شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

چرا خوردن دو همبرگر بهتر از خوردن یک همبرگر با سیب‌زمینی است؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
3 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

هنگامی که به یک فست‌فودی می‌روید، امکان پذیر در کنار همبرگر خود سیب‌زمینی نیز خواست دهید؛ چراکه یک باور عمومی وجود دارد که می‌گوید خوردن دو همبرگر یا دو وعده غذایی شبیه خوب نیست. اما یک متخصص تغذیه نظر فرد دیگر دارد. «امیلی فیلد» (Emily Field) می‌گوید بر پایه شواهد علمی و سازوکارهای بدن، همیشه باید در مصرف مواد غذایی اعتدال در دریافت مواد مغذی گوناگون را در نظر بگیریم، و ازاین‌رو بهتر است به‌جای یک همبرگر با سیب‌زمینی، دو همبرگر بخورید.

بر پایه گزارش اینسایدر، امیلی فیلد می‌گوید هنگامی می‌خواهید غذایی بخورید، به سه جزء مهم آن دقت کنید: پروتئین، کربوهیدرات و چربی. پروتئین به ماهیچه‌های شما سوخت می‌رساند و علتمی‌شود حس سیری کنید، کربوهیدرات‌ها انرژی را فراهم می‌کنند و چربی نیز در جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی مؤثر است و درعین‌حال سلول‌ها را سالم نگه می‌دارد.

فیلد می‌گوید نگه داری اعتدال در مصرف این مواد مغذی در یک وعده غذایی به این معنی است که میل کمتری خواهید داشت و دیگر پرخوری نخواهید کرد. به این علت اگر یک وعده غذایی اعتدال خوبی بین چربی، کربوهیدرات و پروتئین داشته باشد، انتخاب بهتری است.

بر پایه پژوهشی که در سال ۲۰۱۷ در Nutritional Metabolism انتشار شده، اعتدال در غذاخوردن به‌علت نقشی که در فراهم مواد مغذی گوناگون دارد و علتتنظیم سطح قند خون ما می‌شود، مهم است. به‌عبارتی انرژی که سلول‌های ما حمل و سپس از صرف غذا در سراسر بدن توزیع می‌کنند، از مزایای اعتدال در تغذیه محسوب می‌شود.

چرا دو همبرگر بهتر از یک همبرگر و سیب‌زمینی است؟

امیلی فیلد برای قضیه اعتدال، مصرف یک همبرگر معمولی را مثال می‌زند. یک همبرگر با دو تکه نان کوچک و گوشت، بدون پنیر یا سس، حاوی ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالری است. این مقدار کالری از کربوهیدرات‌های حاضر در نان (تقریباً ۴۰ گرم)، پروتئین حاضر در گوشت (نزدیک به ۱۷ گرم) و چربی (نزدیک به ۱۰ گرم) به دست می‌آید.

از سویی یک ظرف سیب‌زمینی سرخ‌شده، فقط مقدار بسیاری چربی و کربوهیدرات دارد (به‌عبارتی تقریباً به اندازه یک همبرگر حاوی کالری است) اما پروتئین آن زیاد کم است. شما با معاوضه سیب‌زمینی سرخ‌شده با یک همبرگر دوم، مصرف پروتئین خود را تقریباً دو برابر می‌کنید و درعین‌حال مقدار چربی و کربوهیدراتی را که می‌خورید افت می‌دهید.

امیلی فیلد می‌گوید که برای سنجش مقدار اعتدال در یک وعده غذایی کافیست از خودتان سوال کنید: «دو ساعت سپس از خوردن آن چه احساسی خواهم داشت؟» به حرف های فیلد هنگامی در تغذیه خود، اعتدال را در نظر نمی‌گیرید، بعد از مصرف یک وعده، حس خواب‌آلودگی و خستگی می‌کنید. اما اگر به همان وعده پروتئین و کربوهیدرات اضافه کنید، حس بهتری خواهید داشت.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

TAGGED:
Share This Article