شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

افت مصرف گوشت فرآوری‌شده می‌تواند از دیابت نوع ۲ و سرطان جلوگیری کند_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

شواهد تازه مشخص می کند که گوشت‌های فرآوری‌شده با چندین بیماری مهم مرتبط می باشند. داده‌های انجمن بهداشت عمومی آمریکا مشخص می کند که افت ۳۰ درصدی مصرف گوشت فرآوری‌شده (نزدیک به ۶۱ گرم در هفته) می‌تواند از ۳۵۲,۹۰۰ مورد دیابت نوع ۲، ۹۲,۵۰۰ مورد بیماری قلبی عروقی، ۵۳,۳۰۰ مورد سرطان کولورکتال و ۱۶,۷۰۰ مرگ به هر علتی در طول دهه آینده پیشگیری کند. حتی اگر مصرف گوشت فرآوری‌شده تنها ۵ درصد افت یابد، تا این مدت مزایای سلامت عمومی وجود خواهد داشت اما به مقدار کمتر.

منفعت گیری از گوشت قرمز فرآوری‌نشده

تحقیقات بیشتری برای اثبات نتایج مورد نیاز است. اما دانشمندان دانشگاه «ادینبورگ» و «کارولینای شمالی» استدلال می‌کنند که باتوجه به دوزهای بالای سدیم و چربی اشباع‌شده در گوشت فرآوری‌شده، بیشترین مصرف گوشت و طیور باید از فرم‌های تازه، منجمد یا کنسرو در روبه رو گوشت‌های فرآوری‌شده باشد.

گوشت فرآوری‌شده در قیاس با گوشت قرمز فرآوری‌نشده، همانند گوشت چرخ‌کرده یا فیله گاو، به وضوح با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و برخی سرطان‌ها همانند سرطان روده بزرگ مرتبط است.

مطالعات قطعی درمورد گوشت قرمز کمیاب است، اما نویسندگان مطالعه جاری نشانه‌هایی را اشکار کردند که مشخص می کند خوردن گوشت فرآوری‌شده یا گوشت قرمز فرآوری‌نشده، می‌تواند در طویل مدت تبدیل پیامدهای منفی برای سلامتی شود.

تحقیقات درمورد گوشت فرآوری‌شده نشان از صدمه‌های آن دارد

با منفعت گیری از داده‌های انجمن بهداشت عمومی آمریکا از ۸۶۶۵ نفر، تیم بین‌المللی محققان یک «ریزشبه‌سازی» برای بیشتر از ۲۴۲ میلیون بزرگسال در ایالات متحده تشکیل کردند.

در ابتدا، آنها دریافتند که مصرف گوشت فرآوری‌شده در ایالات‌متحده نزدیک به ۲۹ گرم در روز است. درحالی‌که گوشت قرمز فرآوری‌نشده نزدیک به ۴۶.۷ گرم در روز مصرف می‌شود.

مدل‌ها نشان خواهند داد که افت ۳۰ درصدی هر دو نوع اندازه‌گیری‌شده (در کل ۸.۷ گرم گوشت فرآوری‌شده و ۱۴ گرم گوشت قرمز فرآوری‌نشده در روز) می‌تواند تبدیل ابراز بیشتر از یک میلیون مورد کمتر دیابت نوع ۲، ۳۸۲,۴۰۰ مورد کمتر بیماری قلبی عروقی، ۸۴,۴۰۰ مورد کمتر سرطان کولورکتال و ۶۲,۲۰۰ مرگ کمتر به هر علتی در یک دوره ۱۰ ساله شود.

گوشت فرآوری‌شده

نتایج برای گوشت فرآوری‌شده قانع‌کننده‌تر است. در سال ۲۰۱۵، سازمان جهانی بهداشت (WHO) به‌طور رسمی گوشت فرآوری‌شده را با گفتن «سرطان‌زا» طبقه‌بندی کرد. یک آنالیز در سال ۲۰۲۱ نشان داد که خوردن‌ ۵۰ گرم گوشت فرآوری‌شده در روز، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۱۸ درصد افزایش می‌دهد.

انجمن قلب آمریکا هم پیشنهاد می‌کند گوشت فرآوری‌شده را به نزدیک به ۱۰۰ گرم در هفته یا تقریباً ۱۴ گرم در روز محدود کنید.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

مطابق ریزشبیه‌سازی تازه، این پیشنهاد‌ها می‌توانند حتی سخت‌گیرانه‌تر باشند.

سیاست‌های آینده

علی‌رغم یافته‌های بیشتری که مصرف گوشت فرآوری‌شده را به اثرات مزمن سلامتی مرتبط می‌کند، مصرف آن در ایالات‌متحده در دو دهه قبل افت نیافته است.

باتوجه به این که امروزه دیابت تقریباً ۱۲ درصد از جمعیت ایالات‌متحده و ۳۰ درصد از افراد بالای ۶۵ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد، این تحول در رژیم غذایی می‌تواند به میلیون‌ها نفر پشتیبانی کند تا زندگی سالم‌تری داشته باشند.

گوشت فرآوری‌شده

دستورالعمل‌های غذایی برای آمریکایی‌ها، که قرار است در سال ۲۰۲۵ به‌روزرسانی شوند، در جهت تشکیل برنامه‌های پشتیبانی غذایی، ناهار در مدرسه و تغذیه پایه‌ای می باشند.

نویسندگان این مطالعه نتیجه می‌گیرند که اراعه یک پیشنهاد خاص برای افت مصرف گوشت فرآوری‌شده می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای به‌اختصاصی برای کودکان و جوانان داشته باشد.

این مطالعه در The Lancet Planetary Health انتشار شده‌ است.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article