به گزارش آفتاب شرق
مواد غذایی که قند و شکر بسیاری دارند به تخریب دندانها پشتیبانی بسیاری میکنند. پیشنهاد میکنیم مقدار قندی که مصرف میکنید در رژیم غذایی خود کنترل کنید. در تعداد بسیاری از نوشیدنیها و مواد غذایی برچسب حقایق تغذیهای وجود دارد. در این برچسب مقدار قند حاضر نوشته شده است.
معمولترین خوراکیهایی که قند بسیاری دارند عبارت هستند از : کیک، قند، شکر، شکلات، شیرینیها، پاستیل، نوشابه. غذاهایی که نشاسته بسیاری دارند نظیر (چیپس) نیز در پوسیدگی دندانها نقش دارند.
افتکدام ویتامین علتپوسیدگی دندان میشود؟
پوسیدگی دندان نوعی بیماری است که در آن بافت سخت دندان (مینا و سپس عاج) تخریب خواهد شد. این تخریب به وسیله اسیدی که از برخی باکتریها (عمدتا استرپتوکوک و موتان) خارج میشود بوقوع میپیوندد. این اسید خارج شده از باکتریهای مخرب تخریب و پوسیدگی دندانها خواهد شد.
برخی از تحقیقات ثابت کردهاند که افتبرخی از ویتامینها در تغذیه فرد میتواند خطر پوسیدگی دندانها را افزایش بدهد. سه ویتامین اساسی که افتآنها میتواند جهت پوسیدگی و خراب شدن دندانها شود عبارت هستند از: ویتامین A، ویتامین D، ویتامین C.
ویتامین A
افتویتامین A جهت اختلال در سلولهای اپیتلیال (به انگلیسی epithelial cells ) میشود. این سلولها ماموریت ترشح کلسیم، فسفات، فلوراید، منیزیم و … را بر مسئولیت دارند. همه این مواد به سالم ماندن دندانها پشتیبانی میکنند. افتویتامین A جهت ضعیف شدن مینای دندان میشود. نتیجه این افتکاهش تراکم مینای دندان میشود. تخممرغ، شیر، جگر سیاه، هویج، سبزیجات زرد و نارنجی همانند کدو حلوایی، اسفناج و دیگر سبزیجات برگسبز، از منبع های فراهم ویتامین A می باشند.
ویتامین D
ویتامین د یا دی اعتدال کلسیم و فسفر را بدن کنترل می کند. کلسیم و فسفر برای سلامت عاج دندان الزامی می باشند. در نوشته اناتومی دندان گفتیم که این لایه بیرونیترین و سختترین لایه دندان است.
مطالعات نشان داده است که کودکانی که سطح ویتامین D آنها بالاست پوسیدگی دندانی کمتری دارند.
ویتامین C
کمپود ویتامین C هم میتواند جهت التهاب لثهها و خونریزی آنها بویژه در زمان مسواک زدن بشود و جهت ضعف بافت همبند و پوسیدگی دندانها شود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی