شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

ثبت ۹ مورد ابتلای محلی به تب دانگی در هرمزگان_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

دکتر شهنام عرشی،  با گفتن این که ۹ مورد ابتلای محلی به تب دانگ گزارش شده، اظهار کرد: تب دانگ، با اهمیت ترین نوشته حوزه سلامت در این روزها به حساب می‌آید.  اکنون، استان‌های هرمزگان، سیستان‌وبلوچستان – (به اختصاصی شهر چابهار)، بوشهر، خوزستان، گیلان، مازنداران و گلستان دچار این بیماری می باشند. اگرچه پشه آئدس در استان‌های مازندران و گلستان صید نشده اما این دو استان نیز در معرض خطر قرار دارند.

او همین طور گفت:  زیاد تر موارد ابتلا به تب دانگ از سرزمین امارات داخل شده‌اند و ۹ مورد ابتلای محلی در «بندر لنگه» استان هرمزگان گزارش شده است . اخباری در رسانه‌ها مبنی بر صید پشه آئدس در برخی استان‌ها همانند خراسان رضوی انتشار شده؛ باید او گفت که پشه در این استان‌ها صید نشده اما ابتلاء به تب دانگ گزارش شده است. ابتلا به تب دانگ در استان‌های شیراز، مشهد، قزوین و قم نیز به ثبت رسیده که همه این موارد از سرزمین امارات داخل شده‌اند.  

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمورد ویژگی‌های ظاهری پشه آئدس گفت: اگر فردی موفق به دیدن پشه آئدس با ذره‌بین شود، خطوط سفید این پشه را می‌بیند. این پشه به علت خطوطی که دارد در جنوب سرزمین «پشه گورخری» نام دارد و نام این پشه در جنوب‌شرقی آسیا نیز “Tiger Mosquito” است. پشه معمولی، خطوط سفید را ندارد؛ به این علت اگر پشه آئدس زیر ذره‌بین قرار گیرد، خطوط سفید آن قابل مشاهده است.  

عرشی افزود: پشه آئدس از منظر بیولوژیکی می‌تواند چهار بیماری «چیکونگونیا»، «تب زرد»، «زیکا» و «تب دانگ» را منتقل کند. اگرچه پشه آئدس می‌تواند چهار بیماری را منتقل کند، اما پشه مالاریا می‌تواند فقط یک بیماری یعنی مالاریا را منتقل کند.  

وی خاطرنشان کرد: واکسن تب دانگ در جنوب‌شرقی آسیا و آمریکا، مرحله های مطالعات بالینی را سپری می‌کند. واکسن تب دانگ برای شرایط جاری سرزمین مناسب نیست؛ چرا که واکسن باید با خصوصیات پشه مشابه باشد. اینطور نباید فکر کرد که واکسن برای شرایط جاری مناسب است؛ به طور مثال، نزدیک به ۵۰ سال از شناسایی ویروس HIV می‌گذرد اما طی این بازه وقتی واکسنی برای این ویروس وجود ندارد. بازهم اصرار می‌کنم، واکسن برای شرایط جاری سرزمین مناسب نیست؛ این نوشته فقط اختصاصی ایران نیست و واکسن تب دانگ در دسترس همه کشورها نیست و برخی کشورها مطالعات بالینی آن را سپری می‌کنند.  

عرشی فرمود: مراقبت برای جلوگیری از گزش پشه و ابتلاء به تب دانگ زیاد الزامی است. دستورالعمل‌های بهداشتی درمورد این بیماری همانند منفعت گیری از لوسیون‌های دافع حشرات، پوشیدن لباس مناسب، به‌سازی محیط و دیگر موارد اراعه شده که مراعات همه این موارد الزامی است.  

این چنین  دکتر سعید کریمی – معاون درمان وزارت بهداشت  اظهار کرده است که ۶۳ مورد تازه به تب دانگی مبتلا شده‌اند و ۳۰ درصد افرادی که با نشانه استخوان درد شدید و تب بالا به مراکز درمانی مراجعه کردند به بیماری تب دانگی مبتلا بوده‌اند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article