شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

«آنفولانزای تفلون» یا «تب دود» ماهی‌تابه نچسب چیست؟_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

«مراکز سموم در آمریکا» که مدیریت ۵۵ مرکز سم‌شناسی در این سرزمین را بر مسئولیت دارد، گزارشی در رابطه ابتلای بیشتر از ۲۶۵ مورد مشکوک به «تب دود» در سال ۲۰۲۳ را انتشار کرده است که بیشترین تعداد موارد ابتلا از سال ۲۰۰۰ میلادی در این سرزمین است.

به حرف های این مراکز، طی دو دهه قبل، بیشتر از ۳۶۰۰ گزارش از موارد مشکوک تب دود گزارش شده است. به حرف های این مراکز، همه این موارد نه تنها در خانه که تعداد بسیاری از آنها در محل کار اتفاق افتاده‌اند. آماری که دقت اختصاصی به نحوه صحیح منفعت گیری از این نوع ماهیتابه‌ها در زمان پخت و پز را می‌طلبد.

علائم «آنفولانزای تفلون» چیست؟

در صورت استنشاق و تنفس بخار حاصل از داغ شدن ظروفی که با پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE) پوشانده شده‌اند، علائمی همانند آنفولانزا در بدن تشکیل می‌شود. علائم تب پلیمری شامل سفتی قفسه سینه، سرفه، مشکل در تنفس و سردرد است.

به حرف های دکتر داری‌ین ساتون، علائم این عارضه در طی دو تا سه روز از بین می‌روال، اما اثرات طویل زمان این حالت هم چنان ناشناخته‌اند.

ساتون می‌گوید: «ما تا این مدت از اثرات طویل مدت آن خبری نداریم، اما می‌دانیم که این مواد شیمیایی با ابتلا به ناهنجاری‌های تیروئید، برخی سرطان‌ها، همانند سرطان کلیه و این چنین مشکلات خاص ناباروری مرتبط می باشند.»

مواد شیمیایی به کار رفته در ظروف نچسب با ابتلا به ناهنجاری‌های تیروئید، برخی سرطان‌ها، همانند سرطان کلیه و این چنین مشکلات خاص ناباروری مرتبط می باشند.

مواد پر و پلی فلوئوروآلکیل یا به اختصار (PFAS) نوعی ترکیب شیمیایی است که برای دهه‌ها در محصولاتی همانند ظروف نچسب، لوازم آرایشی و لباس‌های ضد آب منفعت گیری شده است، اما به حرف های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، به تازگی اثرات نامطلوب آن بر سلامتی گزارش شده است.

پیشنهاد‌هایی در منفعت گیری از ظروف تفلون

دکتر ساتون پیشنهاد می‌کند که «مردم ظروف نچسب فرسوده و آن‌هایی که بیشتر از ۳ تا ۵ سال از زمان منفعت گیری شان می‌گذرد را دور بریزند. علاوه بر این، تابه‌ها باید در مکان‌هایی با تهویه مناسب منفعت گیری شوند.»

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

به حرف های سازندگان این ظروف، مراقبت صحیح از قابلمه‌ها و تابه‌های نچسب برای جلوگیری از تشکیل خش در آن‌ها زیاد مهم است.

از همه مهمتر آنکه ماهیتابه‌های تفلون نباید بالای ۲۶۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شوند. بدین منظور پرهیز از گرم کردن تابه خالی روی حرارت زیاد اجاق گاز و اجتناب از قرار دادن آن‌ها در دمای بالای فر از مواردی است که حتما باید مراعات شود.

به حرف های مرکز سموم، اگر فردی علائم تب پلیمری را توانایی کرد، به او پیشنهاد می‌شود تا از منبع بخار فاصله گیرد. نوشیدن مایعات و منفعت گیری از مسکن‌های بدون نسخه برای کنترل تب و بدن درد نیز پیشنهاد می‌شود.

افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی و افرادی با علائم ادامه‌دار نیاز به برسی پزشکی بیشتری دارند.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article