شنبه, اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

تغذیه در ابتلا به آلزایمر چه نقشی دارد؟/ ۵ ماده غذایی فراموشی‌زا_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

مطالعات مشخص می کند که رژیم غذایی در ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارد. برخی از مواد غذایی مشکوک به افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر عبارت هستند از:

۱. گوشت قرمز

گوشت قرمز منبع زیاد خوبی از آهن و برای پیشگیری از کم‌خونی الزامی است. با این حال، مقدار بیشتر از حد آهن در بدن به گسترش رادیکال‌های آزاد پشتیبانی می‌کند که تبدیل صدمه و تخریب سلولی می‌شود. آهن تمایل به تجمع در ماده خاکستری مغز دارد، جایی که اختلال شناختی در ابتدا در آن تشکیل می‌شود. محققان پیشنهاد می‌کنند مصرف گوشت قرمز را به یک یا دو بار در هفته محدود کنید یا گوشت گاو را، که با علف تغذیه می‌شود، انتخاب کنید.

۲. کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

رژیم غذایی سرشار از نشاسته و قند نیز افراد مسن را در معرض خطر قرار می‌دهد. سالمندانی که از خوردن مکرر غذاهای غنی از کربوهیدرات لذت می‌برند، چهار برابر زیاد تر در معرض ابتلا به آلزایمر می باشند. نان، ماکارونی و مشتقات آنها علتافزایش قابل دقت گلوکز و انسولین می‌شود. افزایش شدید و سریع قند خون علتمی‌شود که لوزالمعده انسولین بیشتری ترشح کند که محققان اعتقاد دارند این کار به عروق خونی شکننده مغز صدمه می‌رساند.

۳. محصولات گلیکاسیون پیشرفته (AGEs)

AGE به «محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته» اشاره دارد. ترکیبات گلیکوژن به طور طبیعی در سراسر بدن و در برخی غذاها یافت می‌شود. با این حال، غذاهای AGE علتافزایش سطح گلوکز خواهد شد. مطالعات مشخص می کند سالمندانی که آلزایمر در آنها تشخیص داده شده است، به علت ناتوانی در متابولیسم این ماده، سطح گلوکز در مغزشان افزایش یافته است. برخلاف دیگر سلول‌های بدن، گلوکز برای دعوا به مغز یا تأثیر بر نورون‌ها به انسولین نیاز ندارد. فکر می‌شود که سطوح بیشتر از حد گلوکز علتالتهاب و صدمه سلولی می‌شود.

۴. غذاهای حاوی کلسترول بالا

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

مطالعات مشخص می کند که کلسترول بالا در تشکیل آلزایمر مؤثر است. کلسترول در تشکیل پروتئین‌های آمیلوئید بتا، که به نورون‌ها صدمه می‌رسانند، نقش دارد. حیوانات آزمایشگاهی که با غذاهای پرچرب و کلسترول بالا تغذیه می‌شدند، در قیاس با حیواناتی که رژیم غذایی سالم‌تری داشتند، در یادگیری و برای سپردن، مشکلات بیشتری داشتند. نتایج آزمایش نشان داد مغز حیوانات مبتلا، ضمن ابراز علائم آلزایمر، مقدار قابل توجهی از نورون‌ها را هم از دست داد.

در فنلاند نیز دانشمندان ۴۴۴ نفر را مورد مطالعه قرار دادند. محققان دریافتند افرادی که در دوران میانسالی به طور مزمن کلسترول خون بالا داشتند، سه برابر زیاد تر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر در سال‌های پیری بودند.

تغذیه در ابتلا به آلزایمر چه نقشی دارد؟/ ۵ ماده غذایی فراموشی‌زا

۵. گلوتن

گلوتن پروتئینی است که به طور طبیعی در برخی غلات از جمله گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. به باور متخصصان، حساسیت به گلوتن غیر سلیاک می‌تواند در تشکیل بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. حساسیت به گلوتن امکان پذیر در افرادی که بیماری سلیاک ندارند ظاهر شود. در برخی افراد، سیستم گوارشی گلوتن را به گفتن یک ماده زیان اور یا یک تهدید فهمیدن می‌کند. به این ترتیب، التهاب رخ می‌دهد و در سراسر بدن، از جمله مغز گسترش می یابد. گمان‌ها بر این است که عکس العمل نامطلوب به گلوتن تبدیل صدمه دیدن نورون می‌شود.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article