به گزارش آفتاب شرق
به گزارش خبرنگار اجتماعی ، هنگامی سخن بگویید از پزشکی و طبابت به بین میآید، عمدتا عکس یک فرد با لباس سفید در مطب در ذهن همه ما نقش میبندد اما این روزها، جمعی از این پزشکان تصمیم گرفتهاند که در لباس خادم امام حسین و در تب داغ تابستان در شهر مقدس کربلا، مشغول خدمت به زائران شوند.
همزمانی روز پزشک با ایام اربعین، بهانهای شد تا سراغ یکی از مواکب درمانی مستقر در کربلا برویم و از نزدیک ناظر خدمات ارزنده این جهادگران سفیدپوش باشیم. اینجا که موکب راه شفا نام گرفته، یکی از چندصد موکب درمانی است که در خاک عراق، به اراعه خدمات سلامت به زائران اربعین حسینی میپردازد.
پزشکان، پرستاران، بهیاران و پشتیبانیپرستاران از شهرهای گوناگون گرد یکدیگر آمدهاند تا خدمات درمانی را به زوارالحسین اراعه کنند اما آنچه این افراد را گرد هم آورده، نه تخصصها و عناوینشان، که عشقشان به حسین ابن علی (ع) است. پیر و جوان هم ندارد، از پزشک تازه فارغالتحصیل شده و زیارت اولی آمده تا پزشکانی که سالها است توفیق خدمت در این مسیر را اشکار کردهاند.
محل اسکان پزشکان و پرستاران جهادگر دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا، نه هتلهای لوکس و چندستاره، بلکه در یک مدرسه بزرگ و در کنار دیگر زائران است. پنجاه قدم بالاتر از مدرسه، یک درمانگاه با منفعت گیری از داربست و چادرهای برزنتی مستقر شده و پذیرای زائران ایرانی و عراقی است.
خدمت در گرمای ۴۸ درجه کربلا، زیر چادرهای گرمی که گرمای آفتاب داغترشان میکند، شرایط سختی را رقم زده اما شوق خدمت به زوار الحسین(ع) میتواند سختیها را آسان کند.
دکتر فاطمه قاسمی، پزشک عمومی ۲۵ سالهای است که اولین توانایی حضورش در ایام اربعین، با خدمترسانی گره خورده است. ویزیت یک بیمار گرمازده که همه میشود از او درمورد احساسش درمورد طبابت در این شرایط میپرسم؛
میگوید: «این اولین توانایی کار جهادی من است که با ایام اربعین مصادف شده. چیزی که مرا مشتاق آمدن به اینجا و خدمت در این درمانگاه کرد فیلمهایی می بود که از سال قبل از خدمترسانی پزشکان دیده بودم. در فیلمها دیدم که یک پزشک هم سن و سال من در حال مداوای بیماران در موکبی روبروی بابالقبله امام حسین(ع) است، همان موقع با خودم گفتم چه مقدار رویایی است که بتوان در این چنین جایی که همانند به بهشت است، طبابت را توانایی کرد.»
از او میپرسم بین بیماران، مورد خاصی هم بوده که برایش دلنشین بوده باشد؟ میگوید: “صبح امروز خانم جوانی مراجعه کرد که باتوجه به علائمی که داشت به نظر میرسید باردار باشد. خودش از این نوشته بیخبر می بود و زیاد خوشحال شد. همین نوشته که زائران میآیند و میگویند خدا خیرت بدهد و زیارتت قبول باشد برای ما کافی است. برای من به گفتن پزشک بهترین حس همین است که بتوانم حتی تاول پای یک زائر را درمان کنم تا بتواند با راحتی بیشتری به زیارت برود.”
در این درمانگاه، زیاد از پزشکان و پرستاران همراه با همسر خود برای خدمت آمدهاند. آقای دکتر شهریاری، متخصص بیهوشی و خانم دکتر خوشیده، متخصص زنان و زایمان یکی از زوجهای پزشکی می باشند که همراه با یکدیگر با مقصد خدمت، قدم در این مسیر گذاشتهاند.
علی شهریاری، متخصص بیهوشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ۶۲ سال سن و بیشتر از ۱۰ بار توانایی کار جهادی در ایام اربعین را دارد. هنگامی از او درمورد احساسش نسبت به کار جهادی در این شرایط میپرسم، بغض میکند. میگوید: “سختی این شرایط اصلا حس نمیشود چون فضا و حال و هوای اربعین خاص است و بین چند میلیون زائر اربعین که همانند دریا می باشند، آدمها همانند قطراتی می باشند که همراه دریا خواهد شد و برای همین اصلا به سود شخصی خود فکر نمیکنند و همه خود را فدای مقصد زیارت میکنند.” “حس میکنم درمان بیماران در این شرایط، تاثییر زیاد مثبتی در زندگی شخصی و خانوادگی من داشته و چندین دفعه این تاثییر را با همه وجود حس کردهام.”
