به گزارش آفتاب شرق
دکتر پیمان اشراقی با گفتن این که راشیتیسم زیاد تر در کودکان دچار سوء تغذیه شایع است؛ ولی در بزرگسالان نیز دیده میشود، خاطر نشان کرد: علت مهم بیماری راشیتیسم افتویتامین D است، ولی افتکلسیم نیز در آن نقش دارد که جهت ترشح زیاد تر هرمون پاراتیروئید میگردد.
فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان گفت: ویتامین D برای جذب کلسیم در روده الزامی است. در صورت افتاین ویتامین، کلسیم جذب نمیشود و در این صورت استخوانها و دندانها دچار نقص خواهد شد. در صورت وخیم بودن این حالت، ماهیچهها نیز دچار ضعف خواهد شد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در نوزادان شیرخواری که مادران آنها به قدر کافی در معرض نور خورشید قرار نمیگیرند، نوزادان شیرخواری که به قدر کافی در معرض نور خورشید قرار نمیگیرند، و نوزادانی که مادرشان در زمان بارداری دچار افتویتامین D بوده است، گمان ابراز نرمی استخوان زیاد تر است.
وی با اشاره به این که نرمی یا درد استخوان، نقص در رشد دندانها و پوسیدگی زودرس، ضعف ماهیچهها، افزایش امکان شکستگی استخوانها، افتکلسیم در خون، نرمی غیرعادی جمجمه در نوزادان، خمیدگی و نقص در شکلگیری استخوانها از علائم بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان است، او گفت: آزمایش خون و عکسبرداری از استخوانها از راه حلهای تشخیص این بیماری میباشد.
دکتر اشراقی در آخر گودی کمر، پای پرانتزی، ناهنجاریهای کف پا و … را از جمله عوارض بیماری نرمی استخوان دانست و اصرار کرد: راشیتیسم با منفعت گیری از رژیم غذایی مناسب و سرشار از ویتامین دی و فسفاتها (کره، تخم مرغ، شیر، روغن کبد ماهی)، جذب ویتامین دی از طریق خورشید و منفعت گیری از قرصهای ویتامین د۳ مطابق نظر پزشک درمان میشود.
دسته بندی مطالب
اخبار سلامتی