به گزارش آفتاب شرق
هندوانه یک نوع میوه آبدار است که طبق معمولً در فصل تابستان مصرف میشود. این میوه محبوب بعضی اوقات، میتواند نیترات داشته باشد که طبق معمولً به علت کودهای شیمیایی یا فرآوردههای کشاورزی منفعت گیری شده در کشت و پرورش آن امکان پذیر اتفاق بیفتد.
با شناخت علائم وجود نیترات در هندوانه، از مصرف این هندوانه ها خودداری کنید تا دچار عوارض و مسمومیت های ناشی از آن نشوید. برای آنکه بدانید آیا هندوانه ای که خریداری کرده اید، نیترات دار است یا خیر، با ما همراه باشید.
برای بازدید مقدار نیترات در هندوانه و جلوگیری از مسمومیت، میتوانید یک تکه از گوشت هندوانه را در آب تمیز قرار داده و چشم به راه بمانید. اگر آب تحول رنگ داده و به رنگ صورتی تند تبدیل شود، این نشانهای از وجود نیتراتهای زیاد در هندوانه است و بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
نیتروژن یک عنصر اساسی برای رشد گیاهان است اما برخی کشاورزان در پرورش هندوانه از افزودن نیترات به زمین بیشتر از حد منفعت گیری میکنند تا به رشد سریع تر هندوانه پشتیبانی کنند. این عمل میتواند تبدیل تجمع نیتراتهای اضافی در گوشت هندوانه شود که مصرف آن میتواند به مسمومیت منجر شود. به همین علت باید دقت داشت که زردی پوست هندوانه نشانهای از افزایش نیترات است. زمان خرید هندوانه، به رنگ داخل پوست آن نیز دقت کنید. اگر رنگ آن زرد باشد، بهتر است از خرید آن خودداری کنید. این چنین، گوشت هندوانه نباید خطوط سفید رنگ داشته باشد.
اگر هندوانه دارای حفرهی بزرگ و عمیق در وسط آن باشد، این میتواند نشانهای از منفعت گیری از هورمونهای رشد یا مانده در هندوانه باشد. هندوانهای که هورمونهای رشد دارد امکان پذیر مواد زیان اور را در خود جذب کرده باشد و مصرف آن میتواند به مسمومیت منجر شود. بهتر است از مصرف هندوانههای دارای حفرههای بزرگ و عمیق خودداری کنید.
برای تشخیص هندوانهای که امکان پذیر مشکل داشته باشد، باید وزن آن را مورد بازدید قرار دهید. هندوانه باید به نسبت اندازه اش، سنگین و سفت باشد. اگر حس میکنید هندوانه زیاد سبک است یا حس میکنید که دارای حجم بسیاری هوا درون آن است، به گمان زیادً مشکلی وجود دارد. هندوانهای که به خوبی رسیده است، زمان بلند کردن زیاد سنگین خواهد می بود.
راه اندازی سوراخها در هندوانه امکان پذیر به علت ورود حشرات یا مشکلات رشد تشکیل شود. در برخی موارد، این سوراخها به گفتن نشانه از حشرات برداشت خواهد شد، اما در حقیقت امکان پذیر مرتبط با مقدار زیاد نیترات باشند. حتی اگر داخل هندوانه خوب باشد، وجود سوراخ میتواند علتخرابی گوشت هندوانه شود. به این علت بهتر است هندوانهای که سوراخ دارد را خریداری نکنید.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی