به گزارش آفتاب شرق
به گزارش گروه اجتماعی ، نشست تخصصی راهکارهای مقابله با بیماری دنگی، به همت ستاد گسترش فناوری زیست فناوری و با وجود جمعی از حشره شناسان، شرکت های دانش بنیان و نمایندگانی از اداره کل تجهیزات پزشکی و دیگر قسمت های مرتبط در وزارت بهداشت، انستیتو پاستور و … در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری برگزارشد.
مقصد از برگزاری نشست تخصصی راهکارهای مقابله با بیماری تب دنگی، تعامل و هم افزایی بین شرکتهای دانش بنیان با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گفتن متولی حوزه بهداشت و درمان می بود.
محمد حسین متالهی؛ دبیر ستاد گسترش زیست فناوری در نشست تخصصی راهکارهای مقابله با بیماری تب دنگی طی سخنانی او گفت: درمورد مقابله با بیماری دنگی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سیستم درمانی خط مقدم است و معاونت علمی و ستاد گسترش زیست فناوری نقش حمایترا برعهده دارد و از آنجا که نگاهی فرابخشی دارد، میکوشد تا قسمتهای گوناگون صنعت، قسمت خصوصی و دولتی را همافزا کند.
او همین طور گفت: از دیگر انگیزههای ستاد گسترش زیست فناوری برای راه اندازی این نشست تخصصی، تشکیل زمان از دل مشکلاتها است. در تعداد بسیاری از اوقات گسترش فناوری از دل مشکلاتها رخ دادهاست و فناوریهای تازه به دنیا معارفه شده و فناوریها خود را در میدان نشان دادهاند.
وی با اشاره به این که ما باید توان سرزمین برای مقابله یا این چنین اتفاقاتی را افزایش دهیم، افزود: ارتقا توان سرزمین برای مقابله بیماری تب دنگی، وابسته به توانایی و زیرساختهای سرزمین است، تب دنگی آزمون و زمان فرد دیگر است که از رهگذر آن بتوانیم زیرساختها را بهبود دهیم.
دبیر ستاد گسترش زیست فناوری خاطرنشان کرد: فرآیند تشکیل از نیاز عقبتر است و ما باید نخست اشکارکنیم که جمعیتی را که میخواهیم تست کنیم، چه مقدار است؟ این چنین، تعداد تست مورد نیاز، این که چه مقدار ضمانت خرید وجود دارد و وزارت بهداشت چه پشتیبانیهایی را اراعه میکند، از دغدغههای شرکتهای دانش بنیان برای تشکیل کیتهای تشخیص است.
زارع که به نمایندگی از طرف اداره کل تجهیزات پزشکی در نشست وجود داشت در جواب به سوالهای مطرح شده از سوی متالهی او گفت: نیاز ما، ۱۰ هزار کیت مولکولی و ۲۰۰ هزار کیت تشخیص سریع است که بخشی از این نیاز فراهم شده است و قسمت فرد دیگر از آن در حال فراهم است و تا کنون از تعداد کیتهای در دسترس وارداتی منفعت گیری کردهایم.
وی در خصوص این که شرکتهای دانش بنیان در تشکیل این کیتهای تشخیصی چه مقدار ضمانت خرید خواهند داشت، او گفت: مقدار نیاز به کیتهای تشخیص منوط به روال بیماری است و با دقت به این که تا بحال زیر ۲۰۰ نفر ابتلا به این بیماری گزارش شده است، نمیتوان در این خصوص عدد دقیقی اراعه کرد؛ با این حال وجود این چنین کیتهای تشخیصی در سبد کالای شرکتهای دانش بنیان خالی از منفعت نیست.
پوریای ولی که به نمایندگی از انستیتو پاستور در جلسه وجود داشت هم او گفت: از دید حشرهشناسان هرجا که پشه آئدس داخل شده است، در بعد آن بیماری دنگی اپیدمی شده و رفتن این پشه از یک اقلیم هم کاری به غایت دشوار است.
وی در ادامه به عقبه وجود این نوع حشره به سرزمین گریز زد و او گفت: نخستین بار در سال ۱۳۹۸ پشه آئدس در بندر لنگه صید شد و پیشبینی ما این می بود که ظرف دو، سه سال سپس فراگیر شود که خوشبختانه این چنین نشد.
به حرف های وی، تکثیر و انتشار کردن فراگیر آئدس چیزی نزدیک به سه تا پنج سال زمان میبرد و پیشبینی میشود که ما در پاییز امسال پیک محدودی از دنگی را توانایی کنیم اما موارد مثبت ابتلا به این بیماری هر سال زیاد تر خواهد شد.
پوریای ولی با اشاره به این که تشکیل ملزوم است ولی نباید علتضرر شود، تصریح کرد: نباید از ورود کیتهای خارجی ممانعت کنیم و به مثالهای خارجی برای قیاس اثربخشی کیتهای داخلی نیاز داریم.
وی در آخر خاطرنشان کرد: مسئولیت برسی کیتها با انستیتو پاستور است و این مجموعه با پشتوانه ۲۳ ساله در حوزه ویروسها، آماده برسی مثالهای اراعه شده از سوی شرکتها است.
راز، بیوتکنولوژیست و دیگر سخنران این نشست او گفت: هشت سال است که پرورش پشه آئدس را در انستیتو کرج در دست کار داریم. این حشره به شدت مقاوم است و سرما و گرما را تا حد بالایی تحمل میکند، مهاجم است و به این علت اراعه برنامههایی برای از بین بردن این حشره احتمالا چندان موفق نباشد.
به حرف های وی، یکی از تواناییهای موفق در روبه رو با این حشره در دنیا، کنترل بیولوژیک و کنترل ویروس در بدن حشره است.
در ادامه هر یک از شرکتهای دانش بنیان به اراعه دغدغهها و مسائل خود در خصوص تشکیل کیتهای تشخیصی پرداختند و در این راستا؛ مدیرعامل سیب سبز سلامت، او گفت: دو برنامه را در روبه رو با بیماری دنگی در دستور کار داریم، نخست تشکیل کیت تشخیص سریع است که الان در مرحله TRL5 قرار دارد و دوم یک محصول پوشش گیاهی که دافع پشه است. هماهنگی سیستم بهداشتی با قسمت تشکیل داخلی در او گفت و گو نیازها، نبوده است یا طویل بودن پروتکلهای تائیدی و عدم صدور مجوز به تولیدات داخلی و نهایتاً واردات محصولات خارجی کیتهای تشخیص تب دنگی از دیگر موضوعاتی می بود که از سوی شرکتهای دانش بنیان مطرح شد.
در آخر این جلسه، متالهی به الزام رسیدن به این یک عمل ملی در روبه رو با بیماری تب دنگی اشاره کرد و او گفت: ما باید در راستای ازمایش ها دنیا حرکت کنیم و تصمیمی برای تشکیل ذخایر استراتژیک بگیریم. افراد بیعلامت میتوانند به انتشار کردن پشه آلوده منجر شوند لذا، زیاد از مسائل را میتوان در مرحله بالینی حل کرد و باید در این عرصه فعال ظاهر شویم.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع