شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان تکمیل شد؛ راه‌اندازی در سال 2039_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

مونتاژ رآکتور همجوشی ITER سرانجام با نصب آخرین سیم‌پیچ مغناطیسی تکمیل شد، اما این رآکتور تا ۱۵ سال دیگر فعالیت خود را با همه توان اغاز نخواهد کرد. رآکتور ITER ابتدا قرار می بود در سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی اولیه شود، اما به‌جستوجو تأخیرهای متعدد، اکنون دانشمندان می‌گویند که راه‌اندازی همه‌وکمال آن در سال ۲۰۳۹ محقق خواهد شد تا دستگاهی کامل‌تر اراعه شود.

بر پایه گزارش Live Science، مدیر کل ITER در یک کنفرانس مطبوعاتی او گفت که مسلماً راه‌اندازی ITER مطابق نقشه‌راه پیش نمی‌رود. او این چنین او گفت عاقلانه نیست که چشم به راه بمانیم تا همجوشی هسته‌ای مشکلات زیست‌محیطی و دیگر مشکلاتهای انرژی بشریت را حل کند.

دانشمندان این پروژه می‌گویند که بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی جهان اکنون مونتاژ شده، اما به‌علت چالش‌های گوناگون در سال ۲۰۳۹، یعنی چهار سال دیرتر از برنامه قبلی، به فعالیت با همه توان با سوخت ترکیبی دوتریوم/تریتیوم خواهد رسید. این بدان معناست که نیروی همجوشی، که توکامک ITER در خط مقدم آن قرار دارد، زیاد دور از انتظار است که در چند سال آینده راه‌حلی برای بحران آب‌وهوای زمین باشد.

تأخیر در راه‌اندازی بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان

به حرف های مدیر کل ITER، چند سالی می‌شود که نقشه راه تدوین‌شده در ۲۰۱۶، دیگر قابل اجرا نیست. به‌عبارتی از سال ۲۰۲۰، اشکار شد که اولین پلاسمای این رآکتور در سال ۲۰۲۵ قابل دستیابی نخواهد می بود.

او این چنین او گفت که همه‌گیری کرونا نقش مهمی در عدم دستیابی به این ضرب‌الاجل ایفا کرد، چون برخی از کارخانه‌های فراهم‌کننده قطعات ITER را تعطیل کرد، نیروی کار را افت داد و تأثیرات فرد دیگر همانند عقب‌افتادن حمل‌ونقل دریایی و دیگر موارد تشکیل کرد. علاوه‌براین، ساخت برخی از اولین قطعات در نوع خود برای ITER نیز چالش‌برانگیزتر از آن چیزی می بود که قبلاً فکر می‌شد و تبدیل تأخیر شد.

بزرگ‌ترین رآکتور همجوشی هسته‌ای جهان محصول همکاری بین ۳۵ سرزمین (کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه، چین، هند و ایالات متحده آمریکا) است. ITER نیرومندترین آهنربای جهان را دارد و یقیناً طراحی دیدنی این رآکتور با هزینه‌ای به همان اندازه سنگین همراه بوده است.

در ابتدا این رأکتور قرار می بود نزدیک به ۵ میلیارد دلار هزینه داشته باشد و در سال ۲۰۲۰ اغاز به کار کند. اکنون با تأخیرهای بسیاری مواجه شده و بودجه آن بیشتر از ۲۲ میلیارد دلار افزایش یافته و اکنون نیز ۵ میلیارد دلار اضافی برای پوشش هزینه‌های دیگر نظر شده است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article