران از کشورهای حوزه خلیج فارس به اختصاصی دوبی از اردیبهشت امسال و با وجود این که بیشترین ساکنان دوبی از شهرستان‌های لار و گراش استان فارس می باشند، مراقبت در این استان تشدید شد.

وی با گفتن این که اکنون در استان‌هایی همانند بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، مازندران، گیلان و گلستان مراقبت‌ها زیاد تر است، او گفت: در این استان‌ها زندگی پشه آئدس در حداقل آب می‌تواند رخ دهد، حتی در استان‌هایی که از کولر آبی منفعت گیری می‌کنند. چون پشه آئدس در این آب‌ها تخمک گذاری می‌کند و این تخمک‌ها حتی بعد از خشک شدن آب‌ها می‌تواند تا یک سا ل و نیم زنده بماند و بارندگی علتجان دادن مجدد به این تخمک‌ها و تبدیل آنها به پشه آئدس می‌شود.

فرشیدی با اصرار بر این که در مناطق آلوده هر نوع گزشی که صورت می‌گیرد مردم باید گمان آئدس بدهند و مراقبت کنند، افزود: تب، درد شکننده استخوان، بدن درد، تهوع و استفراغ از علائم بیماری تب دنگی ناشی از گزش پشه آئدس می باشند. لذا اگر فردی این علائم اولیه را داشت باید سریعاً به مراکز بهداشتی مراجعه کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه گفت: در پاکستان و عراق هم این بیماری دیده شده و هر نوع ورود و خروج مسافر به سرزمین از این کشورها باید کنترل شود و هر مسافری در بدو ورود به سرزمین، باید سفرش به این کشورها را خبر دهد.

وی با گفتن این که خطر بیماری در صورت عدم تشخیص زودهنگام و عدم مراقبت‌های ملزوم زیاد است، او گفت: سند ملی مبارزه با پشه آئدس با امضای رئیس سازمان پدافند سرزمین به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده است. در این سند ماموریت های همه سازمان‌ها گفتن شده که باید به نقش خود عمل کنند تا بتوانیم از این بیماری پیشگیری کنیم.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article