درمانگاه راه شفا که با همکاری گروه خدام العباس در نزدیکی خیابان مشجر “محمدامین” واقع شده، قسمتهای مختلفی از جمله پذیرفتن، اتاق پزشک، اتاق احیا، سونوگرافی، دندانپزشکی، پرستاری بانوان و آقایان و … دارد که در آن پزشکان به طور ۲۴ ساعته مشغول خدمترسانی به زوار می باشند. از بین بیمارانی که تا بحال مراجعه کردهاند عمده موارد مربوط به گرمازدگی، مشکلات گوارشی و تاول پا بوده است اما در این بین بیمارانی هم بودهاند که به لطف امام حسین(ع) و با پشتیبانی پزشکان، از مرگ نجات یافتهاند.
یک پزشک عمومی میگوید یکی از بیماران با علائم تشنج و فرد دیگر با علائم ترکیدگی آپاندیس مراجعه کرده که هر دو به بیمارستانهای نزدیک اعزام شدهاند.
او سلامتی مردم در ایام اربعین با این شرایط آب و هوایی را همانند به یک معجزه میداند و میافزاید: این که تعداد بسیاری از افراد در این شرایط آب و هوایی به سلامتی به زیارت میروال و باز میگردند و نسبت به این جمعیت زیاد عده مقداری بیمار خواهد شد، همانند به نوعی معجزه است.
دکتر مریم خوشیده، متخصص زنان و زایمان روایت متفاوتتر و مادرانهتری از طبابت در ایام اربعین دارد چرا که به علت تخصصی که دارد، با مادران و زنان بیشتری در این ایام روبه رو بوده است. او میگوید: تنها عشق امام حسین(ع) است که ما را تا این نقطه کشانده است. من زیارت اربعین را دوست دارم اما همیشه دلم میخواهد که هر سال در کنار زیارت امام حسین(ع)، به زائرانش نیز خدمت کنم. در بین بیماران نیز چندین مورد داشتیم که مشکلات زنان داشتند. بیماری داشتیم که مشکوک به زایمان زودرس می بود و داروهایی برای او تجویز کردم که به لطف امام حسین(ع) سودمند واقع شد و توانست به سلامت به سرزمین بازگردد و لذت مادری را توانایی کند.
از او درمورد شرایط اسکان و گرمای هوای عراق که میپرسم، میگوید: فکر میکنم هر فردی که پا در این راه میگذارد باید عاشق باشد که بتواند این مسائل را هضم و تحمل کند چون برای عدهای امکان پذیر قابل قبول نباشد. در این چنین شرایطی آدم باید از درون، خود را برای زیاد چیزها اماده کنند تا بتواند شرایط سخت آب و هوایی و اسکان را تحمل کند.
فردوس جباری، پزشک فرد دیگر است که سال قبل یکبار طعم خدمترسانی در اربعین را چشیده و امسال برای بار دوم آمده تا شوق خدمت در این ایام را توانایی کند. او میگوید: طبابت همراه با زیارت، حس و حال خوبی دارد. در کنار اینها، شیرینی فضای معنوی و دوستانهای که در ایام اربعین اینجا حاکم است را احتمالا هیچ جای دیگر نتوان چشید.
طعم شیرین اولین کار جهادیاش در اربعین، تا این مدت از یادش نرفته است، میگوید: همیشه با خودم فکر میکردم اگر بخواهم به کربلا بروم باید در شرایط خلوتتری باشد که بتوانم زیاد تر به زیارت بروم. به همین خاطر فکر نمیکردم اولین بار، زیارت توام با خدمت در اربعین قسمتم بشود. یک روز در مسجد محلمان نشسته بودم، سر سخن بگویید با خانمی که کنارم می بود باز شد ، او گفت و گو به زیارت امام حسین هم رسید. گفتم دلم میخواهد در ایامی غیر از اربعین به زیارت بروم، آن خانم او گفت اربعین حال و هوای فرد دیگر دارد و همیشه از باب السدره به زیارت میرود. همان موقع توی دلم به امام حسین گفتم ای کاش تکه بشود من هم از باب السدره داخل حرمت بشوم. سال سپس اربعین، در گروه جهادی ثبت نام کردم، هنگامی رسیدم کربلا، اتفاق عجیبی افتاد که زیاد برایم دلنشین می بود، محل اسکانی که به ما پزشکان داده بودند، دقیقا روبروی باب السدره حرم واقع شده می بود.”
مرضیه شیخلو نیز رزیدنت قلب دانشگاه علوم پزشکی تهران و از پزشکان جوانی است که برای خدمت در ایام اربعین، همراه با گروه جهادی راه شفای دانشگاه علوم پزشکی تهران، راهی کربلا شده است.
از او که درمورد احساسش نسبت به طبابت در این سرزمین مقدس میپرسم، اشکهایش جاری میشود. میگوید: “فکر میکنم فردی نمیتواند این سوال را آن طور که باید جواب بدهد چون عشق امام حسین(ع) و زیارتش، با هیچ کلمه ای قابل توصیف نیست. علیرغم همه سختیها، امسال میآیی و دوست داری سال سپس هم نامت در بین پزشکان جهادگر باشد، من از همین الان، دلواپس این هستم که زیارت و خدمت، سال آینده قسمتم میشود یا خیر.”
طبابت در این گرما، اگرچه شیرینیهای بسیاری دارد اما همه پزشکان و پرستاران گروه اعزام شده، اعتقاد دارند که اگر مدیریت بهتری صورت میگرفت، میتوانستند در شرایط بهتری خدمات ارزندهتری به زائران اراعه کنند.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی
منبع