به گزارش آفتاب شرق
محققان برای این تحقیق، ۴ میلیون و ۳۲۹ هزار و ۲۸۸ شرکتکننده در کره جنوبی را که سابقه سیگارکشیدن معمولی داشتند، در دو مقطع وقتی، ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ بازدید کردهاند. در آخرین دوره بازدید، آنها فهمید شدند ۵۳,۳۵۴ نفر از شرکتکنندگان به سرطان ریه مبتلا شده بودند و ۶۳۵۱ نفر بر تاثییر سرطان ریه فوت کرده بودند.
شرکتکنندگان تحقیق بر پایه سابقه مصرف سیگار و تحول عادت به ۶ گروه دستهبندی شدهاند.
افزایش گمان ابتلا به سرطان ریه با سیگار برقی
به حرف های دانشمندان، افرادی که ۵ سال یا زیاد تر از ترک سیگارشان میگذرد و از سیگارهای برقی منفعت گیری کردهاند، نسبت به سیگاریهایی که در همان زمان سیگار را کنار گذاشتهاند اما از ویپ یا سیگار برقی منفعت گیری نکردهاند، زیاد تر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان ریه قرار دارند.
در افراد سیگاری که کمتر از ۵ سال است مصرف را کنار گذاشتهاند، نیز آنهایی که از سیگار الکترونیکی منفعت گیری کردهاند، نسبت به افراد غیرسیگاری زیاد تر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه و مرگومیر ناشی از آن قرار داشتهاند.
در سیگارهای برقی و ویپ از مایعی منفعت گیری میشود که بعد از گرم شدن به بخار تبدیل میشود و فرد آن را استنشاق میکند. آنها بعضی اوقات حاوی تنباکو می باشند که قسمت زیان اور مهم سیگار است و علتسرطان میشود. بااینحال ویپ مواد شیمیایی بالقوه زیان اور فرد دیگر نیز دارد که یقیناً مقدار آنها نسبت به سیگار عادی، کمتر است.
باوجوداین، درحالحاضر اشکار نیست چه مقدار قرارگرفتن در معرض این مواد شیمیایی مستقیماً جهت تشکیل سرطان میشود. علاوهبراین، در مطالعات فرد دیگر نشان داده شده که مصرف مختصرزمان سیگار برقی (کمتر از ۲ سال) با افزایش ابتلا به سرطان ارتباطی ندارد.
درمورد دیگر تغییرات ایجادشده در این افراد نیز مطابق مطالعهای که مارس ۲۰۲۴ انتشار شده، DNA سلولهای دهان مصرفکنندگان ویپ و سیگار معمولی تغییرات شبیهی کردهاند.
جزئیات این تحقیق در کنفرانس بینالمللی ATS 2024 اظهار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی