به گزارش آفتاب شرق
برخی از بیماریهای کبدی عبارت هستند از: هپاتیت، بیماری کبد چرب غیر الکلی، نارسایی کبد و التهاب کبدی. عادات سالم سبک زندگی همانند ورزش، رژیم غذایی متعادل و مصرف مکملهای مناسب همه انها دست به دست هم خواهند داد تا کارکرد کبد را به طور صحیح تنظیم کنند و سلامت آن را ارتقا دهند.
کبد یکی از اعضای مهم بدن و مسئول مهم متابولیسم داروها، تجزیه خون و مواد مغذی برای بدن است. هنگامی که کبد به درستی کار نکند، امکان پذیر عوارض مختلفی از جمله عفونت، افتالکترولیت و خونریزی تشکیل شود. بهترین ویتامینها و مکملها برای به حداکثر رساندن سلامت کبد عبارت هستند از: ویتامین B، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، روی (زینک). در ادامه به توضیح کارکرد هر یک از این ویتامینها در بهبود کارکرد کبد پرداخته میشود:
ویتامین B
مطالعات نشان داده است که ویتامینهای گروه B میتوانند به طرق گوناگون به کارکرد کبد پشتیبانی کنند. هماین چنین تعداد بسیاری از ویتامینهای این گروه از جمله ویتامین B۱۲ و اسید فولیک، سلامت کبد را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب بهبود میبخشند.
ویتامین C
بدیهی است که ویتامین C با خاصیت آنتی اکسیدانی خود به تحکیم سیستم ایمنی پشتیبانی میکند. آنتی اکسیدانها در سمزدایی بدن و نابودی رادیکالهای آزاد نقش چشمگیری دارند. سطوح پایین آنتی اکسیدانها میتواند علتاسترس اکسیداتیو شود و بر سلولهای کبدی تأثیر منفی بگذارد. ویتامین C میتواند با محدود کردن تجمع چربی و پیشگیری از بیماری شایع کبد چرب، به سلامت کبد پشتیبانی کند.
ویتامین D
مطالعات نشان داده است تعداد بسیاری از افرادی که با بیماری کبد دست و پنجه نرم میکنند، افتویتامین D دارند. ویتامین D به پیشگیری از بیماریهای التهابی و متابولیک، که بر سلامت کبد تأثیر منفی میگذارند، پشتیبانی میکند.
ویتامین E
ویتامین E دارای خواص آنتی اکسیدانی است و به مبارزه با رادیکالهای آزاد پشتیبانی میکند. مصرف مکمل ویتامین E میتواند تبدیل افت التهاب کبد و افت سطح چربی شود. ویتامین E به طور طبیعی در روغنهای گیاهی و غذاهایی همانند روغن جوانه گندم و تخمه آفتابگردان وجود دارد. هماین چنین مکملهای دارویی این ویتامین نیز در دسترس می باشند.
ویتامین A
ویتامین A برای بینایی، سلامت پوست، سیستم ایمنی و سلامت استخوان الزامی است. برخلاف دیگر ویتامینهای حاضر در این فهرست، مهم است که در مصرف بیشتر از حد ویتامین A احتیاط کنید چون میتواند بر سلامت کبد شما تأثیر منفی بگذارد. ویتامین A به گفتن یک ویتامین محلول در چربی در کبد ذخیره میشود و مصرف بیشتر از حد آن میتواند علتمسمومیت شود، به این علت ملزوم است از مقدار مصرف روزانه خود آگاه باشید. مقدار پیشنهادشده روزانه بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ میکروگرم در روز برای بزرگسالان است. هماین چنین میتوانید ویتامین A کافی را از طریق غذاهایی همانند لبنیات، تخم مرغ، اسفناج و جگر دریافت کنید.
ویتامین K
ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است که با خاصیت انعقادی برای افت خطر خونریزی در درمان بیماریهای کبدی منفعت گیری میشود. برخلاف ویتامین A، یکی دیگر از ویتامینهای محلول در چربی، اکنون هیچ مدرکی مبنی بر این که دوزهای بالای ویتامین K علتصدمه کبدی میشود وجود ندارد. با این حال، مقدار پیشنهادشده ویتامین K برای مردان ۱۲۰ میکروگرم و برای زنان ۹۰ میکروگرم در روز است. شما میتوانید ویتامین K را از طریق رژیم غذایی خود با مصرف سبزیجات سبز و برگدار، روغن سویا و کانولا، گوشت، پنیر و تخم مرغ دریافت کنید.
اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ گروهی از «چربیهای سالم» می باشند که از اسید آلفا لینولنیک (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) راه اندازی شدهاند. امگا ۳ با افت چربی کلی در کبد به درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی و حتی جلوگیری از فیبروز و التهاب کبد پشتیبانی میکند. هماین چنین مصرف امگا ۳ از تشکیل سیروز کبدی پیشگیری میکند. علاوه بر مصرف مکمل دارویی امگا ۳، میتوانید این ماده را در غذاهایی همانند ماهی، آجیل و دانهها، غلات غنیشده، روغن سویا، کانولا یا بذر کتان بیابید.
فلز روی
زینک یا روی یک مکمل رایج است که زیاد تر برای تحکیم سیستم ایمنی منفعت گیری میشود، اما میتواند برای سلامت کبد نیز سودمند باشد. افرادی که از بیماری کبدی رنج میبرند، زیاد تر دچار افتروی می باشند.
مسئله: برخی از داروها و مکملها میتوانند به کبد صدمه داخل کنند. همیشه قبل از مصرف مکمل یا داروی تازه با پزشک خود سخن بگویید کنید و یقین شوید که خطری شما را تهدید نمیکند.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی