جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴

۸ ماده غذایی سودمند برای سلامت مغز_آفتاب شرق

مریم یزدانی
4 Min Read


به گزارش آفتاب شرق

یادگیری، تفکر، حل قضیه، تصمیم‌گیری و توانایی دقت، همه انها توانایی‌هایی می باشند که از آنها با گفتن «کارکرد شناختی» یاد می‌شود. افزایش سن با اهمیت ترین ریسک فاکتور برای توانایی زوال شناختی است و دیگر عوامل شامل سابقه خانوادگی، سطح تحصیلات، صدمه مغزی، عدم فعالیت بدنی و شرایط مزمن همانند بیماری پارکینسون، بیماری قلبی و سکته مغزی و دیابت می باشند. اما در کنار همه این موارد، غذاهایی که می‌خورید نیز بر سلامت شناختی اثرگذار است.

اگر به جستوجو غذاهای خاصی هستید که در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از سلامت شناختی خود محافظت کنید، این نوشته را تا انتها بخوانید.

۱) تخم مرغ

تخم مرغ منبع طبیعی مواد مغذی، از جمله کولین، لوتئین و زآگزانتین، است که به سلامت مغز پشتیبانی می‌کنند. کولین حاضر در تخم مرغ به سلامت مادام‌العمر مغز در هر سن و هر عرصه‌ای از جمله حافظه، تفکر، خلق و خو و … پشتیبانی می‌کند. تحقیقات نشان داده است که دریافت لوتئین با کارکرد شناختی بهتر در بزرگسالان و افراد مسن‌تر ربط مستقیمی دارد.

۲) قارچ

قارچ‌ منبع مهم ارگوتیونین است. ارگوتیونین یک اسید آمینه است که به گفتن یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. خواص ضد التهابی و آنتی اکسیداتیو ارگوتیونین، آن را به یک ترکیب زیست‌فعال مهم تبدیل می‌کند که به پیری سالم، بهبود کارکرد شناختی و افت استرس در زندگی پشتیبانی می‌کند.

۳) گردو

گردو تنها آجیل درختی است که منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است، به همین علت یکی از بهترین مواد غذایی برای سلامت مغز به شمار می‌آید. گردو با استرس اکسیداتیو و التهاب، که دو عامل زوال شناختی می باشند، مبارزه می‌کند. هم‌این چنین مصرف گردو می‌تواند زوال شناختی را در بین افرادی که در معرض خطر بالاتری قرار دارند، به تأخیر بیندازد.

۴) چای

بر پایه مطالعات متعدد، مصرف مداوم چای با افت خطر اختلالات شناختی مرتبط است. برخی شواهد مشخص می کند که نوشیدن یک فنجان چای در روز امکان پذیر خطر ابتلا به اختلالات شناختی را تا ۶ درصد و نوشیدن دو فنجان چای در روز، این خطر را تا ۲۹ درصد افت دهد.

۵) ماهی سالمون

ماهی سالمون به گفتن منبع طبیعی پروتئین، سلنیوم، کولین، ید و اسیدهای چرب امگا ۳ یک غذای مقوی برای به شمار می‌آید. اسید چرب غیراشباع امگا ۳ (DHA) برای رشد کافی مغز و تحکیم کارکرد شناختی مهم است. تحقیقات مشخص می کند که مصرف غذاهای دریایی با کارکرد شناختی بهتر در بین بزرگسالان وزن مرتبط است.

۶) پرتقال

پرتقال دارای تعداد بسیاری مواد مغذی و ترکیبات گیاهی و شامل ویتامین C، تیامین، ویتامین B۶ و هسپریدین است، که نقش مثبتی در سلامت شناختی ایفا می‌کنند.

سریعترین موتور جستجوگر خبر پارسی – اخبار لحظه به لحظه از معتبرترین خبرگزاری های پارسی زبان در آفتاب شرق

۷) سبزیجات برگ‌دار

مصرف سبزی‌هایی همانند شاهی و اسفناج، به کند کردن زوال شناختی در بین افراد مسن پشتیبانی می‌کند. شواهد مشخص می کند که این نوشته به علت مواد مغذی حاضر، همانند لوتئین، فولات و بتاکاروتن، در این سبریجات باشد.

۸) هندوانه

هندوانه منبع تعداد بسیاری از مواد مغذی برای سلامت مغز از جمله کاروتنوئیدی به نام لیکوپن است. این ترکیب گیاهی، به علت کارکرد آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود، دارای خواص محافظتی عصبی است و می‌تواند اغاز و پیشرفت بیماری آلزایمر را به تأخیر بیندازد.

دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی

اخبار اجتماعی

اخبار ورزشی

فرهنگ وهنر

اخبار تکنولوژی

کسب وکار

Share This Article