به گزارش آفتاب شرق
پروانه سفید آمریکایی (Hyphantria cunea Drury) که پروانه سفید اشجار به آن حرف های میشود آفت قرنطینه ای است که اولین بار در سال ۱۳۸۱ در گیلان مشاهده شد.
مطابق مقالات و خبرهای همان سال این آفت به همراه الوار از سرزمین روسیه داخل و به علت نبوده است قرنطینه مناسب به راحتی داخل گیلان شد و به علت سازگاری با آب و هوای شمال به شدت در اکثر نقاط گیلان بویژه مناطقی که درخت توت در آن زیاد است گسترش یافت و حتی جهت صدمه جدی به نوغانداری شد.
این حشره در گیلان دارای دو نسل و در صورت مساعد بودن شرایط به سه نسل لاروی هم میرسد. اواخر اردیبهشت تا اواخر خرداد، اواخر مرداد تا اواخر شهریور.
این آفت یکی از با اهمیت ترین آفتهای جنگل، باغ و مزارع در دنیا محسوب می شود. به علت تمایل بالا به نور و گرما آن را در روی درختان حاشیه جاده ها و جنگلها زیاد تر می توان مشاهده کرد. میزبان این آفت ۶۳۶ گونه گیاه است که برگ درخت توت با اهمیت ترین آن است. گوجه سبز، گردو، کیوی، خرمالو، گلابی، سیب، درختان پهن برگ جنگلی همانند افرای سیاه، زبان گنجشک، عرعر، نارون، گیلاس وحشی، صنوبر، چنار، توسکا، بید و گیاهان علفی و خوراکی نظیر خیار، ذرت، لوبیا، گوجه فرنگی را میتوان نام برد.
این آفت تقریبا در همه روستاهایی که دارای درخت می باشند نفوذ کرد. پروانه سفید بومی آمریکای شمالی است که بعد از جنگ جهانی دوم در همه اروپا گسترش یافت.
این آفت در دو منطقه گیلان: لشت نشا و پره سر طغیان کرد و همه درختان نامبرده را بی برگ کرد. این حشره در گیلان دارای دو نسل و در صورت مساعد بودن شرایط به سه نسل لاروی هم میرسد. اواخر اردیبهشت تا اواخر خرداد و اواخر مرداد تا اواخر شهریور. بعد از تخمگذاری پروانه ها لاروهای سن اول به طور دستهجمعی روی برگها ظاهر شده و اغاز به تغذیه میکنند. طبق معمول مقدار خسارت در سنین بالا زیاد تر از سن پایین است.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی